Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

sobota 17. září 2011

Přicházíme na svět nazí...


...všichni, bez rozdílu.
Jsme však jedinými tvory na této planetě, kteří své tělo halí. Všichni ostatní zůstávají tací, jací přišli na svět. Jen my, jak si vznešeně říkáme pánové tvorstva, se od ostatních tvorů odlišujeme.

Nahota pro mě znamená intimitu. Jsem každopádně stydlín, který by se na veřejnosti bez oděvu neukázal. Hlavní podíl na tom má výchova a to, že si uvědomuju, že moje tělesná schránka není dokonalá, tak proč jí vystavovat.
Narodila jsem se v padesátých letech a tehdejší výchova v rodinách byla, dalo by se říci puritánská. Nikdy jsem neviděla své rodiče svlečené. Kdysi jsem se na tohle téma bavila s kamarádkou, která je zdravotní sestra a prošla stejnou puritánskou výchovou, jako já. Přiznala, že svou maminku viděla svlečenou jen jedenkrát a to, když jí dělala EKG. Rozpačité z toho byly tenkrát obě.

Zatímco u nás byla až puritánská výchova, v nedalekém Německu byla pěstována kultura těla. Na plážích Baltského moře byly nudistické pláže.
O jejich existenci jsem věděla, ale netušila jsem, kolik jich tam je.
Byla jsem už vdaná, měli jsme tehdy téměř dvouletého syna a jeli poprvé v životě k moři. Spíš bych to měla upřesnit. Jeli jsme k Baltu.
S minimální znalostí němčiny, s kusými informacemi a trasou, kterou jsme si našli na mapě, jsme odhodlaně vyrazili na sever.

Doputovali jsme na poloostrov Usedom, o které jsem se dočetla, že je tu údajně nejlepší počasí, protože je chráněn proti drsným severním větrům Rujanou. Byl podvečer, šeřilo se, když se nám podařilo najít místo v kempu. Zatlačili jsme karavan na místo, můj muž zaparkoval auto a zabýval se usazením karavanu. Já byla zvědavá, jak moře vypadá. Znala jsem ho z filmů, z knih, ale dosud jsem ho neviděla.
Vzala jsem synka a vyrazili jsme cestičkou v dunách k moři. Nádherný pohled, krásný vzduch, vítr, který mi čechral vlasy. Byla jsem št'astná. Pak jsem si všimla, že se v moři koupe několik lidí a že jsou nazí. Trochu mě to rozhodilo a rozhodla jsem se k návratu. Ještě jsem si stačila všimnout, že podél cesty jsou natlučené kolíky a natažený řetěz. Muž už měl karavan usazený, připojený a my mohli "jít bydlet".
Po večeři jsme uložili syna ke spánku a sedli si před karavan. Z nedalekého stanu vypochodovala německá rodina a mířila k moři. Nebylo by na tom nic divného, ale byli všichni nazí. Tázavě jsem se podívala na manžela, ale ten jen podotkl, že v Německu je to normální. Jiný kraj, jiný mrav. Já mu sdělila poznatky z pláže, zmínila se o kolících a řetězech. Usoudili jsme, že pravděpodobně za kolíky bude nuda pláž.

Ráno po snídani jsem se oblékla, stejně jako můj muž, do plavek. V jedné ruce deku, v druhé malou ručku svého syna. Prošli jsme cestičkou v dunách a já strnula. Za kolíky byla jakási přírodní tělocvična. Na tom by nebylo nic divného, ale v "tělocvičně" seděli do kruhu muži a ženy různých věků a tělesných proporcí. Ve středu kruhu seděl tělnatý pán, který předcvičoval.
Při našem příchodu všichni rozpažovali a roznožovali .... a byli všichni nazí. S hlavou skloněnou, pozorujíc své nohy, jsem procházela a vlekla za sebou dítě. Úkosem jsem zahlédla modrou mořskou hladinu. Kdykoliv jsem jen trochu zvedla pohled, viděla jsem jen nahé lidi.
Poutali jsme na sebe pozornost, o kterou jsem nestála. Dva magoři v plavkách, kteří mezi sebou vedou malé nahé dítě. "Jirko, já tady nebudu" pronesla jsem tiše k manželovi a dál pozorovala své nohy. Oči jsem nezvedala, ale i přes skloněnou hlavu jsem viděla ležící naháče. "Vydrž", sykl tiše manžel. "Ještě zkusíme jít kus dál, tam snad budou lidi v plavkách". Moje jediná myšlenka byla, sebrat se a jednou z mnoha cestiček mezi dunami opustit tuto pláž. "Hele, támhle už vidím plavky" zazněl manželův veselý hlas. Zvedla jsem oči a podívala se směrem, který mi naznačil. "Támhle, jak plácaj ten volejbal". Opět jsme míjeli další cestičku do dun, ale já se rozhodla, že dojdeme až k volejbalistům a tam si konečně položíme deku. Přibližovali jsme se k volejbalovému hřišti, já se sklopenou hlavou. Když jsem jí zvedla, zjistila jsem, že to bílé nejsou plavky, ale holá zadnice.
Hned další cestičkou jsem mezi dunami z pláže utekla a za sebou vlekla své dítě. Muž mě následoval a říkal: "Neblbni, pojd' zpátky, tady si tě nikdo stejně nebude všímat." Vrátili jsme se kempem zpátky ke karavanu. Co já tady budu proboha dělat?

Odpoledne, když se náš syn vyspal, jsme se vydali do blízkého lázeňského města Banzin. Město bylo malebné, prošli jsem si ho a k večeru se vraceli zpět ke karavanu. Manžel dostal skvělý nápad. Zkusíme jít zpátky po pláži, abychom zjistili, kde ta nudistická pláž končí. Procházeli jsme pláží, mezi proutěnými koši na sezení. Pláž byla kamenitá a po zhruba kilometru začínal písek. Spolu s pískem se objevila cedule FKK Strand. No super, to jsme v pasti. Pokračovali jsme po mořském břehu a já si nechávala omývat nohy vlnami. Krásný pocit.

Jednou z mnoha cestiček jsme prošli do kempu a vrátili se ke karavanu. Zjistili jsme, že proti nám bydlí dvě české rodiny. Vyrazila jsem na výzvědy. Zastavila jsem se u mladého páru s pubertálním chlapcem a tázala se, kam se chodí koupat. Jejich odpověd' nebyla to, co jsem čekala. Byli to nudisté a sem jezdili pravidelně. Další sprcha, kterou jsem dostala bylo to, že pláž je dlouhá 7 kilometrů. Na krajích, kde jsou kameny, se koupají textiláci - tedy takoví jako já. Písečná část má 5 a půl kilometru a my jsem uprostřed. No prima! Vrátila jsem se ke karavanu, nešt'astná, bezradná. To jsem fakt nemusela jezdit takovou dálku, abych si v moři namočila kotníky. Uložili jsme syna ke spánku a já se ptala manžela, na jak dlouho to tady zaplatil. Prý na týden. Tak ten bude dlouhý.

Ráno si manžel na sebe vzal župánek, za ruku synka a vyrazili společně k moři. Seděla jsem u karavanu, četla si knížku a opalovala se. Vrátili se na oběd. Po synkově spánku opět odešli a já znovu vystavovala své tělo slunci před karavanem. Moc lidí se v kempu nevyskytovalo, ale já si ráno všimla, že druhá česká rodina, vlastně starší manželský pár, někam odcházeli v modrých teplákových soupravách. Před polednem přišli, hodili se do gala a někam odešli. Zhruba po dvou hodinách se vrátili, svlékli gala oděv, oděli se do tepláků a opět někam odešli. Večer se znovu vraceli odněkud v teplákách. Vrtalo mi to hlavou. Zmínila jsemse o tom manželovi a ten pronesl: "Ti určitě na nudu nechodí, podívej se na ně, ta paní má asi třicet kilo i s postelí."
Doporučil mi, abych se jich šla zeptat, kam se chodí koupat a zda se vůbec chodí koupat. Vyrazila jsem přes uličku. Manželé byli už dost staří, pánovi utíkalo jedno očičko a já přemýšlela, zda kouká ma mě, či někam jinam. "Posad'te se mladá paní, copak byste potřebovala". "Jen se jdu zeptat, kam se chodíte koupat?"
Starý pán se opět zahleděl jedním okem na mě a druhým kamsi. "A proč to chcete vědět?" "Ehm, no, víte, já to nedokážu, abych se tady před lidmi svlékla a byla na pláži nahá". Pohled který mi oba věnovali byl soucitný a já už se těšila, že mi prozradí místo, kam se budu moci uchýlit v plavkách. "Ale, tak to musíte jít zítra s náma" zahlaholil starý pán.
Moje duše ra
dostně poskočila, ale po větě, která následovala, se propadla hodně hluboko. "My chodíme sem na nudu, máme tam takové místečko, já tam pozoruju ženský". "To ne, to já nemůžu" pípla jsem. "Ále, jakýpak nemůžu, podívejte se na sebe, pěkná mladá holka, co byste se nesvlíkla. Tady Dája" , ukázal na svojí starou manželku a mlaskl, "ta se nestydí a klidně se svlíkne". Paní horlivě přitakala. "Ne, to opravdu nepůjde, nezlobte se", zvedala jsem se k odchodu. Rozloučila jsem se a pán za mnou volal: "Ale pude, nebojte". Vrátila jsem s k manželovi jako spráskaný pes.

V noci jsem špatně spala. Představa, že se svéknu před českým důchodcem, který lascivně kouká každým okem jinam a jezdí na Balt proto, aby pozoroval ženský, mě pronásledovala celou noc. Ta představa byla horší, než kdybych se svlékla a lehla si vedle manžela na pláž - a i to bylo nad mé síly.

Ráno mě probudilo bouchání na okno u karavanu. Před karavanem stál důchodce v modré teplákové soupravě a říkal: "Tak pojd'te děvče, jdeme se koupat". Vymluvila jsem se na to, že manžel a syn ještě spí a nesnídali. Samozřejmě, že už nespali, probudilo je bouchání na okno.
Manžel opět trávil čas na pláži a já u karavanu v plavkách četla.
Další den mě opět probudilo bouchání na okno a já se omluvila, že jsem to včera na Slunci přehnala a bolí mě hlava. "Asi mám úpal", tvrdila jsem. Za zády jsem slyšela tiché pochechtávání manžela.
Následující den jsem opět nemohla jít k moři, protože mám malé, ani ne dvouleté dítě a musím nutně vyprat.
Týdenní pobyt na Usedomu se chýlil ke konci. Já byla krásně opálená z pobytu v kempu, nohy jsem si namočila ale jen jednou. Manžel byl opálený jen napůl. Přední část byla bílá, zadní byla tmavě hnědá. Když jsem mu řekla, že vypadá jako laskonka s polevou, odpověděl, že přeci musel hlídal dítě, proto ležel celou dobu na břiše.Smějící se
Poslední ráno jsme zapakovali karavan a šli se rozloučit s českými sousedy. Starý pán jen smutně pronesl: "To mě děvče mrzí, že nám nevyšlo to koupání."

Druhý týden jsme trávili u městečka Stahlbrode a tam jsem konečně poprvé zažila plavání v mořské vodě - samozřejmě v plavkách.Smějící se

26 komentářů:

  1. Tos mě pobavila! )) Netušil jsem, že ještě takové stydlivky žijou. No, moje máma by tam taky asi nešla, tak jste minimálně dvě. Já nejsem ani příznivcem, ani odpůrcem veřejné nahoty. Pořád se mi ale zdá normálnější, než zahalování muslimských žen.

    OdpovědětVymazat
  2. U mě je to spíš obráceně. S přibývajícími léty i kily mi začíná být ukradené, co si kdo myslí o mě nebo mém těle. Myslím, že nejhorší je překonat ten ostych a poprvé se někde takto svléknout. Člověk se pořád kolem sebe ohlíží, jestli se někdo nedívá...

    OdpovědětVymazat
  3. Narodila jsem se sice v letech šedesátých, ale když nás tři malé ségry vzali rodiče prvně v Německu mezi nudisty, táhli nás rychle zase pryč. Proč?

    OdpovědětVymazat
  4. Na nuda pláž jsem se dostala jaksi omylem v Jugoslávii,no nevím možná přítel o ní věděl.Přišla jsem v plavkách, cítila jsem nesouhlasné pohledy rodin s malými dětmi i ostatních nudaplážovníků.Tak jo svlékla jsem se a byla jsem jedna z nich. Přežila jsem dokonce se i normálně koupala, vadilo mě jen slunce, které peklo,nebyl tam vůbec nikde stín. Druhý den už jsme tam nešli i když nejsem puritánka ani stydlín necítila jsem se tam. Doma před svými dětmi jsem se nevystavovala,ale ani nikdy neschovávala a takto vedou děti i mé vnoučata. Nahota je přirozená-neděsit a neschovávat se tak je to ta pravá nahota.

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem psala u Ježury, že nahota a já nejde dohromady. Nejsem puritán a komu to nedělá problémy, nechť si odloží kde je mu libo, ale já se děsně stydím. Jako mladá, jsem byla hrozně hubená a teď už zas, na nějaké nahé producírování, nemám věk.   

    OdpovědětVymazat
  6. Jednou jsem byl na nůďu v lomu Amerika (u Srbska, nedaleko Karštejna) a připekl jsem si zadek...

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to byl moc pěkný příběh, já bych skončila naprosto stejně jako ty.

    OdpovědětVymazat
  8. Ali, od srdce jsem se nasmála! Jsme na tom stejně i s tím datem narození. Prostě byli jsme jinak vychovaní a už jiní nebudeme. Vůbec se tím netrápím.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to je tedy parádní příběh. Mne by ale také mrzelo být u moře, je krásně a já nejdu do vody. Já jsem už psala, jak to bylo se mnou, ale na tu nuda pláž jsem šla z té "normální" jen asi 2 - 3x, bylo mi pouhých 27 let, byla jsem tam sama - tedy bez partnera a stejně jsem si spálila zadek. Tak se přidávám ke skupině stydlínů. Pořád.

    OdpovědětVymazat
  10. PARÁDA...já tedy u moře musím přiznat nikdy nebyla, ale různých story o nuda plážích jsem už od známých vyslechla hromady. Ale co jsem si zažila a bylo to super koupání v noci v rybníku, samozřejmě bez plavek. Byla to nádhera a děsně příjemný. Horší bylo když jsme vylezly ještě s dalšími dvěma kamarádkami a zjistily jsme , že nám zatím naše protějšky čmajzli oblečení. No poradily jsme si, byly jsme zhruba stejných proporcí a tak nám jedna rozdělila svojí bohatou garderobu na třikrát, a tentokrát jsme to byly mi, kdo vyrazil pánům dech, že jsme se přiřítily do restauračky komplet oblečené . Já osobně bych do toho šla, ale nesměla bych narazit na někoho známého, což by při mém štěstí bylo hned v tom okamžiku co bych se svlékla a uvelebila

    OdpovědětVymazat
  11. Hezký příběh, nudapláž v Německu, to musel být nářez. Oni ti Němci v některých záležitostech byli vůbec takoví free . My když jsme jeli s manželem poprvé na dovolenou do Řecka, tak se na pláži suverénně svléknul a že se bude opalovat. Já stydlivě odhodila jen vršek, jak jsem to měla okoukané od okolo pochodujících dam. Během několika minut u nás byla ochranka a na manžela hulákala, ať se okamžitě oblékne, nebo zavolají policii, já mohla zůstat tak, jak jsem byla. Ale to bylo před jedenácti lety, tak nevím, zda se od té doby něco změnilo...

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: Davide opravdu žijou. Svůj díl na tom určitě má výchova a já se fakt stydím. I přes svůj pokročilý věk se ještě i ted' dokážu červenat.

    OdpovědětVymazat
  13. " Babí jest léto, podvečer,

    OdpovědětVymazat
  14. Hezký článek,ale musím se přiznat že sem ho celý nepřečetla

    OdpovědětVymazat
  15. My jezdili ještě z Čech celá rodina každý rok do Usedomu na FKK. Když jsi nahá mezi nahými tak se ani stydět nemusíš, protože se tě kromě několika zvrhlíků, jeden se tam i onanoval, nevšímá. To jsem netušil že jsi taková stydlivka. Podle fotek z mládí byla jsi pěkná ženská a to ti jistě vydrželo i do dneška. Tak nemeškej a do Baltu na pláž.  Všechno se musí v životě aspoň jednou oprubovat.

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Já když začnu něco číst, dočtu to celé. Tímto jsi se připravila o pointu, byla-li tam vůbec.

    OdpovědětVymazat
  17. Nádherný článeček, dokonce jsem se i zasmála. Ale jinak to mám podobné. Nikdy jsem na nuda pláži nebyla. A jsem stydlivý človíček.

    OdpovědětVymazat
  18. První setkání muselo být vážně šokující. Zvlášť s puritánskou výchovou.

    OdpovědětVymazat
  19. Alenko, to je skvělý článek. Být na tvém místě, chovala bych se úplně stejně.

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: Já se tomu s odstupem let taky směju, ale ten starý pán byl tehdy velice neodbytný.

    OdpovědětVymazat
  21. Teda moc pěkný článeček a ani se ti nedivím, ležela bych vedle tebe u karavanu a krásně se opalovala. Pána "slintu", bych asi druhý den vzala kempovou stoličkou. Já jsem u Rujany byla třikrát jako malá a ty nuda pláže si tam opravdu pamatuji. My jsme se jim vyhýbali jak čert kříži. Naštěstí jsme nebyli na nuda pláži, ale stačilo jít kousek dál a mohli jsme si také koukat na palce u nohou. Pro Čecha v té době nepochopitelné, jen šmíráci tam rádi jezdili.

    OdpovědětVymazat
  22. Ono je to podstatně zdravější u severních moří bez plavek,ale je to samozřejmě věc výchovy a že se najdou chlípníci?Nám se to stalo taky,večer jsme postavili stan na opuštěné pláži a rano jsme se vzbudili uprostřed FKK pláže!Ale to bylo před 35lety,dnes se tam už určitě nedá stanovat na "divoko"Moc pěkný článek

    OdpovědětVymazat
  23. Thats correct. I've been making use of Web automation for some time now and really has helped with my business.
    http://www.isdress.org

    OdpovědětVymazat
  24. Umělecký fotograf Darksome průběžně hledá nové modelky pro spolupráci v oblasti uměleckého aktu.

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤