Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

úterý 10. května 2011

Stříbrný smrk

Seděly jsme dnes s dcerou na zahradě a využívaly nádherného, téměř letního počasí. Dívala jsem se na sousední zahradu, na které roste stříbrný smrk a můj pohled upoutalo cosi zvláštního na jeho vrcholu. Bylo tam totiž něco červeného. Přiznám se, že vidím špatně na dálku a brýle nosím opravdu minimálně, protože na blízko je nepotřebuji a mnohdy mi překáží. Dohadovaly jsme se s dcerou, co by to mohlo být. Dcera říkala, že by to mohly být šišky, ale smrk má šišky směrem dolů. Mě zase připadala barva "toho něčeho" nezvyklá.
Smrk mají sousedé na zahradě asi 35 roků, vzpomínám si, jak ho na Vánoce zdobívali lucerničkami. Dnes už by ho těžko ozdobili, protože je z něj impozantní strom. Smrk se však ozdobil sám, něčím červeným.
A já, místo toho, abych si došla pro brýle a podívala se na zvláštní červené konce větví, donesla jsem si fot'ák. Při stahování fotek jsem zjistila, že moje dcera měla pravdu, jsou to šišky.
Musím se přiznat, že červené šišky jsem viděla poprvé v životě a proto jsem se rozhodla, že je ukážu i tady, na svém blogu.

20 komentářů:

  1. To nejsou šišky, to jsou teprve květy. Šišky se z nich vytvoří později.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Tady se přesně projevil městský člověk. Sice se jakž takž vyznám v kytičkách, ale stromy jsou pro mně velká neznámá. Navíc smrk kvete prvním rokem. Díky za info.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám moc ráda stromy a tenhle bude samá šiška. Jo já zas nevím kde se kupuje lístek na tramvaj, takže si z toho nic nedělej.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, jsou to květy. Ale v každém případě souhlasím, že jsou velmi nápadné a že v tomto stavu je strom ještě zajímavější, než normálně. Poslední foto je velmi hezké.

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, to je krása. Taky bych se Alenko, nechala nachytat a byla překvapená, čím se to ten smrk vyzdobil. Smrk je krásně rostlý, souměrný a košatý a ty budoucí šišky, mu náramně sluší.   

    OdpovědětVymazat
  6. Jehličnany jsou teď na jaře moc hezké, když se tvoří nové, světlezelené přírůstky. A tenhle smrk je úžasný s těmi barevnými květy - šiškami.

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji všem za milé komentáře. Musím se přiznat, že kvetoucí jehličnan jsem opravdu viděla poprvé a opravdu mě zaujal.

    OdpovědětVymazat
  8. hm, ja by som tiez tvrdila, ze su to sisky.. nieco take ze musi mat aj kvet by ma nenapadlo netusila som ze ihlicnany kvitnu

    OdpovědětVymazat
  9. My měli stříbrný smrk před domem. Taky už byl hodně veliký, i když zase ne tak, jako ten na fotkách. A šišky snad nikdy neměl, nebo jen jednou.

    OdpovědětVymazat
  10. [8]: Já jsem na tom byla až do dnešního rána, kdy jsem si přečetla první komentář, úplně stejně.

    OdpovědětVymazat
  11. Dobře jsi udělala, také nejsem znalá a teď už jsem o něco chytřejší! Vzdělávat se člověk má i ve stáří, ne?

    OdpovědětVymazat
  12. Šišky jsou opravdu na posledním obrázku kouzelnou ozdobou stromu.

    OdpovědětVymazat
  13. [11]: To přesně dokládá, že člověk se učí celý život. Nakonec se z mého omylu poučili i návštěvníci mého blogu.

    OdpovědětVymazat
  14. TA poslední fotka je krásná, nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, že jehličnany kvetou, ikdyž jsem to podvědomě musela vědět

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Děkuji za pochvalu fotky a od tebe si jí obzvlášt' važím, protože vím, že fotíš báječně.

    OdpovědětVymazat
  16. Fotky jsou krásné, vlastníme též jeden stříbřitě vzrostlý, čile kvetoucí a šišky hojně plodící exemplář.

    OdpovědětVymazat
  17. [17]: Musím se přiznat, že také vlastním stříbrný smrk, který však ořezávám a pěstuji jen jakési torzo. Nemá  šanci vyrůst, natož vykvést. Proto můj omyl se sousedovic smrkem.

    OdpovědětVymazat
  18. This really is my very first time i visit right here. I discovered so numerous interesting stuff in your weblog especially its discussion. From the tons of comments on your content articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment right here! maintain up the good work.
    http://www.isdress.org/Wedding-Dresses.html

    OdpovědětVymazat
  19. Hello, just wanted you to know I have added your site to my Google bookmarks because of your great blog layout. But in earnest, I think your site has one of the simplest theme Ive came across. It really helps make reading your blog a lot easier.
    http://www.begwatches.net/iwc.html

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤