Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

středa 7. listopadu 2012

Čtyři dny ....

... tak přesně na tolik dní jdu do práce.

Nechala jsem se uschopnit a jdu. Vím, že bych opravdu nemusela, doktor mě chtěl ještě nechat doma, ale o ukončení neschopenky jsem ho požádala sama.
Vypadám jako blázen?
Mnozí si asi myslí, že ano.
K tomuto rozhodnutí jsem dospěla už minulý týden poté, co jsem zavolala do práce, abych jim oznámila, jak to se mnou vypadá. Výsledkem byla studená sprcha od jedné z ambiciózních kolegyň, která, jak věřím, se už nemůže dočkat toho, až zmizím v propadlišti dějin a která navíc k mé smůle vzala telefon.
"Dovedeš si představit, jakej tady byl bordel, jakou nám to dalo práci, než jsme to tady daly dohromady? A jak to tady bylo hektický?"
Nechápala jsem. V pátek jsem vše uzavřela, žádný rest po mě nezůstal. Ta slova mě však hodně bolela. Přemýšlela jsem nad nimi, ležíc v posteli s horečkou. Stále se mi ta slova vracela.
V noci jsem se probudila a znovu jsem o těch větách přemýšlela. Nebyla jsem si vědoma, že by po mě zůstalo něco nedodělaného. Byla jsem vzhůru asi hodinu a přemýšlela jsem, co se mohlo stát. Sakra, vždyt' já si svou nemoc nevymyslela. Takhle jsem skončit nechtěla. Doufala jsem, že vydržím až do konce, abych vše mohla řádně předat.
A ted' tohle.
V pondělí jsem mluvila se svou nástupkyní, která mě potěšila, že dělá sama a že jí to jde. Tak snad nebudu mít špatné svědomí z toho, že jsem jí nic nenaučila. Navíc mě ujistila, že bylo vše v pořádku a že žádný problém po mě nezbyl.
Tak proč ta slova o bordelu?
Manžel to zhodnotil slovy: "Asi si na tobě chtěla zchladit žáhu." Svým způsobem měl pravdu, ale v moment telefonátu jsem sálala horečkou a měla v sobě první tabletu antibiotik. To by se moc neochladila.

Rozhodla jsem se, že do práce musím.
Musím sama sebe obhájit.
Také chci vše předat protokolárně, abych, jak se říká, splnila literu zákona.
A zároveň se chci slušně rozloučit.

Doktorovi jsem v kostce své důvody sdělila. Chvilku se na mě díval a pak řekl, že by se na to vyprdnul. Prý, že mi to nestojí za to.
"Ráda bych odešla s čistým štítem."
"Položte se, já vám vyšetřím břicho. Hmmm, je to klidné."
Stál nade mnou a mnul si bradu: "A helejte, nemá ona nějaký mindrák, nebo nižší vzdělání?"
Když jsem ho ujistila, že tomu tak je, tak mi řekl: "Jděte a vybojujte si svou poslední bitvu."

Tak zítra jdu.
Přiznám se, že se mi nechce, ale v podstatě musím. Jde jen o pouhé čtyři dny.
Ale pokud dojde na "lámání chleba", nepodělám se, tak jako obvykle, nezalezu se slovy, že nemám ráda konflikty.
Budu tentokrát chtít konfrontaci.
Sakra!
Vždyt' jsem lev a celé roky jsem se chovala jako malá ustrašená myš.

Držte mi prosím palce.

30 komentářů:

  1. Nu takovému lvovi držím palce všechny čtyři. Obdivuji ho!

    OdpovědětVymazat
  2. Držím. Ať to dopdne dle tých předstaff, lve.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, jo, jen do ní do čúzy vzteklý . Držím taky všechny palce ať jí to z grácií vytmavíš . A pak až přijdeš domů, dáš si nohy na stůl a řekneš si a je to! A najednou zjistíš že jako důchodce vůbec nic nestíháš....tak ne že bych mluvila z vlastní zkušenosti,popravdě ani nevím kdy vlastně mám do důchodu jít, ale vidím to kolem sebe, a znám od všemožných známých...

    OdpovědětVymazat
  4. Asi chtěla na tvé místo a sklaplo jí. Nelam si s tím hlavu, na každém pracovišti se najde nějaká kravka či vůl. Můj muž by to schrnul asi takhle : Mluv s volem o sobotě , když jde v pátek na porážku.

    OdpovědětVymazat
  5. Alenko, držím palce, ať ti to dobře dopadne. Taky bych se na to už vyprdla. Neznám tak svědomitého člověka. Mě ani v jedné práci nikdo pořádně nezaučil, všechno jsem prakticky odkoukávala za pochodu a dohledávala v knihách nebo se inspirovala staršími doklady.

    OdpovědětVymazat
  6. Ali, držím palce, ať těch pár dní ve zdraví přežiješ. Vzpomněla jsem si na sebe, jak jsem dobrovolně před skoro už čtyřmi lety odcházela po dvaceti letech ze zaměstnání. Tehdy mi jedna kolegyně, spřízněná duše, řekla: "Doufám, že jim řekneš svoje!" Neřekla jsem. Rozloučila jsem se se vší slávou a dodnes jsem ráda. Je třeba zachovat glanc. Oni ti potom budou závidět.

    OdpovědětVymazat
  7. Alenko, držím palce jako blázen. Jen si pořádek elegantně udělej. Výjimečně ti fandí i můj Pepíno a ukazuje palce nahoru. Když i on, tak to vydrž a klidně to ukonči jako dáma a odbornice A potom se jdi domů hřát, už Tě nebudou mořit zimou blbý závistivý baby a šéfové... Ráno přeju dobré pořízení - a nedej se!

    OdpovědětVymazat
  8. Takoví jsou lidi. Řekla to určitě schválně, jen aby tě ranila a ukázala ti, jak ona je dobrá.  Kašli na ní, hlavně se nerozčiluj, ona tě chce vyloženě vyprovokovat. Klidně ji seřvi, ale nesmíš si to tak brát. Navíc nevíš, co od ní můžeš očekávat, takže buď připravená na všechny varianty.

    OdpovědětVymazat
  9. Takhle rozparáděnou tě skoro neznám, to je neuvěřitelné, jakým způsobem si někteří na druhých chladí žáhu a nejlépe na bezmocných, co se nemůžou bránit.

    OdpovědětVymazat
  10. Alenko přeju ať ty čtyři dny přežiješ v pohodě.Oni na tebe budou ještě rádi vzpomínat,uvidíš.Jestli ona to ta dotyčná nemyslela tak, že to tam bez tebe zkrátka nejde .Jsem zvědavá jak to dopadlo

    OdpovědětVymazat
  11. Buď nad věcí a nenech se vyprovokovat.

    OdpovědětVymazat
  12. Ali úplně Tě chápu.Jsou lidi,kteří dokáží zalézt pod kůži.

    OdpovědětVymazat
  13. Proto jsem ráda, že nemám ženské spolupracovnice.

    OdpovědětVymazat
  14. Jen se jí klidně zeptej, co za tebe musela udělat, trvej na tom, ať ti to ukáže. Člověk přece chce odcházet s čistým štítem.  A pokud nebude schopna to ukázat, klidně bych se jí zeptala, o co jí šlo. Uvidíš, jak bude koktat. To jsou zbabělci, kteří dovedou ubližovat jen, když to není z očí do očí. Znám to.

    OdpovědětVymazat
  15. Alenko, držím ti palce. Té babě to vytmav!

    OdpovědětVymazat
  16. Já si to dovedu představit! Taky bych se budila ze spaní a rozhodně bych to tak nenechala! Tak se nenech ani Ty, Alenko, všichni Ti držíme palce!

    OdpovědětVymazat
  17. Tak uz jenom za 3!!!Vím dobre jak bolí krivé narcení,kdyz clovek sotva leze a nemuze se bránit,to se vzdy najde nejaka dobrá duse,která si jeste pridá.Ale lidi jsou takoví a takoví,nedej se!Je to jenom závist!

    OdpovědětVymazat
  18. Alenko jeden den ze čtyř máš za sebou, doufám, že v klidu. Té paní co je za tebe tak té bych se po zbytek dnů věnovala, té druhé pouze pohrrdavým pohledem. Hlavně bych v ten směr zdůraznila jak ti bude fajně v důchodu. Jí bych se zeptala a co ty za kolik to máš? Při závěrečné všem bych popřála pohodu a jí aby měla štěstí a při svém odchodu do důchodu nepotkala ona takovou čůzu, co by jí ventilovala své mindráky jako ona tobě. Ještě bych podotkla, že naštěstí ty ses nad to povznesla.

    OdpovědětVymazat
  19. Přeji ať nevzplane poslední bitva, a rozloučíte se všichni v pohodě, přátelsky si posedíte, popijete, dáte si chlebíčky a dort, a na místo činu se budete vracet ráda, jako se vracím ráda já. Je to tedy již dávno, a nevím jak to dnes chodí? Ale přála bych vám to.

    OdpovědětVymazat
  20. Alenko, nedej se, ještě dva dny! Skoro na každém pracovišti se najde taková "příjemná" kolegyně.

    OdpovědětVymazat
  21. Moc a moc všem děkuji za podporu.

    OdpovědětVymazat
  22. Tobe taky krásnou nedeli a do budoucna jen to nejlepsí!

    OdpovědětVymazat
  23. Závistivec závistivá, tak je to! Věřím ale, žes situaci zvládla dobře a že i slova doktora Ti dodala sílu. Tak přeji plné uzdravení, ať je zase dobře!

    OdpovědětVymazat
  24. Alenko tak jakpak skoro důchodkyně   . Už vyvěšuji fábory na uvítání mezi nás "STÁLE MLADÉ, ROZVERNÉ ČUPR DŮCHODKYNĚ". Tak už, úúúžžžž

    OdpovědětVymazat
  25. Ali, dneska by měl být tvůj první den v důchodu, jestli se nepletu!

    OdpovědětVymazat
  26. Nechceš se zaregistrovat a soutěžit o 106? Při troše trpělivosti vyhraješ různé ceny a poukazy :) Více viz web :)

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤