Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

sobota 25. srpna 2012

Pryč z Prahy ...

... ne napořád, ale jen na týden.
-
I když se musím přiznat, že byly doby, kdy jsem toužila žít na Šumavě a to konkrétně ve Vimperku. Dokonce jsem si tehdy sehnala místo v tamní knihovně a manžel měl pracovat v Tesle. Pak vše ztroskotalo na tom, že můj muž je sice elektrikář, ale silnoproudař a Tesla toužila po slaboproudaři.
.
Zůstali jsme v Praze, ale pokud to jde, občas jí opouštíme. Ač narozená na severu naší země, táhne mě to stále na jih.
.
Vím, měla bych zůstat doma a sklízet úrodu rajčat. Po včerejším vydatném dešti určitě poroste plevel jako na povel, bylo by tedy žádoucí zakleknout u záhonů a likvidovat ho. Ostružiny také zrají a musí se bezodkladně zpracovávat. I na blogu mám veliké resty, mám rozepsaných několik článků z dovolené v Itálii. Ted' mě napadlo, že by vhodnější titulek asi byl: "Poslední srpnový článek". Usmívající se
Zbývá mi však ještě mnoho dní dovolené a v listopadu v práci definitivně končím.
Vyšlo to a já si na poslední prázdninový týden mohla napsat dovolenou.
Potom už to půjde hůř, nebot' od začátku září nastoupí nová síla, kterou budu muset zasvětit do účetnictví, do fakturace, předat jí celou agendu pojišt'oven a práci s učni. Doufám jen, že se nezalekne a hned neuteče. Ale kdybych si vzala dovolenou... kdo ví.
Plánovala jsem se jen tak poflakovat kolem domu, sklízet, zavařovat a plít ten nenáviděný plevel. Ale plány jsou od toho, aby se měnily. Když jsem manželovi sdělila, že si beru poslední srpnový týden dovolenou, prohlásil, že bychom mohli vzít holky a někam s nimi vyrazit. On, jako OSVČ, si může vzít volno kdy chce.
.
Včera po příchodu z práce jsem začala chystat věci na sebe a pak pár věcí na vaření. V mezičase jsem zpracovávala ostružiny. Muž si také připravil své oblečení a obutí a potom odjel k dceři, aby přivezl věci holčiček. A já zavařovala, pakovala, balila, chystala a spát jsem šla až hodinu po půlnoci. Spala jsem špatně, každou chvilku jsem byla vzhůru a přemýšlela, zda jsem nezapoměla na něco podstatného, co bychom sebou měli vzít. Na pár věcí jsem ještě přišla. Probudila jsem se před svítáním.
Vše potřebné je připravené a to, na co jsem zapomněla se dá koupit. Nejedeme přeci na konec světa.
.

.
Za chvilku odjíždíme do Košíř a pak zamíříme s vnučkami na jih Čech. Pronajali jsme si na týden ubytování na břehu Lužnice, na půl cesty mezi Táborem a Bechyní. Kdysi jsem v těchto končinách už byla a vzpomínám na Židovu strouhu, na Tábor i na Bechyni, na soutok Lužnice s Vltavou u Neznašova. Krajina je tu malebná a města krásná.
..
Dávám si na týden blogovou pauzu, protože je mi naprosto jasné, že ty naše dvě cácorky nám nedají vydechnout. Muž sice bere sebou svůj notebook, ale hlavně proto, aby se vnučky mohly, v případě nepříznivého počasí, dívat na pohádky.
A navíc, prý tam není wi-fi.
.
Krásný víkend a stejně tak i krásný poslední prázdninový týden.

23 komentářů:

  1. Tak si to s vnučkami užijte...a pár fotek pořiď.   

    OdpovědětVymazat
  2. Od úterý, má být zase hezky, ve středu dokonce až 30°C, tak by se mohla dovolená vydařit.

    OdpovědětVymazat
  3. Užij si týdne volna (jestli se tomu tak dá s vnučkami říkat ), v rámci možností si odpočiň a ať vyjde počasí !

    OdpovědětVymazat
  4. No vidíš ty z Prahy prcháš a já zase do ní budu mířit....vstříc výstavám a snad i houbaření, pokud už stačilo trochu napršet, což se obávám. Ten plevel musím taky vyničit, protože možná budu pryč čtrnáct dní a zase by mne po návratu čekala džungle....

    OdpovědětVymazat
  5. Přeju ať se ti daří a pěkně si to tam užijte. Místo bez internetu, to musí být paráda... Na mě už jde taky takové bezinternetové období...

    OdpovědětVymazat
  6. Přeju krásné zážitky a aby tě nechytil absťák.

    OdpovědětVymazat
  7. Alenko, užijte si s vnučkami krásný týden na jihu, docela ti závidím, hned bych jela taky!

    OdpovědětVymazat
  8. Alenko, užijte si krásně dovolenou.

    OdpovědětVymazat
  9. Babi , co si bere vnučky na dovolenou - booombaa . Asi tě adoptuju . Naše sviště si nikdo na dovolenou nebere . Tchýně už nikam nejezdí a v 83 letech je ráda , že je ráda a můj otec s manželkou si je neberou taky , protože mají rádi klid a raubíři by jim ho moc nedopřáli. Maceše stačí , když občas hlídá svou vlastní vnučku ( 11,5 ) na víkend a je z toho celá vodvázaná a pak zase 14 dní nechce nikoho vidět .

    OdpovědětVymazat
  10. Tak ať se Vám tam všem líbí, přijedete zdraví tam i zase zpátky. Přeji Vámhezký výlet.

    OdpovědětVymazat
  11. Jistě prožijete krásný týden.

    OdpovědětVymazat
  12. Maruška-Fukčarinka26. srpna 2012 v 18:58

    V ty končiny bych se chtěla také podívat. Můj muž stále vzpomíná na Židovu strouhu, kde strávil s dětmi také dovolenou. Alenko přeji vám pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak jsem pauzírovala zase trochu i já a teď to doháním. Vzpomínám, že si to určitě s holčičkami užíváte, protože je krásně. My měli také pronajatou tu chalupu na Slapech, ale přišla do toho vnukova nemoc, tak to moc nevyšlo! Užij si to! Těším se na fotky a krásné povídání!

    OdpovědětVymazat
  14. No, ani jsem netušila, žes taky knihovnice. Je nás tady plno, kdo se hlásí k tomuto povolání. Velmi mne to překvapilo.

    OdpovědětVymazat
  15. Alenku, na jihu Čech je krásně, však to mohu sama s jistotou potvrdit, když tu žiji Krásně si užijte dovolenou, ať vám přeje počasí a můžete se toulat po té naší jihočeské přírodě

    OdpovědětVymazat
  16. Tušil jsem že budeš na dovolené, tak si to tam hezky užij... nebo už užila?

    OdpovědětVymazat
  17. Dovolená pryč, Signorka taky pořád pryč... Jak asi dopadly chudinky ostružiny?:)

    OdpovědětVymazat
  18. Moc Vám všem děkuji za milé komentáře.

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤