Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

úterý 13. března 2012

Kostlivec

Zvonící telefon mě vyruší,
zvoní a zvoní, řve mi do uší.
A potom ztichne a zas zazvoní,
kolikrát ještě, vůbec netuším.

Telefon řve na celý dům,
je možná slyšet k sousedům.
Vzpomínky, které nevoní,
bývalé tchýni došel rum?

Ve skříni zase kostmi chrastí,
zavřená ve své temné pasti.
Je člověk, nebo už jen věc?
Lahev tak mít, by bylo slastí.

Dlouze se ze své skříně dívá,
kostnatým prstem na mě kývá.
Kdopak je tenhle kostlivec?
Má tchýně a je nestřízlivá.

Proč nám už nedá pokoje,
proč rozpoutává rozbroje?
Tři roky jsem jí neviděla,
bohužel tady stále je.

Telefon zase vyzvání,
připomíná mi klekání.
Asi by od nás něco chtěla.
Netoužím po tom setkání.


Neumělý pokus o verš je volným pokračováním článku Kostlivec ve skříni, aneb stále nemáme klid. Už jsme se však dostali do stádia, kdy telefon nezvedáme. Ale zvoní a zvoní. A moje přání - už by jí ten mobil mohl konečně někdo zabavit.

34 komentářů:

  1. Jediná rada , zablokuj číslo , tak se ti už nikdy nedovolá . Budu mít jiné číslo telefonu a moc přemýšlím , jestli to nové švagrovi a synovci dám , po tom nedělním incidentu .

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ale pocit, že s konečnou platností

    OdpovědětVymazat
  3. Alenko, soucítím s tebou. Také nás obtěžuje telefon.

    OdpovědětVymazat
  4. Asi je skutecne nejlepsi na to zvoneni nereagovat,nebo to zkusit s novym cislem.Musi to byt hruza,moje kamaradky mely tento problem ale s vlastnimi matkami a to nebylo jine reseni,nez telefon zvednout,ale kdyz to bylo i 30krat denne?Normalni clovek to nemuze pochopit,ale kdyz je nekdo nemocny a zapomina?

    OdpovědětVymazat
  5. Zkus zablokovat číslo a máte pokoj. Možná vám ale pak začne zvonit u dveří, což by bylo horší.

    OdpovědětVymazat
  6. Ali, asi by fakt bylo nejjednodušší změnit číslo, nebo zablokovat to její.

    OdpovědětVymazat
  7. Alenko, vrátila jsem se pro připomenutí do původního článku. Dnes píšeš o tchyni, ale ta "paní", nemá k vaší rodině vůbec žádný příbuzenský vztah a ty k ní nemáš žádné povinnosti. Vyzvánění bych uťala tipec!

    OdpovědětVymazat
  8. Pamatuji si ten článek živě, koukám, že se toho kostlivce jen tak nezbavíte. Je to zvláštní případ tohle, pořád nechápu, proč to ta paní dělá, ale rozhodně, jak říká tady Jarka, nemáš vůči ní žádné povinnosti. Ale i tak chápu, že vás to může dost potrápit, vůbec jen to, že vám často vyzvání telefon.

    OdpovědětVymazat
  9. S kostliffci je vždy těžké pořízení, obzlášť v mobilní době.

    OdpovědětVymazat
  10. [6]: Na to jsem zapomněla, je to taky dobrý způsob. Občas to dělávám. Zvednu sluchátko, a když se ozve máma, položím tiše vedle telefonu a nechám, ať se vykecává. Nevěřila bys jak dlouho to vydrží - i hodinu a vůbec jí není divné, že nikdo neodpovídá.

    OdpovědětVymazat
  11. Veršování Ti jde, vyber příště nějakou lyriku a ne nepříjemnou epiku.

    OdpovědětVymazat
  12. [1]: V mobilu jí zkusím zablokovat a totéž poradím mužovi. Nevím však, zda to jde. Pevnou linku už jsme změnili, ale mobilní číslo se mi měnit nechce. Mám ho už skoro 14 let a jsou na něm kontakty, včetně přístupu na interbanking. Muž pracuje jako OSVČ a kdyby změnil číslo, asi by ztratil část své klientely.

    OdpovědětVymazat
  13. Nechápu toho Tvého kostlivce, co pořád otravuje, ale budiž. A vyzkoušela bych opravdu radu k nezaplacení od adaluter - určitě to bude fungovat, dej pak event. vědět.

    OdpovědětVymazat
  14. Udělala bych to přesně, jako adaluter - prostě zvednout a položit. Ono by jí to přešlo.

    OdpovědětVymazat
  15. Já bych asi hovor zkusil párkrát přijmout a reagoval pak podle toho, co ona říká. Na drzost by to bylo jednoduché, na dotírající "příbuzenskou" vlezlost bych ji koukal odradit nějakým "nesmyslem" a nechával bych mobil chvíli "vyvěšenej", ať ji její operátor připomene, že jeho služby nejsou jen tak. S trochou trpělivosti bych to opakoval, akorát, aby pak nevolala na účet volaného.. ale, že chybama se člověk učí, pak by to s ní bylo ještě jednodušší.

    OdpovědětVymazat
  16. Když pominu pointu problému, je báseň moc pěkná...

    OdpovědětVymazat
  17. Já jsem se před přečtením názvu článku lekla, že jsi objevila ve skříňi milence, kterého jsi tam zapomněla!-:)))))

    OdpovědětVymazat
  18. Veršovánka je to pěkná, jen obsah mě není moc příjemný, jsem na té druhé straně, totiž v pozici tchyně a bylo by mě to moc líto.

    OdpovědětVymazat
  19. To tě upřímně lituji. Mně zase vyzvání na blogu jedna otravná ženská, která mi dokonce píše i maily.

    OdpovědětVymazat
  20. Budeš se možná divit , ale tvojí tchýní nebyla ani za dědova života . A ani jinak příbuzná . Tchýně je manželova matka a to ona nebyla , byla to jeho macecha . Byla to prostě druhá manželka tvého tchána . Otec se znovu oženil , když maminka umřela . Sice s ní nemáme takové problémy , jako ty , ale je prostě znát , že je cizí . Pro moje děti je prostě jen Vlastou a ani si nepřála , aby jí moje děti říkaly babi .Tátovi nevadí , když mu její vlastní vnučka řekne dědo . Nikdy mi nebyla nijak zvlšť sympatická , ale je to tátova , koho si vzal a já se mu do toho nepletu . Žije s ní on a já jí vídám jen když k nám přijede na nějakou oslavu . Jinak k nám jezdí děda sám .

    OdpovědětVymazat
  21. [16]: Určitě to vyzkouším. Včera byl naštěstí klid.

    OdpovědětVymazat
  22. Na jakémkoli telefonu, lze zablokovat číslo, asi bych o tom vážně uvažovala.

    OdpovědětVymazat
  23. Ali, přeji Ti pevné nervy a hodně štěstí v odhánění kostlivce. Použij dobře míněné rady, některé určitě budou mít úspěch.

    OdpovědětVymazat
  24. Jsem asi nějaká divná, protože se na vše dívám z jiného úhlu.

    OdpovědětVymazat
  25. [21]:Je to neštěstí, stane-li se v rodině něco podobného a člověk i kdyby sebevíc chtěl nedá se s tím nic dělat, chuť se sebeobětovat, se ztratí po nějakém čase snahy o nápravu, a u alkoholu a jeho následků to většinou bývá snaha marná. Moje kamarádka měla podobné trápení s bratrem, hrozně se naplakala. A já jsem jen pozapoměla, že jste v jednom z minulých článků tu situaci popsala, jsem už hlava sklerotická. Omlouvám se, a přeji dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  26. Ali, to už je úplný horor! Verše se ti povedly, ale z jejich obsahu běhá mráz po zádech. Moje tchýně je abstinent, ale taky nám často připraví perné chvilky. Sama se snažím být dobrou tchýní, neotravuji, pomáhám jak se dá, ovšem nevím, jestli se mi to daří.

    OdpovědětVymazat
  27. [25]: Už jsme se o tom s mužem bavili. Včera i dnes byl klid, možná volala někomu jinému, nevím. Já si telefon nechám zablokovat a můj muž? Nevím, je příliš velký dobrák.

    OdpovědětVymazat
  28. [4]: S pevnou linkou asi nejde zablokovat nežádoucí číslo, ale jde změnit číslo vlastní - a nechat je jako "utajené". Toto číslo dát pouze nejbližším členům rodiny nebo těm, kterým věřím. Takové číslo není ve veřejném seznamu a ani kdyby ses ptala na informacích, neřeknou ti ho.

    OdpovědětVymazat
  29. Nevím, zda se ještě vracíte ke starším komentářům.

    OdpovědětVymazat
  30. Nesnáším otravné lidi. Ale chápu, že měnit číslo se vám nechce. Život je boj. Mě zas otravuje anonym na blogu, tak ho asi obden blokuju.

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤