Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

středa 10. srpna 2011

V ranní tramvaji

Ráno, které vypadalo jako každé jiné v pracovním týdnu. Vstávám ve čtvrt na šest a krátce po šesté hodině odcházím na tramvaj, abych se dostala do práce. Většinou si čtu. Ted' však už druhý týden spíš pozoruju, protože u nás je trafika zavřená a knihu se mi do kabelky dávat nechce.
Někdy dokážu i vypnout mozek a jen tak si relaxuju. Zvuk kol, která narážejí na koleje, mě uspává.
Na Vltavské přistoupilo víc cestujících. Ze zadumání mě vytrhl podrážděný hlas.
"Kurva jedna, to nedá pokoj ani v tramvaji". Rozhlédla jsem se a viděla blížícího se pána, který se usadil na sedačku přede mnou zády k oknu a prohlížel si mě. Odvrátila jsem pohled a zaujatě pozorovala domy na Bubenském nábřeží. "Co je to za svět?" pokračoval pán. "Jsem už deset let bez sexu a taky žiju, tak co po mně ta kurva chtěla?" Moje oči si prohlížely Holešovickou tržnici, jakoby jí dnes viděly poprvé. Bála jsem se podívat se na pána, který se na mně díval a pronášel ke mně své věty. Přes veškeré přemáhání jsem vnímala, že se, ač nechci, lehce usmívám. Doufala jsem, že pán si mého úsměvu nevšimne, protože jsem se necítila na jakýkoliv rozhovor na jakékoliv téma. "Na hovno je to, na hovno", pokračoval pán ve svém monologu. Plaše jsem odvrátila oči od tržnice a podívala se po dalších cestujících. Nad pánem stál mladý vousatý muž, který jezdí touto tramvají každé ráno a vystupuje na stejné zastávce jako já. Naše oči se setkaly a já si všimla, že se také usmívá. "Děda měl pravdu", pokračoval pán. "Bylo by lepší chcípnout". Rozložil si noviny Metro a začal vykřikovat: "No, a ještě ty lesby a teplouši, ty by taky měli chcípnout". Podívala jsem se a v pánově Metru jsem si na titulní stránce přečetla nadpis o chystané akci homosexuálů. "Kurvy jsou to, chtějí po mě osm tisíc za nájem". Vousatý mladý muž se usmíval a já měla už křeč a bála se, že se začnu smát. "Chcípnout, všichni by měli chcípnout, děda měl pravdu". Tramvaj byla na rohu tržnice a já už si šla raději stoupnout ke dveřím, zády k deklamujícímu pánovi. "A já taky chcípnu" zněl hlas za mými zády. "Všichni chcípnem, děda měl pravdu".
Tak nevím, pána bud' někdo rozlobil, nebo to byl podivín?

Omlouvám se za výrazy, které na svém blogu běžně nepoužívám. Ale nešlo to napsat jinak.

26 komentářů:

  1. jéé.. tak to jsem se pobavila.. .tak nějak najednou nevím, jestli mi ta MHD chybí nebo nechybí.. :))) ale zážitky jsem odtud taky mívala :)))) hezký :)

    OdpovědětVymazat
  2. Asi čekal že mu přitakáš.

    OdpovědětVymazat
  3. Někteří lidé jsou negativně naladění a mají silnou potřebu své negace šířit. Tady po Budějovické také občas chodí babka, která si velice sprostě ztěžuje na poměry ve státě. Jde podchodem a nadává tak, že už tak z dvaceti metrů rozumíš slovům. Už jsem ji takto potkal několikrát, takže nevěřím, že by šlo jen o špatnou náladu. Myslím si, že po světě chodí svobodně řada lidí, kteří patří na psychiatrii.

    OdpovědětVymazat
  4. Já si pamatuju jednoho takového samomluvce, který kdysi chodíval na nudapláž na Šeberáku. V tom prostředí naháčů jeho samomluva vyznívala dosti pikantně a lidé, kteří tam byli poprvé, byli z něho vyvaleni, zvlášť osamocené ženy. Mnohdy však bývají tito samomluvci zdrojem veřejného obveselení.

    OdpovědětVymazat
  5. Koukám, že s Malkielem jedete na podobné vlně. On popisuje setkání s nymfomankou a ty zase s pánem, který neměl deset let sex .

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Tak za tohle velký dík, v tom hnusným šedým dni jsem se alespoň od srdce zasmála...

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, taky jsem si v tramvaji při cestách do práce užívala zajímavých monologů, ale i dialogů. Ale je fakt, že dneska už začínají být lidé hodně frustrovaní a nevidí moc východiska ze situace. pak stačí málo. Jen ten postoj k té gay a lesbické akci mne mrzí, ale bohužel jak je vidět i některé naše "pomazané" hlavy včetně té nejvyšší majíé názory z pravěku a ne z jednadvacátého století.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak vidíš, mohla jsi se hned po ránu zasmát, ale je vidět, že máš pevnou vůli a nepromluvíš a nepromluvíš, určitě na to ten "podivín" čekal, možná by ses pak dověděla věcí, jéjej! A tak aspoň něco, já také říkám, že nemusím vědět všechno!

    OdpovědětVymazat
  9. Zasmála jsem se, ale podle mne jsou to nešťastní lidé, pro které  život jen samé potíže a nespravedlnosti znamená. Neumí se uvolnit. Tady chodívá takový vytáhlý človíček- pořád vypadá jako kluk. Ten se zase pořád usmívá na každého, čmárá si prstem po zdi a pobrukuje písničky. Krásně slušně vždy pozdraví, tak nevím, jestli si mne pamatuje (ještě z obchodu) nebo je takový ke každému.

    OdpovědětVymazat
  10. [1]: Jsem moc ráda, že jsem tě pobavila. Tenhle zážitek nebyl nijak nepříjemný, horší to bývá, když nastoupí agresivní člověk, který si vybíjí svou zlost a když je navíc opilý, tak je to někdy horor.

    OdpovědětVymazat
  11. nj bud bol nastvany, alebo si niekde strngnul..

    OdpovědětVymazat
  12. Jo v dopravních prostředcích se toho dá zažít až až. - :) Také jsem své příhody popsala ve svém blogu, někdy je to skutečně síla, čeho jsou lidi schopní-:)))

    OdpovědětVymazat
  13. jj, děda měl pravdu V MHD to máš i se zábavou, možná do každé tramvaje někoho takového najímají, aby ti nebylo líto, že zdražili   

    OdpovědětVymazat
  14. Ali, koukám, že v hromadných dopravních prostředcích je občas i zábava!

    OdpovědětVymazat
  15. Hmm je hodně lidí nespokojených a zkrátka a dobře nasraných .Asi si pán takto uleví ,jenže otravuje druhé.Já bych taky reagovala úsměvem a pryč.Těm totiž není radno oponovat.A k těm jiným orientacím lidí-nechme je žít,vždyť jsou taky lidi a mají přece stejná práva,nebo by aspoň měli mít.

    OdpovědětVymazat
  16. Také občas trpím samomluvou, a tak zaplať bůh, že žiji na takové samotě, kde mě nikdo neslyší, ale bohužel mám jeden neduh, že se z těch mých negativismů občas snažím i vypsat, a kdo to má pak číst.

    OdpovědětVymazat
  17. Alenko, sem se to zrovna moc nehodí, ale ráda bych ti popřála k dnešnímu svátku.

    OdpovědětVymazat
  18. Přidávám se ke gratulantům a také přeji všechno nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  19. Alčo, všechno nej nej k svátku, dej si něco dobrého, klidně se přidám, i když u sebe doma!

    OdpovědětVymazat
  20. [13]: Naštvaný byl určitě, ale také stoprocentně střízlivý - to bych cítila.

    OdpovědětVymazat
  21. Muž mluvící břichem ( Gustáw Biiba )

    OdpovědětVymazat
  22. Tak teď jsi mě fakt pobavila, taky přispěju svou troškou do mlýna, když jsme na tý Vltavský. Bydlela jsem v Holešovicích a jela jsem si vyřídit myslím občanku na Strossmayerák a právě na Vltavský u tramvají stáli dvě jehovistky a nabízeli Strážnou věž, nebo jak se ten jejich cár jmenuje...no a vedle nich stála paní s labradorem a pejsek najednou popošel kousek dál a vykonal velkou potřebu...no a paní se zeptala těch jehovistek, jestli si může vzít tu jejch věž, tak oni hned, že samozřejmě a kecy okolo...a paní před těma jehovistkama do toho časáku sebrala a zabalila ten psí poklad a vyhodila do koše...v momentě celá tramvaj řvala smíchy...

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤