Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

pátek 6. dubna 2012

Když se vše zkomplikuje...

.... bývá to většinou k zlosti.

Po výletu do Paříže mě začalo škrábat v krku. Alergie nebo nemoc? Nasadila jsem samoléčbu, na krku priznitz, dopovala jsem se vitamíny, cucala hašlerky a polykala Zyrtec. Přemýšlela jsem o tom, že se půjdu podívat na svého praktického lékaře. "Ale, co tam budu dělat? Vždyt' nemám teplotu, jen mě škrábe v krku?" Navíc po zkušenosti z listopadu, kdy mě po třech dnech neschopnosti odeslal na plicní, jsem nechtěla riskovat, že mě pro změnu tentokrát pošle na krční a tam se mě budou ptát, co tam dělám a proč mě praktický lékař neléčí. Zase to zažít a znovu se cítit s prominutím jako pitomec? To jsem opravdu nechtěla. Zkusím to zvládnout sama.

Chodila jsem do práce s obaleným krkem, kapsami plnými hašlerek a dalších větrových bonbónů a čajíčkovala. Odpoledne po návratu jsem zalézala do pelíšku.
Minulý týden v úterý mi začalo téci z oka. Nojo, holky měly zánět spojivek a já pravděpodobně někde chytla bacila. Koupila jsem si Septonex a kapala si ho do očí. Neviděla jsem žádné velké zlepšení. Na čtvrtek a pátek minulý týden jsem si vzala dovolenou s tím, že se budu kurýrovat.
Nakonec jsem stejně skončila na očním s infekčním zánětem spojivek, s antibiotickými kapkami a striktním zákazem televize, počítače, slunce.....

Ano, jsem nedisciplinovaný pacient. Nasadila jsem si sluneční brýle, přeci se mi nic nemůže stát. Sedla jsem k počítači a vzpomínala na loňskou návštěvu Assisi. Sluneční brýle se ke vzpomínkám na prosluněný den docela hodily.
V noci na pátek jsem nemohla otevřít oči. To, doposud zdravé oko, bylo krvavě rudé a navíc hodně bolelo. Byla jsem sice upozorněna na to, že se zánět pravděpodobně objeví i ve druhému oku, ale tohle jsem nečekala. Manžel mi vynadal: "Chováš se jako malej harant, sakra. To se bez toho počítače nemůžeš chvilku obejít?" Měl pravdu. V krku mě stále škrábalo, oči bolely a navíc jsem měla zvýšenou teplotu. Sakra! To mám ale hezkou dovolenou.

A ještě jednou sakra.
Dceři jsme totiž slíbili, že budeme od pátku hlídat holky a já jsem takhle nemožná.
Hlídal můj muž a střídal se s druhou babičkou, zatímco já se snažila kurýrovat.
Jediné pozitivum, které jsem na tom našla bylo to, že díky odpočinku a téměř nicnedělání, jsem plynule vplula do změny času. Problémy, které mívám, se pro tento rok rozplynuly.
Co můžu dělat s nemocnýma očima? Třeba zalévat kytky. U orchidejí jsem zjistila, že mi některé nasazují na květ. Jeden výhon trčel do prostoru. Přinesla jsem si drátek, abych budoucí květ vedla podle tyčky a ... ulomila jsem ho. No výborně. Sprostá slova, která mě v ten moment napadla, jsem raději spolkla.
Odpoledne mě rozklepala zimnice. Vzala jsem si teploměr, že ho "sklepnu" a pink... vyletěl mi z ruky, narazil do skříně a ampulka s rtutí se vrátila dva metry zpátky ke gauči. Cestu zpět si vyznačila droboučkymi stříbřitě lesklými kapičkami. S nemocnýma očima, zvýšenou teplotou a hlavně se vztekem na sebe, jsem uklízela nejdříve střepy a pak luxovala z koberce rtut'. No prima a nemáme teploměr, to už bych se fakt měla uzdravit.
Šla jsem si uvařit čaj. Památeční hrníček po mamince skončil na zemi, smetla jsem ho z kuchyňské linky rukávem od županu.
Jsem fakt poleno.
Uklidila jsem střepy, vytřela kuchyň a zlostně zalezla na gauč. Co mám dělat. Při čtení mě bolí oči, na televizi koukat nemůžu, s počítačem jsem na tom stejně.
Večer přijel manžel od mladých a já rekapitulovala, co jsem všechno stihla zničit.
Sobota i neděle byly podobné, oči už vypadaly trochu lépe, i krk se zlepšil. Připadala jsem si dost ničemně, když jsem se poflakovala po domě.

V pondělí jsem šla do práce. Sice mě paní doktorka chtěla vidět ráno, ale domluvila jsem se s ní na odpoledne, protože mě ráno čekala měsíční uzávěrka. Seděla jsem u počítače a na očích jsem měla sluneční brýle. Monitor jsem viděla dobře, ale na papíry jsem neviděla vůbec. Brýle na oči, brýle na čelo a zase na oči a znovu na čelo.
Odpoledne jsem byla na očním.
"Kapejte dál a přijd'te se mi ukázat ve čtvrtek ráno".
Šla jsem do lékárny, abych koupila nový teploměr. Rtut'ové se už nesmí dělat, před třemi roky je zakázala EU. Jako náhradu jsem koupila teploměr s galliem, který vypadal stejně jako ten předchozí, ale stál skoro 100 korun. No nazdar. To jsem si docela slušně "vydělala".
Jen jsem přemýšlela, co všechno nám už EU zakázala a co nařídila.

Ve čtvrtek mi paní doktorka konečně dovolila televizi i počítač, ale musím se i nadále chránit slunečními brýlemi. Vypadala jsem jako naprostý idiot, když jsem včera v dešti kráčela s tmavými brýlemi pod deštníkem. Budila jsem pozornost, po které jsem však vůbec netoužila.

Sedím v práci a už od rána píšu tento článeček, kterým omlouvám svou nepřítomnost na blogu. Zákazníci se nám vrátili a my nezahálíme. Ve volných chvilkách mezi prací se vracím k rozepsanému textu a přemýšlím, že už nemá ani hlavu, natož patu.

Večer se pokusím podívat se na své oblíbené blogy, kde už jsem týden nebyla.

"Nahodím" tmavé brýle a budu dohánět vše zmeškané.Usmívající se

29 komentářů:

  1. Milá Alenko, podobné dny také zažívám, zdá se mně,že v našem věku už všechno nepříjemné je ještě nepříjemnější a špatné věci odcházejí hodně pomalu. Přeji hezké Velikonce A.V.     

    OdpovědětVymazat
  2. Černé brýle. Vizáž amerického agenta.

    OdpovědětVymazat
  3. S očima si není radno zahrávat. Mám velice citlivé oči a tak nosím sluneční brýle všude s sebou, abych je v případě trochu většího jasu mohla použít. A to pak chodím jako teď ty s brýlemi - jednou na hlavě, jednou na očích. Kolikrát se mi stane, že během  jedné cesty na autobus to musím udělat několikrát. Při sportování jsem to vyřešila, tak, že nosím kšilt. S tím jsou ovšem také problémy, protože musí být  akorát, ani velký malý a stejně si někdy na něj brýle nasazuji. Přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  4. Je mně tě moc líto-ale musím se smát.Připomínáš mi mně- taky neposlouchám doktory a většinou dopadnu jako ty.A to jsem ještě samoléčitel- takže je se mnou pořízení.Ale přeju ti brzké uzdravení a dokonce bych nakázala- lehni a ani se nehni.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, když se daří, tak se fakt daří! Už jsem zažil takové dny, že jsem se k večeru bál cokoli dělat. Zánět spojivek je hnusná věc. Já jsem zvyklý celý život blbě vidět, ale pořád je to lepší, než nevidět vůbec. Brzy se uzdrav a dělej jen to opravdu nejnutnější! U článku jsem se musel i smát, ale nechci být škodolibý a doufám, že mi to odpustíš.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to není legrace. S očima si opravdu nezahrávej. No a co rádio? To se dá poslouchat i se zavřenýma očima. Přijdeš na to, že je tam kolikrát lepší program než v televizi. Jestli nebudeš číst blogy, to nevadí, však něco pak doženeš a možná ani o moc nepřijdeš, ale oči si chraň. Držím palce, ať jsi co nejdříve v pořádku. A co se rozbilo, nevadí, hlavně, že jsi se nezranila ty.

    OdpovědětVymazat
  7. Já už jsem si říkala, co že se to zase u Alenky děje, že po ní není ani vidu ani slechu! A jak by mohlo být vidu, když nevidu, vlastně moc nevidí, že? Už ale dost legrace, opravdu máš smůlu, musíš mít pořád něco extra, co? A to, jak jsi měla den BLBEC, to se někdy tak nakupí, ale znáš to, když nejde o život... přeji brzké uzdravení a neboj, článek má oboje, i hlavu, i patu a vše OK!

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Alenko, takové "prima dny" známe všichni, zrovna nedávno jsem měla takový den blbec. Hlavně, že už je ti líp. Tenhle hnisavý zánět spojivek jsem měla asi před půl rokem a z očí mi teklo, že jsme navečer frčeli do Hradce na oční pohotovost. Přeju ti hodně zdraví a hezké, v klidu a pohodě prožité Velikonoce.

    OdpovědětVymazat
  9. Alenko, přeji ti brzké uzdravení. Užila jsi si svoje mírou vrchovatou.

    OdpovědětVymazat
  10. Přeji brzké uzdravení, ale to asi jen tak nebude, když jsi pacientka neposlušná. Že se na to nevykašleš, copak ti za to obíhání blogů stojí? Ty ty ty!!

    OdpovědětVymazat
  11. Připojuju se s přáním hezkých Velikonoc, spojivky nespojivky. Co se stalo už je pryč, teď ať najdeš k štěstí klíč. Jo, občasné rozvrkočení života taky znám...   

    OdpovědětVymazat
  12. Alenko, na nemoci, úrazy a všemožné karamboly seš expertka! Nepamatuji si, jestli jsem někdy měla zánět spojivek, ale musí to být hodně protivné a léčení ještě protivnější. Bez čtení (u mě luštění), televize a počítače, to musely být hodně dlouhé dny. Jsem ráda, že už je ti líp a doufám, že máš nemoce a smůlu, pro tento rok, vybráno.

    OdpovědětVymazat
  13. Alenko, tak to mě moc mrzí, patálie s očima jsou strašně nepříjemné.

    OdpovědětVymazat
  14. Jo, jo, když se daří tak se daří.....Já jsem pokud něco takového u mne nastane též velice nedisciplinovaný pacient. Pokud se mohu hýbat, tak se hýbu. Když jsme měla tu provizorní sádru předloni dostala jsem berle a zákaz na tu nohu stoupat. Po dvou hodinách s berlemi jsem měla podpaží bolavá a odřená, takže berle šly do kouta a já pochodovala s nechodící sádrou. maximálně jsem si vzala hůlku, která byla odněkud z rožnovského skanzenu, nalepila na kovová konec kus gumy aby to po dlažkách neklouzalo a cápala s ní. Když jsem šla po týdnu na epoxid a sestra mne viděla jak frajersky s berlema v ruce šlapu po patě sádry málem jí šlehlo....jo a dneska je zas pro změnu za maroda Bobeš, opět po dvou letech má gastroentritidu....ještě že jsme nakonec při pátku zvolili variantu návštěvy veterináře, i když se po dopoledním pospávání najednou probral k životu. Injekce ale po celý víkend nás neminou včetně pondělního svátku....super, za pohotovostní příplatek....

    OdpovědětVymazat
  15. Alenko, ty si tedy fakt "užíváš"!

    OdpovědětVymazat
  16. Jo , zánět spojivek je prevít , ten dokáže pořádně zkomplikovat život. Ono se to nezdá , řekneš si taková blbost , ale když už tak už .

    OdpovědětVymazat
  17. Já jsem si říkala, že opět někde cestuješ, poznáváš další krásy světa a ty cestuješ se špatným zdravím!-:(

    OdpovědětVymazat
  18. Nemáš náhdou před naorzeninama? Já mám vždy takovýhle celý měsíc před nima. Čeká mě to v květnu Tak se brzy uzdrav. Bez očí si také neumím představit den.

    OdpovědětVymazat
  19. Alenko, někdy se zadaří. Asi máš vybráno na dost dlouhou dobu. Hlavně se vykurýruj a ostatní "hoď za hlavu". Určitě Tě čekají už jen samá pozitiva.

    OdpovědětVymazat
  20. Tak doufám,ze nejhorsí uz más za sebou a zase bude lépe!Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  21. [1]: Já jen tiše doufám, že mám "na čas" vybráno. Přeji také krásné Velikonoce.

    OdpovědětVymazat
  22. Jedna nepříjemnost za druhou a nebo taky: "Jak se s.r., tak se s.r. "   

    OdpovědětVymazat
  23. No, teda...je mi Tě vážně líto. Zkouším se do Tebe vcítit, muselo to být vážně hrozné. Když je člověk nemocný, jde to od desíti k pěti a člověk se nejen nudí, ale potí, cítí se hrozně. Dneska to uznám, vzpomínám na doby na základce, kdy jsem chtěla být každou chvilku nemocná, abych aspoň jednou nemusela do školy. Dnes se snažím jakkoli zabránit tomu, abych nemocná byla, protože si plně uvědomuji, jak to stojí za pytel blech.

    OdpovědětVymazat
  24. [24]:Já myslela,že jsi někde na dovolené,a ted' tohle.Přeji brzk uzdravení a krásn Velikonoce.

    OdpovědětVymazat
  25. Alenko, hlavně, že je ti lépe.

    OdpovědětVymazat
  26. Jejda, snad se dají kukadla brzy do pořádku... Jednou jsem byla nemocná, bylo mi též zle a taky se nám rozbil teploměr - do tatínkového NB, jak ho sklepával a nedávno se mi ulomilo ouškou oblíbeného 0,5l hrníčku... Hold, když člověku není hej, je to nic moc... K prisnitzům je nejlepší kloktat slanou vodu .

    OdpovědětVymazat
  27. Hi there, itjust i dig Your site, i would be glad if i could publish a review about your incredible site in my small Dining Site would you grant me permission to? Best wishes
    http://www.isdress.org

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤