Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

středa 25. dubna 2012

Andělíčku ....


Dnes mi přišla emailem motlitbička, o kterou bych se s Vám ráda podělila.
Předem bych ráda napsala, že nejsem rasista. Nevadí mi černoši, mám libanonského kamaráda a k vietmancům, po neblahé zkušenosti s pomlácenými jablky v Kauflandu, chodím kupovat ovoce.


Ale možná tak trochu rasista jsem.
Postavena do role utlačované majority na úkor tmavší minority, které vždy vše projde, které jdou úřady na ruku, kterým stát dává štědré sociální dávky, kterým přispívá na bydlení, jsem se stala rasistou.
Manželka mého kolegy prodělala několik operací. Operovali jí páteř, operovali jí žaludek. Má přísnou dietu, má bolesti, má věk, ve kterém nemůže sehnat práci. V jejím věku neseženou práci zdraví, natož nemocní.
Zašla tedy na základě doporučení doktora na "sociálku", předložila zde veškerou lékařskou dokumentaci o svém zdravotním stavu, doporučení svého lékaře. "My Vás vyrozumíme."
Na sociálce se pak dozvěděla, že nemá nárok na invalidní důchod, prý jí chybí jeden jediný bod.
Zamítnutí s ní projednával starší úředník, kterému bylo jasné, že padesátipětiletá paní, se zdravotním omezením, těžko sežene práci. "Víte, v čem je problém?" "V čem, řekněte mi to."
"Vy máte totiž špatnou barvu pleti."

30 komentářů:

  1. Toto je dobré! Presne, Cigáni sú odporný odpad, ale i tak sa majú lepšie ako my, čo pracujeme. Už ma to štve

    OdpovědětVymazat
  2. Někdy bych spíš řekla, že jsou rasisti oni vůči nám.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle znám velice dobře. Přesně to samé se stalo mému bratrovi, který trpí epilepsií a do získání třetího stupně invalidity mu chybí několik bodů. Prý si má hledat práci dál. Když řekl, že všichni, když si přečtou slovo epilepsie, tak před ním zavírají dveře, reagovali takto:  "My to všechno víme, ale bohužel Vám nemůžeme nijak  pomoci. Možná, kdybyste měl jinou barvu pleti."

    OdpovědětVymazat
  4. Co na to říct? Sama negativní zkušennost nemám, ale to neznamená, že se to neděje. Ovšem co s tím, fakt nevím.   

    OdpovědětVymazat
  5. Bohužel- je to tak.Pozitivní diskriminace se tomu prý říká.

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm, tak ten to vystihl. Já vím, psala jsem už o cikánech taky jeden článek, kde to vypadalo, že jsem se jich chtěla trochu zastat. Ale tohle vidím taky a rovněž s tím nesouhlasím. Kdyby byli aspoň slušní, tak dejme tomu, ale oni se nám vyloženě smějí, že na tom jsme hůř než oni. Ano, ačkoli jsem ve svém článku psala, že bychom měli být tolerantnější alespoň k těm dětem, všímám si, že když zahlédnu poblíž cikána, neubráním se hněvu, který je ve mně zakořeněn, a to se o to opravdu snažím. Nechci být zlá, chci být tolerantní, ale je to těžké, sama s tím zápasím.

    OdpovědětVymazat
  7. O víkendu jsem se bavila se svojí sestrou, která měla jít v pondělí před komisi ohledně přiznání částečného invalidního důchodu. A protože vím, jak to na komisích funguje (mé spolužačce s nádorem na mozku a po mrtvičce invalidní důchod odebrali, protože prý pracovat může ), poradila jsem jí, ať ze sebe udělá totálního debila. Učinila tak, protože má těžkou ztrátu sluchu, pořádně tam hulákala, ač to tak běžně nedělá, postěžovala si, že dělá v chráněné dílně mezi bláznama za minimální mzdu a částečný invalidní důchod jí přiznali .

    OdpovědětVymazat
  8. P.S: Ještě předtím, než vůbec vlezla do dveří viděla vycházet z jiné kanceláře plačící paní o holích, co za sebou táhla nohy. Jasně, že té důchod nepřiznali...

    OdpovědětVymazat
  9. Jé Alenko to znám , mě také chyběl jeden bodík . Dokonce pan doktor na posudkové řekl, že jej to mrzí!!! No já měla štěstí a šla hned přes chodbu zažádat o dřívější starobní. Jó kdybych byla přičmoudlá, tak to by bylo jiné kafíčko , přesně to obsahuje tvá motlidbička. Ne Ali nejsi rasista, jen by jsi je společně se mnou s chutí nakopla viď? No rozumíme si a dodám, že dcera dělá ve školství a tak vím a teď se podrž dostávají plno peněz na pomůcky - aktovečky a další a další. Jo a taky chodí oblečeni líp než kantoři, ve značkovém!!! A tss ta má šunt na sobě povídají si.

    OdpovědětVymazat
  10. Je to tak. Já osobně si myslím, že ty rasisty z nás udělala tato společnost. Ale modlitbička je trefná, původně jsem myslela, že sem dáváš opravdu modlitbu, ale tohle...

    OdpovědětVymazat
  11. Nedávno jsem psala,o občanovi snědé pleti, jak si na invalidním vozíku vezl velký nákup ze supermarketu, po straně vozíku měl připevněné hole a jak mu to pěkně šlapalo! Věřím,že za žádnou z těchto pomůcek nedal ani korunu o ostatních požitcích ani nemluvě. Ale co s tím?

    OdpovědětVymazat
  12. žiju v městě plném těchto občanů . Někteří jsou slušní ( nebo aspoň já s nimi problém neměla ) mnozí dokonce pracují , jiní jsou jako ti ostatní , na podpoře , každá rodina 10 dětí a z přídavků na ně si žijou jako páni .

    OdpovědětVymazat
  13. Vítejte v realitě! Já nemám ráda takové ty různé štvavé mejly tipu Zastřel si svého cikána, Rumuna, Číňana a pošli dál. Ty rovnou mažu. Ale ta realita je bohužel opravdu na pos...í. Cikánů se všichni bojí, vládou počínaje a policií konče.Takže se opravdu naskýtá otázka kdo vlastně koho diskriminuje a utlačuje...A co se týče invalidity? Tak s tím mám bohužel také velmi negativní zkušenosti. Jsem po operaci páteře klasifikováno slovy operatéra, jako těžká a tak bohužel není na mě zas tak moc nic vidět. Tedy bohužel pro úředníky. A poloviční invalidku mi vzali s odůvodněním, že mne to omezuje pouze z deseti procent. To že nemůžu ani dlouho stát, ani sedět, o zvedání těžkých věcí nemluvě, to že jsem z měsíce dva týdny na rehabilitacích, které ovšem nic neřeší jelikož vada je vrozená už prostě nikdo nechce slyšet....a to když jí brali šmahem i lidem s jednou rukou mne opravdu přesvědčilo, že je cosi shnilého ve státě Českém.....

    OdpovědětVymazat
  14. Hezky se tu všichni celkem právem rozčilujete. Ale kdo z vás si na to vzpomene při volbách?

    OdpovědětVymazat
  15. [15]: To myslíš jako volit skupiny, co vyvolávají rasistická hesla a všechno řeší pálkami? Protože nevím o nikom jiném, kdo by nabízel nějaké rozumné řešení.

    OdpovědětVymazat
  16. [7]: Tady už nejde o toleranci. Tady je totiž rasismus naruby. Až budou mít stejné podmínky jako my, pak se může mluvit o stejném právu. Ale za vybydlený dům může dostat náhradní nový byt pouze "rasově diskriminovaný" To se týká všeho, od sociálních dávek po příspěvky na léky (kde normální občan doplácí, oni mají zdarma).

    OdpovědětVymazat
  17. Moje mladá dcera s RS si ještě vyslechla, že paní doktorka ani neví co to je vlastně za nemoc,že tomu nerozumí,ale nemá body a zřejmě se jí nechce dělat. Tak to člověka po tom šoku po zjištění nemoci se všímvšudy ještě dorazí.

    OdpovědětVymazat
  18. Podla mna toto nie je ani ten tak trochu rasizmus. Jednoducho je to znechutenie nad tym ako to u nas funguje a zial fungovat bude. My sme ty utlacovany. Oni mozu kradnut a zabijat, dostanu minymalny trest. Naopak este im postavme domceky aby mali dobre byvanie

    OdpovědětVymazat
  19. Já jsem před 3 měsíci žádala 3.stupeň na Jendu, což je asi 9 tisíc. Nadále mi schválili jen druhý. A ani nevím, zda se do toho mám vrtat nebo ne. Asi to nechám být. Lepší něco než nic.

    OdpovědětVymazat
  20. Je to hrozně nespravedlivé. Souhlasím s tím,že tohle není rasismus, ale jen znechuchucení nad lidmi,kteří ostatním ztrpčují život. O barvu pleti tady přece vůbec nejde a  každému průměrně inteligentnímu člověku,je jedno, jak kdo vypadá. Připadá mi to, jako dost neřešitelný problém, snad bylo lepší, když v malých skupinkách kočovali po světě a sem tam ukradli slepici.Pokud nebudou žít rozptýleni mezi ostatní obyvatelstvo, asi bude vždycky problém, protože v množství je jejich síla.

    OdpovědětVymazat
  21. [1]: Znám pár výjímek a ti pracují. Je jich však minimum.

    OdpovědětVymazat
  22. Ali, zrovna dnes mi můj přítel vyprávěl o jednom hodně vážném konfliktu s cikánskými klienty v práci. Kdyby k něčemu takovému došlo u lidí se světlou barvou pleti, řešila by to policie, ale v tomhle případě to nešlo, okamžitě by z toho vznikl veliký rasový problém a vláčení po médiích. Téměř každý z nás má nějaké negativní zkušenosti se snědými spoluobčany, ať už přímo, či nepřímo.

    OdpovědětVymazat
  23. Ali, také nejsem rasiata. U nás ve městě a v blízkém okolí je několik cikánských slušných rodin. Jinak je zde velký počet různě propojených rodin, které jsou velice problémové. Parta cikánů bydlí vedle policie a naproti městskému úřadu. Vesele se tam prodávaly drogy, až po upozornění pořadu v televizi se s tím začalo hýbat. Těchto pravdivých emailů chodí sposty a nic nikdo neřeší.

    OdpovědětVymazat
  24. [25]: Hani, tady to alespoň policie řešila. Dnes jsem shodou okolností nahlédla do novin a tam se dočetla, že v Olomouci došlo k napadení bílých kluků cikány. A policie? Ta sdělila, že případ má malou společenskou nebezpečnost a řešit ho tudíž nebudou. Jen si tak říkám, zda by to řešili, kdyby tomu bylo naopak.

    OdpovědětVymazat
  25. Rasismus je trochu široký pojem. Já třeba nemám tady v Německu rád Turky, protože taky často tu žijí ze sociálních dávek, jejich zločinnost a hlavně jinou kulturu a náboženství. Ale jsem proto rasista když chci křesťanskou kulturní Evropu jako za starých časů?

    OdpovědětVymazat
  26. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts.
    http://www.begwatches.net

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤