Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

neděle 30. ledna 2011

Ferrari

Po přečtení názvu si někteří představí "žihadlo" většinou červené barvy, o kterém se většině z nás může jen zdát. Další si představí závodní monopost F1.
.
Ne, nechci tady v žádném případě popisovat jakékoliv technické parametry nebo detaily této značky. Hlavním důvodem je to, že jsem jen ženská a ty tomu přeci nerozumí a pak, na tohle je u nás spousta odborníků a to já v žádném případě nejsem.Ferrari a co je víc

Ale i když jsem jen ženská, tak mám pro tuto značku slabost. Jsem totiž fanynka Ferrari. Stejně tak je "postižená" celá rodina. Výjimkou je manžel dcery, který fandí MacLarenu a když kouká s námi na F1, evidentně u toho trpí.

Chci jen popsat naší cestu za Ferrari. Přesněji návštěvu Maranella, ve kterém sídlí slavná továrna a kde je i Galleria Ferrari.
Maranello se nachází několik kilometrů na jih od Modeny.
My jsme k tomuto cíli putovali při naší cestě z jihu Itálie. Po prostudování atlasu jsme naznali, že bude asi nejlepší dálnici opustit na sjezdu Modena Sud. Opustili jsme dálnici a ... kam oko dohlédlo, nikde nebyla žádná směrovka, která by nás navedla k našemu cíli.
Cestu jsme posléze našli a k cíli jsme doputovali. 

Z tohoto důvodu se uchýlím k popisu cesty pro eventuelní návštěvníky tohoto zajímavého místa:
Při cestě z jihu  po sjezdu z dálnice A1 na Modena Sud podjet dálnici (na jih) na SP 623 a jet jakoby opačným směrem (Na Bolognu), asi po 400 metrech otočit vpravo na Strada Vignolese a opět podjet dálnici (tentokrát pro změnu na sever) a po 200 metrech ostře doleva  na Strada Medicina (potřetí podjet dálnici zase na jih). Po 600 metrech odbočit doprava na Strada Ag.Parmeggiani a po ní pokračovat na Via San Lorenzo a po ní na městečko Castelnuovo Rangone. Odtud byla trasa už značená.
Pro poutníky, kteří neodbočí na Strada Medicina, aby podjeli dálnici, pojedou do San Donino, odtud vlevo na San Lorenzo - podjet dálnici a sledovat směr na Castelnuovo Rangone.
Při cestě ze severu po dálnici A22 sjet na A1 a hned na prvním dálničním sjezdu Modena Nord jet po Viale Virgilio a najet na Tangenziale Sud Gabriela Mistral (SS9), po ní pokračovat na Via Modena Sassuolo a držet se směru Sassuolo - Fiorano - Maranello. Tato trasa je na rozdíl od té předchozí dobře značená. Třeba se bude někomu můj popis hodit.
Pro majitele navigace je zbytečný. 

Prohlídka Galleria Ferrari stojí za vidění. Nevím, kolik stojí letos vstupné, ale v roce 2007 to bylo 12 Euro. K zakoupené vstupence jsme obdrželi kartičku, která garantuje slevu ve výšce 2 E při příští návštěvě. V předsálí je prodejna suvenýrů, ale nedoporučuji je tam kupovat. Je to tam poměrně dosti drahé, stejně tak je draho i ve Ferrari Store. Naprosto stejné suvenýry se dají koupit i v dalších obchodech, které jsou v okolí Galleria, ale za podstatně nižší cenu. Kalendář, za
který chtěli v Galleria 8 Euro, jsme koupili o kousek dál za 4 Eura.

Zvu Vás na prohlídku Galleria Ferrari:
Jsme u cíle
Vchod do Galleria Ferrari
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Několik záběrů z Maranella:
.
.
Autobusová zastávka
Mám takovou malou vzpomínku. Seděli jsme v italské restauraci a dívali jsme se závody F1. Byl večer, mohla se jet Kanada nebo USA a mám odtud dva poznatky. Kromě italského personálu v restauraci byli a na závody se dívali jen Češi a druhý, byla jsem tam jediná žena. Jen si tak říkám, kdyby u nás v zemi byla taková závodní stáj, jako je Ferrari, taky bychom se nedívali?
Mula z Maranella
V březnu nám začíná nová sezóna s novým monopostem.
A já budu zase fandit a se mnou "mula z Maranella"
Tak at' se daří!!!

Tyto a další fotografie jsou k vidění zde.

15 komentářů:

  1. hezké fotky!! Taky bych jednou ctěla do

    OdpovědětVymazat
  2. To auto vypadá strašně malé, zajímalo by mě jak se tam ti jezdci mohou vejít.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera, já mám pro tyhle auta také celkem slabost... To je krása... Opravdu násherné, na nic jiného se nezmohu...

    OdpovědětVymazat
  4. pekne fotky, to su masinky :) ja osobne sa viem niekedy na preteky pozret, ked na to pri prepinani natrafim.. ale este vedsiu slabost mam pre motorky aj ked je to nebezpecne

    OdpovědětVymazat
  5. Jsou moc krásný, že jo? Jdu si asi po dlouhý době zajezdit na playstationu.

    OdpovědětVymazat
  6. Byl jsem tam kdysi ale v galerii ne, jen ve městě, když jsme projížděli.

    OdpovědětVymazat
  7. to je super... nebudu lhát, zazáviděl jsem si v průběhu té fotogalerky...

    OdpovědětVymazat
  8. Já podle nadpisu článku čekala fotku jednoho červeného auta a ona je z toho hotová exkurze!

    OdpovědětVymazat
  9. Á, opět velké spříznění, já, mladej, i dcery přítel jsme taky "červenáčci" jen dcera je "stříbrňák" a taky trpí".Jo a už si viděla někdy MODRÝ Ferrari? Já jo, jel před námipo Strakonický poslední model ITALIA.Mňamka!!!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Vidím, že téma zaujalo a Ferrari se líbí. Těší mě to.

    OdpovědětVymazat
  11. Velmi pěkný článek. Nejvíc se mi vždycky líbí formule od Ferrari, ta je naprosto excelentní.

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤