Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

úterý 15. října 2013

Zorro


Sedím u klávesnice počítače a snažím se seřadit písmenka do slov a slova do vět, aby výsledný efekt dával trochu smysl. Do uší mi zní hudba, kterou mám už hodně dlouho ráda a tak místo psaní spíš většinou poslouchám francouzskou skupinu Gipsy Kings.
A proč jsem si ke psaní dnes zvolila hudební doprovod?
Stále si totiž pobroukávám písničky jako je Bamboleo, Djobi Djoba, či Baila Me.
Včera jsem byla na generálce muzikálu Zorro, který bude mít zítra premiéru v Divadle Hybernia.

Příběh plný vášně, krutosti, pomsty i lásky o dvou bratrech Diegovi a Ramónovi určitě většina z nás zná. Nechci tu popisovat obsah, proto si dovolím sem dát odkaz na tento muzikál: www.hybernia.eu/cs/novinky/282-zorro-muzikal-hudebni-komedie-.html
Na muzikál mě lákala i hudba už zmíněných Gipsy Kings, jejichž několik CD vlastním a ráda je poslouchám - stejně jako ted'. Hrají už od 70. let a vydali mnoho alb.

Poslouchám hudbu a nejde mi moc psát.
Moje dojmy z muzikálu jsou veskrze pozitivní. Báječné výkony všech protagonistů, vynikající choreografie a nápaditá scéna, včetně opravdového ohně. V jednom momentu jsem se přistihla, že se mi derou slzy do očí, a to, když zpívala malá holčička. To vše za doprovodu vášnivé hudby Gipsy Kings. Celým dějem muzikálu prochází kytarista, který hraje virtuózně a dva báječní trumpetisté na bocích forbíny. Celé představení stojí určitě za shlédnutí. Nejsem odborný kritik, jsem jen divák, který se z představení vrátil nadšen.

Červeně jsem podtrhla včerejší obsazení

Pokoušela jsem se tu delší dobu, ale marně, podělit se s vámi o malou ukázku toho, co jsem včera viděla. Vložila jsem odkaz, ale někde se asi stala chyba a při rozkliknutí mi monitor oznamuje, že video není k dispozici. Možná je někde malý zádrhel mezi blogem a serverem Youtube. A nebo že by byla chyba u mě, přeci jen, jsem blondýna. Možná se dokonce někomu podaří po kliknutí video otevřít. Pokud tedy máte zájem vidět malý kousek nastudování muzikálu z Francie, klikněte na Yuoutube a pak na toto: www.youtube.com/watch?v=6mbxs0ApPsE , nebo si zadejte Zorro musical. Videí z muzikálu je tam mnohem více.
Editace 16.10.2013 - Klikněte si na odkaz v kometáři [6], který, na rozdíl od mého odkazu, jde otevřít.


Protože jsem na představení byla s partou přátel, se kterými od doby, co jsem v důchodu, chodím na předpremiéry a generálky v dopoledních hodinách, rozhodla jsem se, že půjdu na muzikál ještě jednou s manželem. Po jeho návratu z práce jsem mu sdělovala své dojmy a bylo na něm vidět, že mi tak trochu závidí. "Usmíváš se a září ti oči, určitě to bylo prádní", řekl mi. Na operu bych ho nezlákala, ale muzikál? Na ten určitě půjde rád. A já? Ráda se podívám ještě jednou.

Tento krátký článek jsem napsala možná i proto, abych muzikál doporučila i ostatním, protože stojí za to ho vidět.

Pro zájemce ještě termíny dalších představení.

25 komentářů:

  1. Asi je umění v té záplavě muzikálů vybrat nějaký který za to stojí, ale tenhle  se zřejmě povedl. I když ani nějak nevím že něco takového  vzniklo....nebo to spíš už ani neregistruju.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Mám muzikály ráda (kromě Michala Davida, kterého fakt nemusím) a proto to trochu sleduju. Na únor se chystá v Hybernii Iago na motivy Shakespearova Othella a v dubnu bude mít premiéru Antoinetta - královna Francie, kde naspal libreto Jiří Hubač. V partě lidí, se kterou "chodím za kulturou" je profesorka z Karlovy University, která to všechno bedlivě sleduje a když jsou lístky na předpremiéry a generálky, dává echo.

    OdpovědětVymazat
  3. Také miluji Gipsy Kings a dokázala bych je poslouchat hodiny.

    OdpovědětVymazat
  4. Předpremiéra měla dobré obsazení, určitě to musel být skvělý zážitek. V kulturním vyžití máš jako pražančka, proti nám přespolním velkou výhodu, pro nás je mnohdy jediná kultura, ta televizní. Mého lenivého manžela je fuška dostat i do kina.   

    OdpovědětVymazat
  5. V neděli jsem viděl když tam věšeli ten velký plakát. Já raději opery.

    OdpovědětVymazat
  6. Podíval jsem se a může to být zajímavé, ale tady asi nebude.

    OdpovědětVymazat
  7. Joj,tohle by se mi určitě líbilo.Temperament,tanec,zpěv,a ještě k tomu v českém provedení. Letos jsme akorát stihli Milostné dopisy v provedení Veroniky Freimanové a Zdeńka Žáka v Teplicích v Čechách.

    OdpovědětVymazat
  8. Bamboleo od poslechu znám, ale vůbec jsem nevěděl, od koho to je.

    OdpovědětVymazat
  9. [3]: Mám jejich hudbu moc ráda. Hodně si je pouštím, hlavně v autě.

    OdpovědětVymazat
  10. Miluju muzikály, snad mi to zase někdy časově vyjde se na nějaký krásný jít podívat. Díky moc Signoro za tip!

    OdpovědětVymazat
  11. Alenko, mám z tvého blogu odběr novinek. Sleduji tvoje nové příspěvky, ale komentuji jen občas. Hlídám vnoučky a naši mladí si ještě pořídili štěně. Když jsou v práci tak hlídám ještě Čendu. Ráda jsem si přečetla poslední příspěvek, muzikály mám ráda. Přeji pohodové podzimní dny.   

    OdpovědětVymazat
  12. Alenko, každý zážitek, který v nás vyvolal hluboké emoce je obohacení těla i duše. Proto je třeba dopřávat si takové příjemné zážitky, abychom měli dlouhý a spokojený život. Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  13. [11]: Ivet, pokud miluješ muzikály, tento mohu doporučit. I když příběh je notoricky známý, zpracování, fantastická hudba a krásná choreografie, stojí za shlédnutí. Viděla jsem spoustu muzikálů, kdybych měla sestavit pomyslný žebříček, tento by byl na jednom z nejvyšších stupňů.

    OdpovědětVymazat
  14. Je dobře, že sis udělala radost a pokud jsi byla tak spokojená, tak si po druhé teprve vychutnáš to, co se ti tak moc líbilo, nebo najdeš další krásné momenty. Moc ti to přeji. Já na muzikálu nebyla nikdy. Manžel na to není a tady u nás se taky nic podobného nevyskytuje. Do Prahy mne nikdo nevezme, tak co mohu dělat.

    OdpovědětVymazat
  15. Udělala jsem si opravdu velikou radost a i když už je páteční ráno, stále si pobrukuju melodie z muzikálu. Mám výhodu v tom, že můj muž má divadlo moc rád a půjde na to se mnou znovu. Nebo spíš ho já doprovodím na to, co se mi moc líbilo.

    OdpovědětVymazat
  16. Znám film Zorro ve dvou verzích, jednu starší s Delonem (svého času to byl můj hodně procítěnej film), později s Banderasem (se zajímavou zápletkou, trochu modernější, ale líbi se mi moc). Na muzikálu jsem byla snad ještě za Šemíka . Ale co je na takových představeních jedinečné, je atmosféra. Podání hry, slova, texty, hudba, kostýmy, výkony herců, věrohodnost... a také jakýsi pocit společenství, protože týž okamžik sdílíte s mnoha dalšími.

    OdpovědětVymazat
  17. [17]: Byla to naprosto skvělá podívaná. Zkus kliknout na komentář 6 od "dědy tik tak" a mělo by to jít otevřít.

    OdpovědětVymazat
  18. Muzikál byl určitě bezva, já raději volím operu.

    OdpovědětVymazat
  19. To jsem ráda, za tvůj článek. Kamarádka mě pořád vyzývá, ať navrhnu, na co líbivého jet, že to jejich obech zorganizuje a dá autobus.....už vím, co poradím.

    OdpovědětVymazat
  20. [19]: Já mám ráda více žánrů, jen na operu nedodostanu svého muže.

    OdpovědětVymazat
  21. Alenko rozklikla jsem šestku, no paráda, úžasné. Musel to být opravdu krásný zážitek

    OdpovědětVymazat
  22. Já ještě žádný muzikál neviděla! Sama bych nešla a nemám nikoho kdo by mě doprovodil nebo spíš odvezl třeba do Brna.

    OdpovědětVymazat
  23. Minulou sobotu jsem si udělala taky radost a vydaly jsme se s dcerou naposledy na Bídníky.A pak jsem si přečetla recenzi právě na Zorra a rozhodla se,že to bude další radost,kterou si po dlouhé muzikálové pauze udělám.A tvůj článek Alenko moje rozhodnutí ještě posílil.Jen teď musím doufat,že nás nepostihne nějaká další nepříjemnost,která by mi zhatila plány.Já tedy musím přiznat,že jsem na Davidovi vyrostla a jeho muzikály jsem viděla mockrát,už bych to asi nespočítala,ale v nějakém článku na začátku blogování jsem to měla vypsané .Loňskou sezonu jsem celou prošvihla díky tomu úrazu a tak bych si to chtěla zase po čase vynahradit.Operu bych já vynechala,ale na operetu bych se taky zase ráda někdy vydala.No uvidíme

    OdpovědětVymazat
  24. [22]: Marti, byl to fakt úžasný zážitek a já si ho ještě jednou zopakuji.

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤