Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

čtvrtek 4. listopadu 2010

Změna času

Stál nade mnou a něco mi říkal. Protřela jsem si oči a snažila se zachytit, co mi chce. Proboha, vždyt' je podstatně mladší než já, na invalidu také nevypadá, tak proč bych mu měla uvolňovat místo v tramvaji. Koukala jsem jako "vyvoranej krtek" a pořád jsem se nechytala. Mávl rukou a popošel v tramvaji kousek dál a já zaostřovala oči, abych byla v obraze.
Pak mi to došlo. Revizor!!! No paráda a já tu spím jako jezevec. Určitě si myslel, že jsem minimálně opilá, nebo naprosto dementní. A já přitom mám Opencard a jen jedu z práce.
A jsem unavená a hlavně nevyspalá.
Včerejší fantastický koncert Asonance a pozdní návrat z něj, mají na tom určitý podíl, ale hlavně na vině je změna času, která proběhla o víkendu.
Mám v sobě nějaký budík, který jaksi ještě nevstřebal časovou změnu a já se budím sama podle letního času. Odborníci tomu říkají biorytmus. Trvá mi minimálně měsíc, než se to všechno srovná. Ve výsledku mi ta hodina chybí. Ráno se budím brzo, večer se vracím domů za šera a jsem úplně vyždímaná. A celý den je fuč.
Nevím a nechápu proč se u nás od roku 1979 mění letní a zimní čas. Prý z důvodu úspor....
o tom však silně pochybuju. Neuspoří se totiž vůbec nic. Naopak, spousta lidí má problémy se se změnou nějak vyrovnat.
Řadím se mezi odpůrce těchto změn.
A co Vy? Působí na Vás změna času taky negativně?

4 komentáře:

  1. Dřív jsem to nějak nepozorovala, ale letos tu změnu času prožívám podobně jako ty. Přijdu z práce, nic neudělám a u zpráv už usínám :( Snad se to brzy zlepší u mně i u tebe ;)

    OdpovědětVymazat
  2. moje babička to řeší ignorací ... takže kjdyž k ní jdeme na oběd a pozve nás na dvanáct, musíme tam být nachystaní o hodinu dřív

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤