Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

středa 19. května 2010

Služby v mobilu

Mobil se stal dnes důležitou věcí a zařadil se mezi ty, bez kterých se už skoro neobejdeme.

Svůj první mobil jsem měla před 12 lety. V té době to nebyla věc tak obvyklá. Dlouho jsem zvažovala, zda mít či nemít mobil a stejné dilema tehdy řešil můj manžel. Potom si naše dcera, která mobil měla, koupila nový a starý nám "přenechala". A bylo rozhodnuto. Manžel stále vzdoroval a já najednou zjistila, že je to docela výhoda mít mobil. První mobil byl sice veliký, těžký, měl vysunovací anténu, ale měla jsem ho ráda.
Uplynula ne příliš dlouhá doba a mobil jsme měli všichni v rodině.
Má ho dokonce moje 86 letá maminka a já jí mohu mobilem kdykoliv zkontrolovat.

Mobil to není jen telefon, jsou to také mobilní operátoři fungující v naší zemi, kteří se předhánějí v nabídkách, aby nalákali co největší množství zákazníků.
Ne všechny "zážitky" s nimi jsou však příjemné. Mám v současné době dva mobily se SIM kartami od dvou různých operátorů. První mám už 12 let a druhou SIM kartu jsem získala jako bonus k novému modernějšímu telefonu. Rozhodla jsem se jí využívat jako rezervní číslo. Minulý rok jsem si oba mobily před dovolenou dobila a odcestovala do mé milované Itálie. Cestou jsem poslala několik SMS, abych informovala zbytek rodiny, jak cestujeme a pak jsem oba mobily strčila do šuplíku v bungalovu. Po několika dnech mě napadlo, že bych je mohla nabít. A najednou jsem zjistila, že mi byla odečtena nemalá částka za GPRS ??? Nevěděla jsem co to je, tak jsem se vypravila k sousedům, kteří měli sebou dceru a ta mi říkala, že to vypadá na internet, ale že si tím není jistá. Uložila jsem opět mobil do šuplíku a během dovolené jsem ho ještě 2x nabila. A opět mi byla odečtena nemalá suma.
Při zpáteční cestě jsem odeslala několik SMS z tohoto telefonu. Hned první den doma jsem telefonovala operátorovi, co to znamená? Byla jsem velice překvapená, když mi bylo sděleno, že jsem byla tehdy a tehdy připojena na internet. Na mé sdělení, že vzhledem ke svému věku vůbec nevím, jak se na internet přes mobil připojit, mi strohý hlas na druhé straně sdělil, že oni u toho telefonu nebyli. (Ale já v podstatě také ne). A že jsem SMS při zpáteční cestě překročila kredit a jsem tudíž v mínusu a že jsou nuceni omezit moje služby. Připadala jsem si jako omezený pitomec. Na dotaz, proč mi odečítali něco, co jsem opravdu nevyužila, mi bylo sděleno, že tuto službu mám aktivovanou (ale proč? - já jí přeci nepotřebuju). Strohý hlas mi sdělil, že jí tedy deaktivují. Chvíli jsem seděla a vstřebávala informace. Vždyt' je to vůči zákazníkům docela sprosté. Já přeci žádný internet v mobilu nikdy nechtěla, tak proč??? Když jsem to propočítala, tak mě jedna SMS vyšla přibližně na 43,-- Kč.
Druhý den jsem se s tím svěřila kolegům v práci, jeden z nich mi potvrdil, že takhle přišel o více než tisícovku a i další měli tuhle neblahou zkušenost. Rozhodla jsem se, že kartu už nedobiju, hrozilo, že mi bude ještě něco odečteno a to už jsem opravdu nechtěla riskovat. Myslím si, že O2 se na mě "napakoval" dostatečně.
Po čase jsem si koupila výhodně SIM kartu od jiného mobilního operátora, takže mám opět své hlavní a své rezervní číslo.

Občas se stává, že mi zavolá vesele znějící hlas s neodolatelnou nabídkou (volání zdarma, SMS zdarma a další), tak ho ani nenechám domluvit a hned sdělím: "Pokud mi chcete nabídnout paušál, rovnou říkám NE". Vesele znějící hlas se okamžitě změní a urychleně se rozloučí. Je to byznys a vím, že každý se chce na trhu udržet a mít co nejvyšší zisky.

Zůstávám věrná kreditu na svých mobilech, dobíjím si dle potřeby a jsem ráda, že jsem "mobilní".
:-)))

Žádné komentáře:

Okomentovat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤