Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

čtvrtek 15. března 2012

Margot

Už moje babička, která byla velice moudrá, říkávala, že si člověk nemá z ničeno dělat těžkou hlavu.
A když už k něčemu dojde, je prý dobré dát si něco dobrého, lépe řečeno sladkého, aby se obalily nervy.
Pak je vše veselejší.
Obalit jen nervy, kdyby to šlo.
Většinou se při tom "obalování nervů" člověk pěkně zakulacuje.

Konečně jsme se sešli, abychom snaše, sice opožděně, popřáli ke svátku, který měla minulý týden.
A já při té příležitosti upekla jeden ze svých oblíbených "obalovačů nervů".
A protože chutnal, tady je:

Margot

2 tyčinky Margot
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru písku či krupice
1 a 1/2 prášku do pečiva
2 celá vejce
1 šlehačka
1/2 - 3/4 hrnku mléka

Do mísy rozstrouháme obě tyčinky Margot
Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a zamícháme
Přidáme vejce
Přilijeme šlehačku
Dle potřeby přidáme mléko a dobře zamícháme
Vlijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče
Pečeme při 170°C 25 - 30 minut
Téměř vychladlé potřeme čokoládovou polevou. Používám polevy hotové, jsou dobré a kvalitní
A ted' už jen dobrou chut'

Je to rychlé, nenáročné, nic se nemusí vážit a co je důležité - chutná znamenitě.

34 komentářů:

  1. Teď jsem si tak nějak představil, kdyby byla tak velká celá ta Margotka..

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle buchtu děláme doma vcelku pravidelně. Není náročná na přípravu a je výborná, jemná a křehká. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam- vypadá výborně a chutná určitě taky.

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, ty jsem kdysi zkoušela. Výborné.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem je už pekla, jsou opravdu výborné.

    OdpovědětVymazat
  6. Taky už jsem tuto buchtu dělala, dokonce jsem si porovnala recept (mám ho z blogu) a je totožný.

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovinka by se mi to hodilo ku kafíčku...

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímavé! Kouzlo, které vyčaruje ze dvou margotek velký pekáč margotek pro celou rodinu

    OdpovědětVymazat
  9. Mňam! Hneď by som si dala. Asi pôjdem, kúpiť vajíčka...lebo toto vyzerá neodolateľne (všetko v čom je čokoláda je u mňa z pravidla neodolateľné).

    OdpovědětVymazat
  10. Měla jsi mi to říct dřív, včera jsem dělal taky hrnkovej a stejného složení, ale bez Margot. Původně jsem myslel že je to nějaká ženská. I když ji nastrouhat, nevím. Zato jsem to proložil plátky jablek.

    OdpovědětVymazat
  11. Slinky sa mi zbiehaju, to musim vyskusat! A hned, veru skocim do obchodu . Kupim radsej tri margotky.., pretoze viem ze neodolam a jednu zjem

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to si hned opíši, škoda, že nemám Margotky doma, hned bych to zítra zkusila. Přijedou "kyseliny", jak říká dcera mým vnoučatům, tak příště. Ale díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadá to mňamózně, z Margotky jsem dělala vánoční cukroví, ale abych pravdu řekla, nejlepší na obalení nervů je zblajznout ji samotnou. Nebo dvě .

    OdpovědětVymazat
  14. MŇam , ale je to kalorická bomba . A nešlo by to bez toho ještě přidaného cukru ? margotka je sladká dost .

    OdpovědětVymazat
  15. Už kolik let říkám, že zkusím něco s Margotky upéct a ještě jsem se k tomu nedokopala.

    OdpovědětVymazat
  16. Hmmm mňam, to si dám, ale tento týden ne, až příští, dneska jsem udělala okouknuté buchty u Libušky, ta mě dělala chutě již od poloviny týdne, u Vendy jsem zase uzmula kousek, pro zlepšení světa, k mimi jsem se šla potěšit krásnou fotkou, já vás tady děvčata neobejmu všechny tak si někde utrhněte jarní kytku a užijte si krásné jarní potěšeníčko.

    OdpovědětVymazat
  17. Ali, znám tuto buchtičku, je výborná.

    OdpovědětVymazat
  18. Také někdy peču tuto "ňamku" - je rychlá a dobrá.

    OdpovědětVymazat
  19. Tenhle "obalovač nervů" je dobrý, Ali, taky ho občas dělám. Moc pěkně jsi nafotila postup a výsledek ke konzumaci vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
  20. Moje maminka zase dělá z Margot bábovku :) a je to vynikající.

    OdpovědětVymazat
  21. [14]:Mám dojem, že to bude i můj osud, protože jednu slupnu bez problémů!

    OdpovědětVymazat
  22. Já si v životě vždycky hledám ke všemu zkratky. Hlavní je, aby to bylo bez práce. Jsem už docela dobře obalený, ale dvě Margotky mi jistě neuškodí!

    OdpovědětVymazat
  23. Tyto řezy pekla moje maminka, měla bych je také zkusit. Ony i ty pravé Margotky jsou moc dobré. Ali, mám u tebe absenci,jdu to napravit. Přeji krásné jarní dny.

    OdpovědětVymazat
  24. Jednu dobu jsme margotku pekli skoro každý víkend, ale tady je nedostupná, a náhražka veškerá žádná (Švédi nevědí, co je dobrý )

    OdpovědětVymazat
  25. Já si nervy obaluju čokoládou a Margotku miluje můj manžel. Napíšu si recept, díky.

    OdpovědětVymazat
  26. Tuhle mňamku taky peču a chutná nám, ale klidně můžu Margot jen tak, je to bez práce a chutná ještě líp.

    OdpovědětVymazat
  27. Tohle je absolutně geniální koláč :) miluju ho a mohla bych ho jíst znovu a znovu. Mňam jednoduše :)

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤