Už moje babička, která byla velice moudrá, říkávala, že si člověk nemá z ničeno dělat těžkou hlavu.
A když už k něčemu dojde, je prý dobré dát si něco dobrého, lépe řečeno sladkého, aby se obalily nervy.
Pak je vše veselejší.
Obalit jen nervy, kdyby to šlo.
Většinou se při tom "obalování nervů" člověk pěkně zakulacuje.
Konečně jsme se sešli, abychom snaše, sice opožděně, popřáli ke svátku, který měla minulý týden.
A já při té příležitosti upekla jeden ze svých oblíbených "obalovačů nervů".
A protože chutnal, tady je:
Margot
2 tyčinky Margot
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru písku či krupice
1 a 1/2 prášku do pečiva
2 celá vejce
1 šlehačka
1/2 - 3/4 hrnku mléka
Do mísy rozstrouháme obě tyčinky Margot
Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a zamícháme
Přidáme vejce
Přilijeme šlehačku
Dle potřeby přidáme mléko a dobře zamícháme
Vlijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče
Pečeme při 170°C 25 - 30 minut
Téměř vychladlé potřeme čokoládovou polevou. Používám polevy hotové, jsou dobré a kvalitní
A ted' už jen dobrou chut'
Je to rychlé, nenáročné, nic se nemusí vážit a co je důležité - chutná znamenitě.
Vypadá to tuze dobře. Slint :)
OdpovědětVymazatTeď jsem si tak nějak představil, kdyby byla tak velká celá ta Margotka..
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle.
OdpovědětVymazatTuhle buchtu děláme doma vcelku pravidelně. Není náročná na přípravu a je výborná, jemná a křehká. :)
OdpovědětVymazatMňam- vypadá výborně a chutná určitě taky.
OdpovědětVymazatJo, ty jsem kdysi zkoušela. Výborné.
OdpovědětVymazatTaky jsem je už pekla, jsou opravdu výborné.
OdpovědětVymazatTaky už jsem tuto buchtu dělala, dokonce jsem si porovnala recept (mám ho z blogu) a je totožný.
OdpovědětVymazatZrovinka by se mi to hodilo ku kafíčku...
OdpovědětVymazatZajímavé! Kouzlo, které vyčaruje ze dvou margotek velký pekáč margotek pro celou rodinu
OdpovědětVymazatMňam! Hneď by som si dala. Asi pôjdem, kúpiť vajíčka...lebo toto vyzerá neodolateľne (všetko v čom je čokoláda je u mňa z pravidla neodolateľné).
OdpovědětVymazatMěla jsi mi to říct dřív, včera jsem dělal taky hrnkovej a stejného složení, ale bez Margot. Původně jsem myslel že je to nějaká ženská. I když ji nastrouhat, nevím. Zato jsem to proložil plátky jablek.
OdpovědětVymazatSuper recept!
OdpovědětVymazatSlinky sa mi zbiehaju, to musim vyskusat! A hned, veru skocim do obchodu . Kupim radsej tri margotky.., pretoze viem ze neodolam a jednu zjem
OdpovědětVymazatTak to si hned opíši, škoda, že nemám Margotky doma, hned bych to zítra zkusila. Přijedou "kyseliny", jak říká dcera mým vnoučatům, tak příště. Ale díky za tip.
OdpovědětVymazat:)
OdpovědětVymazatVypadá to mňamózně, z Margotky jsem dělala vánoční cukroví, ale abych pravdu řekla, nejlepší na obalení nervů je zblajznout ji samotnou. Nebo dvě .
OdpovědětVymazat[1]: ...já bez slintu -:)
OdpovědětVymazatMŇam , ale je to kalorická bomba . A nešlo by to bez toho ještě přidaného cukru ? margotka je sladká dost .
OdpovědětVymazatUž kolik let říkám, že zkusím něco s Margotky upéct a ještě jsem se k tomu nedokopala.
OdpovědětVymazatHmmm mňam, to si dám, ale tento týden ne, až příští, dneska jsem udělala okouknuté buchty u Libušky, ta mě dělala chutě již od poloviny týdne, u Vendy jsem zase uzmula kousek, pro zlepšení světa, k mimi jsem se šla potěšit krásnou fotkou, já vás tady děvčata neobejmu všechny tak si někde utrhněte jarní kytku a užijte si krásné jarní potěšeníčko.
OdpovědětVymazatAli, znám tuto buchtičku, je výborná.
OdpovědětVymazatAno rychlá a skvělá
OdpovědětVymazatTaké někdy peču tuto "ňamku" - je rychlá a dobrá.
OdpovědětVymazatTenhle "obalovač nervů" je dobrý, Ali, taky ho občas dělám. Moc pěkně jsi nafotila postup a výsledek ke konzumaci vypadá skvěle.
OdpovědětVymazatMoje maminka zase dělá z Margot bábovku :) a je to vynikající.
OdpovědětVymazat[26]: Kamarádka taky .
OdpovědětVymazat[14]:Mám dojem, že to bude i můj osud, protože jednu slupnu bez problémů!
OdpovědětVymazatJá si v životě vždycky hledám ke všemu zkratky. Hlavní je, aby to bylo bez práce. Jsem už docela dobře obalený, ale dvě Margotky mi jistě neuškodí!
OdpovědětVymazatTyto řezy pekla moje maminka, měla bych je také zkusit. Ony i ty pravé Margotky jsou moc dobré. Ali, mám u tebe absenci,jdu to napravit. Přeji krásné jarní dny.
OdpovědětVymazatJednu dobu jsme margotku pekli skoro každý víkend, ale tady je nedostupná, a náhražka veškerá žádná (Švédi nevědí, co je dobrý )
OdpovědětVymazatJá si nervy obaluju čokoládou a Margotku miluje můj manžel. Napíšu si recept, díky.
OdpovědětVymazatTuhle mňamku taky peču a chutná nám, ale klidně můžu Margot jen tak, je to bez práce a chutná ještě líp.
OdpovědětVymazatTohle je absolutně geniální koláč :) miluju ho a mohla bych ho jíst znovu a znovu. Mňam jednoduše :)
OdpovědětVymazat