Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

čtvrtek 13. ledna 2011

Kdyby tak šel škrtnout den


Zažili jste už někdy den, který jste měli chut' škrtnout?
Den, který kdyby nebyl, tak by to bylo lepší?
Lidé v mém okolí pokládají třináctku za nešt'astné číslo. Já ten pocit nemám, jednak mám třináctého svátek, můj muž se také narodil třináctého.
Dnes je třináctého.
V noci jsem spala minimálně. Poslední dobou se to stává skoro pravidlem. Problémy, které se kupí, mi nedovolují spát. Což o to, já bych spát chtěla. Místo toho jsem poslouchala šumění deště.
Ráno v dešti jsem dorazila do práce a hned problém. Spadl nám server a nic nefungovalo. Samozřejmě to sebou přineslo komplikace a já zjistila, že jsme opravdu na počítačích závislí. Práce se dělala provizorně ručně a bylo nám všem jasné, že jí v podstatě budeme dělat ještě jednou, až nám budou počítače fungovat.
Maminku mi dnes odvezli do LDN. Asi jsem skeptik, ale já důvěrně nazývám toto zdravotní zařízení "brána do nebes". Co bude dál, nevím.
Dcera absolvovala další vyšetření v nemocnici, doktoři už měsíc zjišt'ují, co jí vlastně je. Diagnóz už bylo tolik, že by to vydalo na medicínskou encyklopedii. Berou to vylučovací metodou, dnes vyloučili zase asi tři diagnózy a prý by to mohlo být od páteře. Fakt nevím, tady by asi pomohl už jen doktor House.
Deficit spánku se projevil cestou domů. Po ujetí několika stanic tramvají jsem konstatovala, že sice koukám do novin, ale písmena se mi rozplývají před očima. Když jsem po chvíli sbírala noviny ze země, bylo mi jasné, že jsem spala. Složila jsem je do tašky a dívala se na deštěm zalévanou Prahu. Pak jsem se "vzbudila" a očima zaostřila na červená čísla 6:05 před sebou. Sakra! Já jsem zaspala, přijdu pozdě! Vyskočila jsem a protírala si oči. Až v tomhle okamžiku jsem se probudila.
Byla jsem v tramvaji.
Na displeji sice bylo 6:05, ale nebyl to budík, ale časový údaj v tramvaji, u kterého nesvítila jednička.
Protřením očí jsem si rozmazala líčení (zjištěno později, až doma).
Vzduch umytý deštěm mě probral. Když jsem dorazila domů, můj muž místo obvyklého "Ahoj" se ptal: "Co se ti stalo?" Na můj nechápavý výraz lakonicky sdělil: "Tak se jdi podívat do zrcadla".
To co jsem viděla, vyvolalo smích. Před zrcadlem stálo strašidlo se dvěma monokly.
Naštěstí jsem dnes nepotkala cestou od tramvaje moc lidí a navíc jsem byla maskovaná deštníkem, ale kdyby to šlo, dnešní den bych s chutí škrtla.

12 komentářů:

  1. Asi by bylo fajn někdy den škrtnout, ale myslím si, že ve svém osudu má každý člověk napsáno, co ho čeká. Takže kdyby to šlo a ty jsi ho vyškrtla, stejně by se to stalo, jen někdy jindy a třeba i v jiné formě.

    OdpovědětVymazat
  2. Já vlastně ani nevím zda na osud věřit či ne...v každém případě kdybych měla možnost škrtnout nějaký den ve svém životě..bylo by v něm požehnaně načmáráno...

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Já vím, s některými věcmi v životě musím počítat, že přijdou. Ale poslední dobou jich přichází na můj vkus nějak moc. Díky moc za podporu.

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím jak dřív, ale v posledních dvou letech bych škrtala rovnou po týdnech, ne li po měsících. A vlastně jen pětiletá dcera, mi brání v tom, škrtnout celou dvouletku.

    OdpovědětVymazat
  5. zdravotní problémy k radosti nepřidají, snad všechno dopadne dobře...

    OdpovědětVymazat
  6. mimochodem tady taky prší celý den a taky bych ho celý prospal, jak jsem se cítil unavený ... nakonec až teď o půlnoci jsem jaksi ožil

    OdpovědětVymazat
  7. Ali, v poslední době bych nejraději škrtala celé měsíce, ostatně by to byla dobrá omlazovací kůra a dr.Měšťák by přišel o kšeft.Ale tobě přeju pevné nervy(vím, je to takové malé klišé)nicméně to myslím vážn.Držím palce vám všem ať už se ta situace konečně vyřeší a sklidní.Pa Vendy

    OdpovědětVymazat
  8. Já nosíval třináctku na dresu.

    OdpovědětVymazat
  9. A já děkuji za vlídné komentáře u mě. Snad s velkou vodou i se vším ostatním vyhrajeme boj...

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za komentář, ano o dalších dílech (Scarlett, Rhett Butler) od jiných autorů také vím a chystám se si je také přečíst. Část Scarlett jsem viděla v televizi a souhlasím, že už mi rozhodně nepřišla tak dobrá jako Jih proti severu od Margaret Mitchellové.

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤