Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

čtvrtek 16. června 2011

Po roce ...


Před rokem, byl to také středeční večer, jsem psala, že namísto chystání věcí na dovolenou sedím u počítače, protože jsem posedlá blogem.
Přešel rok a dalo by se říci, že posedlost zůstala. Někdy dokonce přemýšlím o tom, že by se z posedlosti mohla stát závislost. Ale to bych fakt nerada.
Mám blog ráda a nejen ten svůj.
Díky blogu jsem poznala báječné lidi, seznámila se s místy, kam jsem se nikdy nedostala a přečetla si spousty báječných článků a mnohdy se nechala dalšími blogery inspirovat. V době, kdy mi bylo opravdu nejhůř jsem cítila z komentářů empatii a podporu od mých virtuálních přátel.
I když musím přiznat, že s příchodem jara jsem začala dělit svůj volný čas mezi péči o zahradu a počítač. A volného času jsem toto jaro moc neměla. V zimě to bylo jiné, zahrada odpočívala a já měla více času vysedávat nad klávesnicí.

A ted' - opět po roce - se chystám na pravidelný třítýdenní ozdravný pobyt na jihu Itálie.
Před 13 lety, kdy jsem onemocněla, mi různí lékaři nezávisle na sobě řekli, že budu potřebovat každý rok lázně, nebo pobyt u moře. Volím druhou možnost, protože díky svým cestám jsem poznala kus Chorvatska a kus Itálie a navíc si mohu užívat naprosté svobody, která by v lázních určitě nebyla.

V pátek, brzy ráno odjíždíme. Oproti minulému roku, kdy jsem neměla ve středu večer téměř nic připraveného, jsem na tom letos o poznání lépe. Dokonce už mám zapakované nějaké tašky. Letos jsem musela balit zavazadla tak, abych je zvládla unést sama. Manžel se má podle doktora ještě šetřit a stále by neměl nic zvedat a nic těžkého nosit.
Budeme tedy jako Edmund Hillary a šerpa Tenzing Norgay.
Šerpou mě při nedávné návštěvě nazvala moje sestra. Zatímco manžel nesl kytku a bonboniéru, já za ním kráčela ověšená taškami a v rukou nesla skládací přepravku se zeminou a kytkami na hřbitov. Pozitivní na tom je, že mám díky tomu všemu, pokud mě nezlobí záda, docela slušnou fyzičku a vyrýsované svaly. Bicepsy mám jako v dobách svého mládí, kdy jsem aktivně sportovala.

Čeká nás cesta dlouhá necelých 1700 km.
Letošním cílem je Národní park Cilento, na jehož okraji se nachází městečko Ascea, ve kterém máme zajištěné ubytování. V této oblasti jsme byli už před čtyřmi roky a slíbili jsme si, že se sem ještě vrátíme.

Chystám se relaxovat, chodit po kopcích, prozkoumávat stará městečka a také psát pohádky.
Těmi pohádkami budu plnit slib, který jsem dala Edith.
Před mnoha lety, když byly naše děti malé, jsem jim vyprávěla pohádky, tak, jak to mámy dělají. Jen tak jsem si vymýšlela příběhy. A pak se stalo, že moje děti po nějaké době chtěly znovu tu pohádku, kterou jsem vyprávěla tenkrát. A já? Listovala jsem ve své paměti a lovila útržky příběhu a mé děti, které si příběh, na rozdíl ode mě pamatovaly, mě neustále opravovaly a říkaly: "Ne, mami, takhle to přeci nebylo". Po této zkušenosti jsem začala pohádky psát do sešitu.
Dnes jsou dospělé a já už delší dobu hledám ten zatoulaný pohádkový sešit, který by se ted' hodil nejen pro mé vnučky, ale i pro kulíšky. Hledám nejen sešit, ale od přestavby bytu i fotky z doby studií, které jsem také někam dobře uložila.

V jednom, ze zavazadel mám už nový, nepopsaný sešit a několik tužek. Nabíjím si baterky do fot'áku, abych mohla zdokumentovat cestu, protože letos vynecháváme trasu přes Europabrücke. Chystáme se projet údolím řeky Sill a podívat se na Brennersee. Trekové hole jsou už preventivně v autě, budou se hodit i potom dole na jihu.

Zítra už mám dovolenou, musím dobalit zbytek věcí. Pak mě ještě čeká zahrada, kde musím "vyštípat" rajčata a ošetřit kytky. Večer ještě připravit nějaké jídlo na cestu.
A pozítří? no přeci jedéééém.
Pokud bude fungovat připojení na internet, snad se krátce podívám, co je nového na blogu, pokud ne, budu tu zpátky 10. července.

Všem návštěvníkům mého blogu přeji krásné léto, prosluněné dny a spoustu báječných témat na psaní.
Zdraví šerpa Tenzing Norgay

27 komentářů:

  1. Přeju hodně zážitků a těším se na dlouhý článek! fotky neocením, tak prromiň:))) ty vychválí ostatní!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přeju taky hodně zážitků, hezký počasí, hodný auto, dobrý lidi a fungující zdravíčko. Internet přes mobily je z Itálie drahej, tak to bez nás zkus vydržet! Vím, že bez tak skvělých lidí, jako jsme my, je to těžké, ale můžeš si na nás vzpomenout až si někde dáš fakt dobrou pizzu a cedrovou limonádu.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Děkuju moc za přání a přeji také příjemné zážitky z Bruntálu. Užijte si oslavy vašeho skoroměsta.

    OdpovědětVymazat
  4. Nechť se tvůj poznámkový sešit naplní samými příjemnými zážitky.

    OdpovědětVymazat
  5. Alenko, čekají tě nádherné tři neděle. Užij si procházek, lenošení, sluníčka a čerstvého mořského vzdoušku. Foťáček na svých toulkách, nos pořád připravený, moc se těším na fotky z Itálie. Tak šťastnou cestu a opatrujte se!   

    OdpovědětVymazat
  6. Takže milá Ali, všechno na chvíli hoď za hlavu, a jen se těš jak ti bude fajn a jak si budeš lovit záběry a inspirace pro nás ostatní, kteří nikam nejedou. A budem se těšit na tvé zážitky.P.S. Já už jsem tak s blogem sžitá, že i když jedu jen na týden na chatu, tak kradu mladýmu noťas a mužovi internetový připojení a pak si čtu co ostatní a užívám si jak si užívají oni . tak šťastnou cestu a mějte se fajn!

    OdpovědětVymazat
  7. Svalnatý šerpo, kašli na internet, to není dovolená !

    OdpovědětVymazat
  8. Alenko, přeju ti bezproblémovou cestu, nádherné zážitky a upevnění zdraví pro vás oba. Ať ti čas ubíhá co nejpomaleji.

    OdpovědětVymazat
  9. Také ti přeji šťastnou cestu. Užijte si to tam. A těším se, až sem vložíš fotky i dojmy z cest. Myslíš, že jeden sešit bude stačit?

    OdpovědětVymazat
  10. Alenko, také se připojuji ke všem ostatním a přeji, ať si to všechno ve zdraví užiješ a také to zdraví utužíš! Budeme se všichni těšit na fotky a komentáře z cesty i pobytu! Měj se moc krásně, vracíš se na můj svátek, to nezapomenu! Hezkou dovolenou! (jak já bych jela k moři, kdyby mi to můj zdravotní stav dovolil ).

    OdpovědětVymazat
  11. Po šesti let blog se stane zpusob života.

    OdpovědětVymazat
  12. Ja to mam z blogom podobne, rada nan chodim, ziskavam nove vedomosti a inspiraciu, taktiez som si veelmi oblubyla niektore blogy

    OdpovědětVymazat
  13. Jsi závislá na blogu? Tak to vítej v klubu blogových závisláků.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to ti opravdu závidím, ale o to víc doufám, že si to pořádně užiješ

    OdpovědětVymazat
  15. Alenko, přeji šťastnou cestu a krásný pobyt plný těch nejlepších dojmů. Doufám, že budeš hodně fotit a pak se s námi podělíš o zážitky.

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji Vám všem za milá přání.

    OdpovědětVymazat
  17. Tak si to užijte a těším se na fotky

    OdpovědětVymazat
  18. Alenko pěkně si to v Itálii užij, odpočineš si, doma ti nic neuteče.

    OdpovědětVymazat
  19. Dobrou cestu a hezky si to tam užijte.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Šerpo. Je mi teď vážně líto, že jsem na tenhle článek narazil až dnes, když už jste s manželem pryč. Už je asi zbytečné přát šťastnou cestu, tak aspoň tak na dálku posílám pozdrav. Ať každý den výletu prožijete oba na 100 procent

    OdpovědětVymazat
  21. Takže touto dobou už byste měli být na místě... hezký pobyt, krásnou dovču, báječný odpočinek! Slunce, písek a Piňa colada!

    OdpovědětVymazat
  22. Taliansko je krásne, tiež tam v najbližších dňoch plánujem ísť :)

    OdpovědětVymazat
  23. Schválně jsem si najela na datum a ty už se rekrejuješ.Tak pohodový pobyt a písni až se připojíš.Aspoň jsem a mám se fanfárově .Tak se měj....

    OdpovědětVymazat
  24. hezké je, že šerpa to bere s úsměvem

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤