Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

sobota 17. prosince 2011

Křest Pohádek pro kulíšky


Kniha Pohádek pro kulíšky byla pokřtěna včera večer v čajovně "U Džoudyho". Nebyl to první křest, kterého jsem se zúčastnila, ale byla to pro mě první návštěva čajovny. Přiznávám se, že nepatřím mezi vyznavače čaje. Piju ho většinou jen tehdy, když jsem nemocná.

Prostor voněl čajem, voněl očekáváním a také malými dětmi, které se křtu účastnily se svými maminkami.
V příjemném a milém prostředí jsem měla tu čest konečně osobně poznat ty, se kterými se už nějakou chvilku virtuálně známe. Edith jsem znala z fotografií a konečně jsme si mohly podat ruku a promluvit si spolu.
Zpočátku jsem měla obavu, že budu asi jediným zástupcem starší generace. Prostor čajovny se naplnil tak, že byl malý. Mnoho těch, kteří přišli, si neměli kam sednout.
Povídala jsem si s maminkou nejmenšího kulíška, malé kouzelné holčičky Emmy, která při narození měla jen desetinu porodní váhy mých dětí.
Poznala jsem Petru Šolcovou, která sice není blogerka, ale do knihy přispěla mnoha svými pracemi.
Došlo také k setkání s mými oblíbenými blogery.Smějící se
Na fot'ák jsem tentokrát nezapoměla, tak zde je několik fotek. Nejsou příliš kvalitní, ale berte je jako reportáž z akce:

Příprava křtu Pohádek pro kulíšky

Křest knížky zahájen Klárou Csirkovou, ředitelkou Nedoklubka

Ta, které patří největší dík, za to, že se kniha vůbec objevila - Edith Holá

Na křtu promluvil také Standa Rulc z Blog.cz

Maminka nejmenšího kulíška Emmy, jejíž jméno jsem zapoměla, i když jsme se vzájemně přestavovaly

Maminky z Nedoklubka děkují Edith

Křest mlékem

Kniha Pohádek pro kulíšky je pokřtěna

Část spoluautorů knížky na společné fotografii.

S Punerank a Malkielem jsme se viděli poprvé v životě. Díky blogu jsme však spolu "prokecali" notný kus večera, protože se už vlastně dost dlouho známe. Smějící se Je jen škoda, že s Punerank také nepřišel Tygr

Edith se svým mladším synem Matějem

Je dobré se zastavit, nechat stranou vánoční přípravy a posedět v příjemné společnosti. A navíc ještě, když je to pro dobrou věc.
Největší dík patří určitě Edith Holé, ale i těm, kteří do knížky přispěli. Jsem přesvědčena o tom, že jí budou kupovat nejen maminky kulíšků, ale i ty ostatní. Koupila jsem jí pro své vnučky a už se těším, jak jim z ní budu číst.
Díky této knížce jsme se my, blogeři, také na chvilku ocitli v rolích celebrit, když jsme se podepisovali. Smějící se

Cestou domů tramvají jsem se do knížky začetla a ani nezaregistrovala, že už se blížím na konečnou. Počasí bylo hnusné, pršelo. Šla jsem proti větru, ale usmívala jsem se. Ten večer, který je za námi, byl báječný. I když jsem tam opravdu byla asi nejstarší.


P.S. Ted' se navracím do reality. Tedy, abych upřesnila, do předvánočních příprav. Jdeme s manželem pokácet stříbrný smrk, který ač je křivý, poslouží letos jako vánoční stromek. Teplota venku je 2 stupně, fouká vítr, ale neprší. Tedy zatím. Večer se sem vrátím, abych reagovala na případné komentáře tady a i u předchozího článku.

Krásný adventní víkend všem.

31 komentářů:

  1. Ájo, ty "starší generace", Punerank má nahrávku, takže jsem slyšel i tvůj hlas. Podle něj bych ti hádal tak 40.

    OdpovědětVymazat
  2. To bylo pěkné přiblížení. Na křest knihy jsem úplně zapomněla, nebo spíš na datum. Ale stejně bych se tam asi nedostala, je to pro mě trochu z ruky...

    OdpovědětVymazat
  3. I kdybys byla nejstarší tak co :)... Stáří není nic špatného :)

    OdpovědětVymazat
  4. Stejně tak jako ty téměř nepiju čaj a byla jsem v čajovně poprvé... Standu ani Kláru jsem nezaznamenala, přišla jsem pozdě, dobře mi tak!

    OdpovědětVymazat
  5. Já zas byla z přispěvatelů nejspíš nejmladší. (Děti epočítám.) Bylo tam úžasně, ráda jsem poznala spoustu fajn lidí, jiné jsem už zase znala z dřívějška. Těším se už na vydání druhého dílu. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Byl to určitě báječný nápad, sepsat takovou knížku. :) Moc chválím a gratuluju. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem ráda že jsem mohla tvým prostřednictvím aspoň nahlédnout, vypadá to na moc příjemnou akci. Je asi zvláštní, vidět se naživo s lidmi, se kterými člověk komunikuje i několikrát týdně. Jsem ráda, že se Edith její úsilí vyvedlo a bylo dotaženo až do vítězného konce.

    OdpovědětVymazat
  8. Ani nevím, že se něco takového připravovalo. Ale aspoň jsem tu některé z blogu viděl. Ale tebe ne, což mne mrzí.

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za reportáž , mrzí mě, že jsem tam také nemohla, ale kluci jsou pořád nemocní.

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkné, je fakt jak si člověk některé blogery představuje zkresleně. Některé o mnoho starší, jiné zase mladší. Vzhledem k tomu, že mám děti odrostlé a vnoučata žádná, Pohádky pro kulíšky jsem zazanamenala jen tak letem. Malkiel u mne snad u mne byl jen jednou, ale od tebe z blogu znám jeho komentáře a Punerank znám od Tygra.....

    OdpovědětVymazat
  11. Bezva akce a ten čaj je u mne také na prvním místě pouze v nemoci. To pak pouze ten čaj a kafíčko to přijde na řadu až jsem zdravá. Jsem ráda, že u tebe Alenko mám možnost setkat se s panem Rulcem, díky němu mám pohodové chvilky s doma.cz

    OdpovědětVymazat
  12. To byla ale nádherná reportáž! Mooooc se mi to líbilo! Jsem také ráda, že jsem viděla některé známe blogery a Edith Holé patří opravdu velký dík! Ach jo! Pak se nediv, že všichni nadávají na Pražáky! Všechno máte tam a my ostatní nic! Proč se jednou nemůže nějaká taková akce konat někde úplně jinde, ne? Ale to je samozřejmě jen tak na okraj - v legraci. Jsem moc ráda, že jsem se zúčastnila aspoň u tebe na blogu jako dodatečný divák.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak máš štěstí, že tam místo mne byl syn s vnučkou, jinak kdybych tam byla já, tak bych byla nejstarší...vnučka v Praze studuje, syn tam pracuje, tak nebyl problém. Moc se jim to líbilo a knihy pro mne zakoupili rovnou 3. Díky za ,,reportáž", počítám, že Edith bude dávat fotky na Facebook i do blogu, tak aspoň zprostředkovaně tam ,,budu".

    OdpovědětVymazat
  14. Škoda, že to mám do Prahy tak daleko. Musela to býd krásná akce. Jak vidím, přišlo mnoho mých oblíbených blogerů, s nimiž bych se také jednou ráda osobně potkala.

    OdpovědětVymazat
  15. Možná jsi tam byla nejstarší, ale rozhodně si jako nejstarší nevypadala, což jsi takticky zdokumentovala umístěním mé fotografie. Takové fotky by se vůbec neměly umísťovat na místech dostupných dětem, protože by mohlo dojít k ohrožení jejich estetického cítění.

    OdpovědětVymazat
  16. [1]: Davide, kéž bys měl pravdu. Čas nezastavím, svůj věk si však moc nepřipouštím. Pak se však uvidím v zrcadle a dojde mi, že už jsem opravdu ta "starší". Ale moje heslo je: "Duše nestárne. Ale děkuji moc za poklonu.

    OdpovědětVymazat
  17. [8]: Nemusela jsi na tu akci nahlížet jen s pomocí blogu Signory. Mohla ses dostavit a prožít ji osobně. Všichni by tě rádi uvítali.

    OdpovědětVymazat
  18. [18]: Děkuji, kluci se z toho vylížou, mají tuhý kořínek . Ale i kdyby byli zdraví, asi bych se měla problém vůbec do Prahy dostat, protože tady byla děsná sněhová kalamita, dost jsem se bála o manžela, aby jízdu přežil ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  19. [12]: Nějak podvědomně cítím, že se tento komentář týká mně.

    OdpovědětVymazat
  20. [12]: To by nebyl jediný člověk, kdo si blogery a jiné lidi představuje zkresleně...no co no...

    OdpovědětVymazat
  21. Jú, to byla skvělá akce! Taky jsem ještě v čajovně nebyla, ale čaj je hned po vodě, můj nejoblíbenější nápoj. Ráno začínám ovocným a pak si během dne, dám nejméně dvakrát zelený. To co vůbec nepiju je káva. Škoda, že jsi nevyfotila i tu knížku pro kulíšky. Díky za prima reportáž.

    OdpovědětVymazat
  22. Pochopila jsem správně, že je to společné dílo blogerů? To je úžasné. Kde se dá ta knížka koupit?

    OdpovědětVymazat
  23. [23]: Akce byla opravdu báječná a já mám od pátku stále takový dobrý pocit.

    OdpovědětVymazat
  24. Paradne fotky a popis prebiehania krstu :). Je naozaj zaujmavy pocit divat sa ako v skutocnosti dany bloger vypada, musel to byt super zazitok .

    OdpovědětVymazat
  25. Konečně jsme se dostala k tvému článku a dobrý pocit se mi hned vrátil. Děkuji. Máš zase úplně jiné fotky než ostatní Já jsem si týden naordinovala klid od blogu i facu. Ale zjišťuji, že mi to moc chybělo a téměř jsem se propadla do depky.

    OdpovědětVymazat
  26. a já tak byl tááákyyyy, a jáá tam byl tááákyyyy...

    OdpovědětVymazat
  27. I really enjoyed this excellent blog. Make sure you continue this awesome work. Best wishes.
    http://www.isdress.org

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤