Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

pondělí 20. srpna 2012

Pět let

Jako by to bylo včera.
:
Pondělí 20. srpna 2007 - stojím na chodbě nemocnice v Motole a sestřička Drahuška, která bývala u nás na dětském středisku, právě přivezla vozík, ve kterém leží moje první vnoučátko Sára. Jsou jí čtyři hodiny. A já tu stojím, št'astná a současně dojatá a vůbec se za své slzy nestydím. Dívám se na ten malý zázrak.
.
.
Tak vítej na světě, holčičko.
..
A dnes jí je pět, shodou okolností je zase pondělí. Za těch pět roků, které uplynuly, se z ní stala malá slečna. I když si někdy říkám, že se chová víc jako kluk. Ale její maminka byla také taková. Do všeho jde po hlavě, nevynechá jedinou sportovní aktivitu a zásadně si nehraje s panenkama. Já jsem si s nima také nehrála, víc mě lákaly luky a šípy, nebo autíčka.
.
.
.
.
Všechno nejlepší, holčičko.
.T
Ta
T

27 komentářů:

  1. Při pohledu na tu novorozenou holčičku se mi taky hrnou slzy do očí, je to vážně zázrak, když se narodí takové malé stvoření.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná holčička musí to být krásné být babičkou. Jinak všechno nejlepší Přeji

    OdpovědětVymazat
  3. Malé princezně přeji štěstí do života, šťastné rodiče a prarodiče, ať se má kam utíkat v době "bolístek"

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná, šikovná :) ... mám pocit, že barbínky a různé panenky hrozně škatulkují.

    OdpovědětVymazat
  5. Přidávám se s gratulacemi a Sáře přeji, ať má kolem sebe co nejvíce lidí, kteří jí pofoukají odřená kolena a o které se bude moci opřít .

    OdpovědětVymazat
  6. Sára je moc krásná, okatá holčička. Přeji jí hodně štěstí a plno lásky od rodičů i prarodičů.

    OdpovědětVymazat
  7. Sára je člověk,který nikdy nemyslí jenom na sebe.Přinesla si sebou obrovský potenciál,umocněný znamením Lva,což jsi Ali také.Ale Sára nemá v datumu narození jedničku,což je číslo ega.Ve jméně má dva Ačka,což jsou dvě jedničky,které dávají dohromady zase dvojku,a ta znamená MY.

    OdpovědětVymazat
  8. Je zajímavé, že skoro ze všech stran slyším..."Já jsme si jako malá nehrála s panenkama, já byla spíš na autíčka, lego..." Já sama to totiž měla taky tak nejradši jsem měla autodráhu a kuličkovou pistoli a pak ještě kuš z dřevěného ramínka. Zajímalo by mě, kdo si tedy s těmi panenkami vlastně hraje.

    OdpovědětVymazat
  9. To je krásný, takové malé miminko a už je z ní malá slečna. Tak hodně štěstíčka!

    OdpovědětVymazat
  10. Taky všechno nejlepší Sáře, jo, jo, jako bych se viděla, panenky, kočárek a pokojíček vytažené na zahrádce a já někde v luftě s klukama po stromech.... A když jsem si přinesla pistolku na antiperle mojí maminku omývali...holt si pak zvykla že nemá doma princezničku s lokýnkama ale něco s věčně rozcuchanou hlavou, odřenejma loktama a kolenama co neustále někde lítá.

    OdpovědětVymazat
  11. To světélko na čele, ta kapka slunce napovídá hodně o jejím osudu, a je krásným znaménkem, že je radostí, přeji vám všem tu radost.

    OdpovědětVymazat
  12. Cas velmi rychle letí,co to je 5 let,nez se nadejete bude z ní opravdu slecna a panenky?Mozná to jeste príjde,mozná ne...Preji vsechno nejlepsí,hodne radosti a zdravícko!

    OdpovědětVymazat
  13. Maruška-Fukčarinka20. srpna 2012 v 21:56

    Z miminka je už malá slečna. Přeji hlavně zdravíčko a pohodu. Vám všem také na dovolené bez nehod a nemocí.

    OdpovědětVymazat
  14. Ráda bych Vám všem moc poděkovala za přáníčka pro Sáru. Moc jste mě potěšili.

    OdpovědětVymazat
  15. Hezká holka je z ní a mám pocit že je ti dost podobná. Tak všechno nejlepší ať roste do krásy.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak abyste holky věděly , já si s panenkama hrála a všechny moje dcery také ,aspoň pokud byly ještě malé ( tedy ta nejmladší je teď přesně v tom správném panenkovském věku ) . V pubertě jsem tedy dávala přednost partě a s panenkama jsem si hrála doma potají . Ale mého oblíbeného plyšáka , kterého jsem dostala k druhým narozeninám jsem vyhazovala , už značně bez plyše , až ve svých devetenácti .

    OdpovědětVymazat
  17. Alenko, přeji malé slečně ještě několikrát 5 let, život plný zdraví a lásky. Tobě stále štěstí a radost, které přináší vnoučátka. A že to letí ? To máš pravdu, vždyť i já mám nedávno narozeného vnoučka a už mu bude 5 měsíců Pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  18. Vyrostla vám z miminka krásná malá slečna i když říkáš, že trochu kluk. Naše vnučka byla taky taková. Moc mě mrzelo, že je víc v riflích než v šatičkách. Dnes je jí osmnáct a všechno je jinak. Tak ať vám roste  do krásy a přeji ji všechno nej.

    OdpovědětVymazat
  19. [15]: - [18]: Moc Vám všem děkuji za přání jménem Sáry a i jménem svým. Je to opravdu radost.

    OdpovědětVymazat
  20. Máš pravdu, Alenko, na první (na ostatní také ne) vnoučátko nelze zapomenout! Mně bylo 47 let, když se narodila 1. vnučka. Utíká to, strašně. Už je jí 24, buď ráda, že je ještě malá a můžeš se s ní pomazlit. Krásně malé slečně přeji také všechno jen to nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  21. Alenko, tvá vnučka je opravdu krásná. Také jí přeji spousta radosti do života.

    OdpovědětVymazat
  22. Ali, pět let uteklo jako voda, Sára byla krásné miminko a teď je z ní krásná malá slečna. Dodatečně jí přeji k narozeninám všechno nejlepší, hlavně zdraví a spoustu lásky!

    OdpovědětVymazat
  23. [20]: U prvního vnoučátka jsou emoce určitě nejsilnější. Když se po roce a půl narodila Ema měla jsem také obrovskou radost, i když zpětně musím přiznat, že jsem se trošku bála, zda jí budu mít také tak ráda. Mé obavy byly liché, všechna svá vnoučátka miluju. I když - Sára byla první.

    OdpovědětVymazat
  24. I jako pětiletá si je tomu miminku podobná, se mi zdá.

    OdpovědětVymazat
  25. Letí to jak voda a na dětech to jde nejvíc poznat. Gratuluji

    OdpovědětVymazat
  26. Opožděně, ale upřímně všechno nejlepší a hodně zdraví. nestíhám dočítat.

    OdpovědětVymazat
  27. This is a great site. if you're trying to quit smoking today. You can get a free trial for Smoke Remedy for a little while longer.
    http://www.isdress.org

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤