Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

pátek 20. dubna 2012

Páteční ráno


Páteční ráno mám ráda, protože pro mě předznamenává víkend a to i přesto, že musím brzy ráno vstát a jít do práce.
A tady mě čeká každý pátek, až na malé výjímky, účetní uzávěrka.
Vypadá to bláznivě? Určitě ano, ale je to tak. Náš pan ekonom to chce mít jednodušší a nechce jedenkrát měsíčně zpracovávat "balík dokladů" za celý měsíc. Tak dělám v pátek uzávěrky, prý průběžné. Samozřejmě, že dělám pak i měsíční, kde mu ty průběžné sesumarizuju. Ale ani ty uzávěrky, ani pan ekonom mě nedokážou zkazit náladu před nadcházejícím víkendem.

Dnešní páteční ráno bylo mlhavé, ale bylo už patrné, že den bude prozářený sluncem. Po včerejším vydatném dešti a první jarní bouřce, byly všude veliké louže. Kličkovala jsem po chodníku a připadala si jako "zajíc na posledním honu". Spěchala jsem a vyhýbala se velkým loužím.
Při čekání na konečné jsem vytáhla mobil a zdokumentovala jednu "loužičku".

Tramvaj, která stála na vedlejší koleji popojela dopředu a to, co bylo před chvílí ještě skryto, se ukázalo. Loužička se nám trošku zvětšila.

Při nastoupení do tramvaje jsem zjistila, že jsem doma zapoměla knížku a tudíž nemám co číst. Prohlížela jsem si mlhavé ráno a u kláštera v Břevnově jsem si všimla krásně osázeného záhonu. Na vytažení mobilu z tašky nebyl čas. Tím, že si denně čtu, nevšimla jsem si nádherně rozkvetlých kytek. Až dnes. Slunce už bylo nad horiztontem, ale vypadalo za mlžnou clonou jako malý míček.
Přijela jsem do Holešovic a šla směrem k firmě, kde pracuji. Chodím ulicí, kde se venčí snad všichni holešovičtí psi. Proti psům nic nemám, naopak je mám ráda. Ale vadí mi bezohlední pejskaři, a je jich opravdu hodně.
Vadí to asi nejen mě, jak je vidět na žluté cedulce.

Že je to špatně vidět? Tak ještě jednou zblízka.
A přitom ulice je lemována stojany s koši a pytlíky na psí ehm... exkrementy.

Kvalita fotografií je nevalná, jsou foceny mobilem, první dvě navíc ještě v mlze. Ale poslouží jako ilustrace dnešního - pátečního rána.

22 komentářů:

  1. Kdo nemá rád pátky? Psí exkrementy mi taky hodně vadí. Zejména proto, že se svým slabým zrakem se jim jen málokdy vyhnu. Někdy je dobré si zapomenout knížku. Člověk si pak všímá i jiných věcí. I já jsem ale čtenář a knížky si vozím v kapse v MP3 přehrávači. Hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, pejskaři jsou mnohdy nevychovatelní.

    OdpovědětVymazat
  3. Pobavila mne cedulka u psího exkrementu U nás máme něco podobného, u jednoho domu stojí velká cedule: "Choďte si se svým psem srát před váš dům!" Cedule nejspíš zabrala, panečku tam je čisto před tím domem! Já nechápu, že jsou lidé snad tak líní, že nemohou vzít ten pytlíček a po psovi uklidit... Já to dělám pokaždé, vždyť je to trapné nechat to tam ležet a rychle pryč, aby nás nikdo neviděl... Pytlíčky nosím pořád s sebou a není to pro mne žádný problém

    OdpovědětVymazat
  4. U nás včera nepršelo, ale dnes ráno, jsme se taky budili do mlhy. Ta cedule s nápisem mě pobavila, nevím, jestli se nezodpovědný pejskaři chytí za nos, ale aspoň vidí, že ta hovínka nejsou lidem lhostejná a že jim vadí. Mě tedy vadí a moc.   

    OdpovědětVymazat
  5. Tu DNA cedulku navrhnu asi na schůzi.

    OdpovědětVymazat
  6. Ta"loužička"- tak tu bych nechtěla přehlédnout. A ten nápis je fajn.Vždycky jsem uklízela po svém psovi a někdy jsem byla docela exot- což mi řekl strážník.Lidi jsou nevychovaní- ne psi.

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se více líbí ta ,,Choďte se se svým pejskem.... Zdá se mi taková přímější. Někdy mi ti pejskaři připadají bezohlední a tak nějaké DNA na ně asi neplatí...

    OdpovědětVymazat
  8. Na některé pejskaře neplatí nejen cedule, ale ani upozornění. Nedávno jsem u nás ve městě upozornila paní, že ten pes to neumí uklidit. Zbaběle jsem prchala - paní na mne byla zlá a i neslušná.

    OdpovědětVymazat
  9. Jé Alenko dneska ráno jsme měly stejné myšlenky. Já jela kolem 6 ráno a mobilem jsem se snažila mlhu zachytit - no a koukám, že ty jsi fotila skoro ve stejných místech, akorát, že asi déle,že? Tak jsem je vymazala, nebyly kvalitní a mlha je uplně pohltila!-:))

    OdpovědětVymazat
  10. U vás jsou pořádné loužičky, Ali, tady pršelo jenom trošku, nebyla ani mlha a sluníčko svítilo skoro celý den.

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem ráda, žes tu "loužičku" nemusela cestou k tramvaji přeplavat, ale zas budou mít dvaadvacítky nejčistší kolečka ze všech tramvají.

    OdpovědětVymazat
  12. DNA je dobrý fór. Taky jsem koukala, co to má být,až na druhé fotce jsem to dočetla celé...

    OdpovědětVymazat
  13. Pátky má ráda, když mám volno, což bývá jednou za čtrnáct dní. Jinak pátky patří u nás k nejhorším, jezdí studenti domů a pořád neskutečné fronty lidí. Např. včera jsem opět měla přes 1000 lidí a k tomu ještě nekonečné podávání informací.

    OdpovědětVymazat
  14. Jeste,ze nebylo 13 tého !Ale co se vcera vsechno prihodilo mojí kamarádce,z toho by byl román!Jeste,ze je pojistená,nakonec vsechno dopadlo dobre,ale jsou dny které to mají v sobe.A k tem psím pozustatkum,první slovo,které se naucil mladsí syn nemecky bylo "Hundescheiße".Nemecky mi to nepripadá tak hrozné,ale myslím,ze kazdý rozumí o co se jedná

    OdpovědětVymazat
  15. Páteční ráno už je pro mne delší dobu jako každé jiné. Ale ještě si to také pamatuji. Koukám, jak u vás v Praze pršelo, to u nás nic moc. A psí hovínka? Jé, jak mne ty pejskaři rozčilují, určitě je nás víc.

    OdpovědětVymazat
  16. Z pátečního rána je jako by mávnutím proutku sobotní večer - nějak mi to uteklo a teprve ted' se dostávám k tomu, abych reagovala na Vaše komentáře.

    OdpovědětVymazat
  17. Dobrej nápad. Ale musím taky říct, že proti psům nic nemám, ale co je moc je moc. Lidé si pořizují místo dětí psy a za nějaký čas už ti psi budou jako králíci přemnožení.

    OdpovědětVymazat
  18. Ó jak trefná cedulka těch by bylo potřeba u nás mnóho a mnóho. Jinak se mě chce vzít kouzelné sluchátko a volat jako hrom ať je psů třeba milión , ale ať je páníčkové nenechávají samotné doma kde kňučí a štěkají a budí sousedy co ještě mohou spát , třeba já. A taky ať si po nich uklízí venku ty hromádky a ještě taky, že tu bábu co chodí venčit toho svýho psa k nám na dvorek, že ji nakopu jak ty hromádky nebude uklízet a taky těm ostatním pejskařům vzkazuji a volám jako hrom, že ti pejsci za nic nemůžou, ale oni jó Jo a Alenko ty louže ty znám my je íváme taky a  zrovna na přechodu a to je žůžo, to pak pomůže buď zpívat plavu si ani nevím ... a nebo lepší je já si létám, já se vznáším .... Tak dobrou a pohodový víkend

    OdpovědětVymazat
  19. O té DNA jsem četla, asi v novinách? Ale nevím, že se to zavedlo do praxe

    OdpovědětVymazat
  20. Ta louže vypadala na pěkný deštík, také bych uvítala, kdyby u nás zapršelo a potom bylo hezky a slunečno. Léta psí ho....a nemusím řešit, jsou na mém, a pokud je neuklidím, budu se v nich brodit já sama. Přála bych každému, pejskařům, a ne jen pejskařům, aby se jim to takto vyřešilo. Že co si doma zasejí, to si tam i sklidí, ono to ale vždy nejde. Mnoho věcí, každý řeší jen ke svému prahu, a je fakt, že dokud se budu bát říci co si myslím, i za svým prahem, prostě se člověk musí ozvat, nevyřeší se ani psí hoví..o

    OdpovědětVymazat
  21. [17]: Obávám se toho, že tyto cedulky zapadnou, tak jako spousta dobrých nápadů a ti nepořádní pejskaři se budou chovat stále stejně. Pokud je tedy nechytí městská policie.

    OdpovědětVymazat
  22. No, vidíš, tak ono to mělo něco do sebe, když sis tu knížku zapomněla doma. Možná to tak mělo být.

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤