Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

úterý 10. března 2015

Plním slib



Ve svém minulém článku jsem se pochlubila svým krejčovským výtvorem a tím byly šaty princezny Elsy, určené pro naší princeznu Emu. V komentářích jsem pak byla mnohými požádána o to, abych po předání šatiček a oslavě, ukázala, jak šaty sluší.
Jak už jsem se zmínila, šaty jsem dodělávala s teplotou, kašlajíc, smrkajíc, abych stihla původní termín 1. březen. Ema má narozeniny 2. března a oslava se měla konat v předvečer. Leč, nebyla jsem sama, kdo onemocněl, takže oslava byla odložena o týden a uskutečnila se až tuto neděli. Alespoň jsme se, my nemocní, mohli trochu pozdravit.


Oslavě předcházela práce na zahradě, respektive začátek uvolňování přední zahrady pro syna a jeho rodinu. Už v sobotu jsem vyrýpala velkokvěté sněženky, které jsem pak zasadila do květináčů. Snad zatáhnou i tam. Podobně budu postupovat i s dalšími cibulovinami, které bych chtěla zachovat. Můj muž mezi tím vykopal jeden z keřů rybízu, abychom vytvořili misto pro ostružinu, tedy pokud se jí po přesazení podaří zakořenit.
Večer jsem zjistila, že mě příšerně bolí kyčel. Asi důsledek první jarní zahradní činnosti.

V neděli jsem nevařila. Ráno jsme zajeli na malý nákup, koupili si dva kousky pizzy, vědomi si toho, že nás čeká bohatá oslava. Koupila jsem také dvě kytice. Ne, neslavíme MDŽ. Jedna byla určena pro Gábinu, která měla ten den svátek a druhá pro babičku Marii, coby hostitelku.
Pak jsme s mužem vyrazili v pracovním na zahradu a vykopali ostružinu, kterou jsme zasadili na místo rybízu. Uvidíme, zda se přesazení podaří. Vyhrabala jsem z trávníku tři pytle rezavých větviček z tůjí, zametla celý dvůr. Pak jsem začala s likvidací jahod, ale cítila jsem, že ještě nejsem v té formě, abych zvládla vše. Jahody počkají. Nahoře jsem svlékla propocené tričko a vlezla do sprchy. Bude to chtít ještě nějaký čas na rekonvalescenci.

Po pizze, která byla výtečná a srovnatelná s italskou, jsme se vypravili do Košíř.
V košíku jsme s mužem měli dárky pro Emu, něco malého pro Sáru, aby jí nebylo líto, že nic nedostala a také dárek pro Tomáše, který měl v sobotu svátek. Šaty jsem složila do veliké igelitové tašky. Přiznám se, že jsem měla trochu obavy z toho, aby šaty Emě byly. Šila jsem je bez jakékoliv zkoušky. Dcera vyšla před dům a já se s ní začala domlouvat, kdy šaty předáme. "Hned? Nebo až s ostatními dárky?" Můj muž se začal smát a pronesl: "Domlouváte se báječně, ale podívejte se támhle.." a ukázal na okno bytu druhé babičky. Za oknem se culila Ema. Bylo nám jasné, že dárek je prozrazen.

Ema miluje panenky Monster High a byla na oslavu oblečena podle jedné z panenek. Slušelo jí to. Se Sárou se vrhly k tašce a já šaty vytáhla. Dívaly se na ně s údivem, který pak byl ještě větší, když jsem se přiznala, že jsem šaty vlastnoručně ušila.
Sáru, která princezny nemusí, šaty zaujaly natolik, že si je chtěla vyzkoušet. Sundala tričko a navlékla šaty. Proběhla se v nich bytem a pak pronesla: "Sundejte to ze mně". Mezitím Ema už svlékala MH kostým a navlékla si šaty. Oči jí zářily jako sluníčka. Pro mě byl její výraz tou největší odměnou.
V šatech pak strávila celé odpoledne a po slavnostním obědě a předání dárků si přes ně navlékla ještě bundu, jak jinak - přeci s Monster High.
Dcera vytvořila opět nádherný dort, tentokrát s Elsou a dalšími postavičkami z Frozen, který byl báječný.
Poseděli jsme, pojedli, popili výborného vína a ani nezaregistrovali, že se venku setmělo. To, že nastal večer, jsme zjistili, když si Ema ustlala na gauči a usnula. Bylo toho na ní asi moc. Přiznám se, že jsem jí trochu záviděla. také bych se s chutí natáhla. Byla jsem přejedená a přepitá, ale hlavně unavená ze zahrady.


Sáře šaty také slušely

Princezna Ema - Elsa






Foukání už šesti svíček. Utíká to, utíká ..

Bylo toho na mně trochu moc...

Doma, po návratu, jsme si s mužem dali už jen minerálku a pak se dívali na seriál Policie Modrava. Spoustu míst jsme poznávali, byla nám důvěrně známá. Shodli jsme se, že bychom se měli na Šumavu zase někdy vrátit. Na delší čas, ne jen na krátkou návštěvu. Děj mi připadal místy nelogický, nenavazoval na sebe. A pak mi to došlo! Já u toho usnula. Zmožená oslavou, ale hlavně prací na zahradě.
Ráno jsem vstávala rozlámaná. Ke kyčli se přidala ještě záda. Měla jsem pocit, že mi někdo mezi lopatky zabodl nůž a při otáčení hlavou bolest ještě víc sílila. Chybí mi cvik a hlavně pohyb!
Na seriál jsem se podívala včera znovu při jeho repríze a ejhle? Děj tentokrát navazoval a měl i logiku. Po obědě jsem chvilku pokračovala v likvidaci jahod, ale bolest zad a kyčle mně donutily, abych se vrátila do bytu.
Stáhla jsem fotografie z nedělní oslavy a začala psát tento článek.
Nedopsala jsem ho. Muž totiž přijel domů a požádal mě, abych ho doprovodila do hobby marketu. Jeli jsme se podívat na zatravňovací dlaždice a zemní šrouby k sušáku na prádlo. Courání po hobby marketu mě dorazilo. Kyčel bolela jako pes, záda jakbysmet a já už toužila, abych byla doma a sedla si. Ještě to opravdu není ono.

Před

Mezi

A po ...

Dnes mě opět sluníčko vytáhlo ven. Kyčel už bolí méně, záda budu muset rozhýbat a to nejlépe prací.
Zlikvidovala jsem zbytek jahodového záhonu, vyplela další kus, kde budou zatravňovací dlaždice a sušák na prádlo.
Nakonec jsem sama odstěhovala pergolu, která zbyla po ostružině. A ejhle, záda bolí méně.
Opravdu to chtělo pohyb.

24 komentářů:

  1. Šaty jsou opravdu povedené a je vidět že se opravdu líbily

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné šaty, malé princezně velice slušely Mimochodem ostatní fotografie jsou velmi povedené.

    OdpovědětVymazat
  3. Šatičky jsou nádherné. Ty ostružiny takto usměrněné budou ještě někdy plodit?

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné šaty a už velké slečny, tedy myslím tvé vnučky! Jsi Alenko šikula.

    OdpovědětVymazat
  5. Šaty jsou práda, princezny v nich jsou šik.

    OdpovědětVymazat
  6. Pořád se něco děje. A víš, co je to chvíli v klidu odpočívat? Je došito, dej si oraz, začne jaro naplno, abys byla k použití. Šatičky se ti parádně povedly a vidíš, že je malá vzala s sebou i do snů

    OdpovědětVymazat
  7. To je kouzelné, jak se Ema i ze spaní usmívá.

    OdpovědětVymazat
  8. Šaty jsi trefila přesně, Ali, Ema v nich vypadá úžasně, opravdu jako princezna! Oběma děvčátkům slušely.

    OdpovědětVymazat
  9. Ema v těch šatech vypadá, jak dokonalá princezna byl to pro ní určitě dárek nad dárky. A ve stejném stylu dostala i nádherný dort s postavičkami, no nádhera! Na zahradě jsi udělala velký kus práce, mě by té pergoly bylo líto, ale sušák na prádlo je praktická věc a bude se jistě hodit.

    OdpovědětVymazat
  10. To se ti tedy opravdu povedlo a je vidět, že šaty měly úspěch u obou děvčat. Jsou nádherné, máš můj velký obdiv. A s tím rozhýbáním pomalu, musíš se ještě trochu šetřit!

    OdpovědětVymazat
  11. Šaty jsou kouzelné A dokonce je k nim i dort v barvě Určitě měla malá princeznička radost

    OdpovědětVymazat
  12. Ema v šatičkách opravdu vypadá jako princezna, ještě nějaký princ :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ali, Ema úplně žáří, na fotkách vypadá úžasně a šaty, ty se ti vskutku povedly, sednou ji jedna báseń.   A ten závoj z organzy - super a Ema si to vychutnala tak, až z toho usnula. Ten dort je taky nádhera, tvá dcera umí, ale neudivuje mě to, je po mamince.   

    OdpovědětVymazat
  14. A co se zahrady týče, dala sis pořádně do těla. Ale jsi paličatá, Ali, víš to?   

    OdpovědětVymazat
  15. Nejprve jsem okoukla šaty ještě na ramínku a už tam mi připadaly úžasné, ovšem když jsem viděla jak úchvatně vypadají na Emičce musím opravdu hluboce smeknout, jsi neuvěřitelně šikovná. A to, jak krásně  ladily s dortem, už byla vysoká škola tvoření. Paráda.

    OdpovědětVymazat
  16. Teda ty jsou nádherné!!! Viděla jsem i fotky při šití, ale na modelíně vypadají překrásně. Dcera po nich taky touží, asi budu muset babičce švadleně poslat odkaz ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Kouzelný dort, kouzelné šatičky, báječná oslava!

    OdpovědětVymazat
  18. Kdybych byla Emička, tak bych se zbláznila štěstím, nad šaty i nad dortem. Šaty jsou úžasné. Babi, jsi šikulka!    Předpokládám, že se už stříhají šaty pro tu druhou princeznu Moc zdravím.

    OdpovědětVymazat
  19. Alenko šaty jsou moc krásné, je to vidět i na spící Emě - usnula krásně ta vaše princezna.

    OdpovědětVymazat
  20. Alenko, máš doma krásnou vnučku, opravdovou princeznu. Pěkný dort a věřím, že už bolest kyčlí a zad ustoupila. Jak vyleze sluníčko, už bude lépe. Pěkný nový týden.

    OdpovědětVymazat
  21. Děkuji vám všem za milé komentáře. Druhé šaty určitě šít nebudu. Pro naší Sáru, která se věnuje kickboxu budu šít pirátsky obleček.

    OdpovědětVymazat
  22. Šaty jsou opravdu nádherné a malé sluší. Skutečná malá princezna! Tak mě napadlo, jestli bys nechtěla šít takovéto kostýmky a nezkusila prodávat třeba na fleru nebo jiném portálu. Ale to mě jen tak napadlo...

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤