Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

čtvrtek 11. dubna 2013

Pauza


Čekala jsem jaro a místo něj přišla nemoc. Možná to tak mělo být, každopádně jsem k tomu přispěla sama.
Přecházet se nemá.
Nemá se přecházet na červenou, neměly by se přecházet ani příznaky nemoci.
Ale ruku na srdce. Dělá to tak většina z nás. Bagatelizujeme příznaky, proléváme se čajem, polykáme to, co najdeme v domácí lékárničce, či si sami zakoupíme v lékárně.
Ke svému praktickému lékaři jsem nešla. I když mi bylo opravdu hodně zle, vzpoměla jsem si, jak mi před rokem a půl léčil zápal plic cibulovým sirupem a pak pro změnu, když jsem loni v říjnu přišla za ním se střevní chřipkou, poslal mě "štandopede" s podezřením na zánět slinivky do Motolské nemocnice.

Léčím se sama, je to jedna z výhod, které mi nabízí důchod. Nepotřebuji neschopenku, teplota už ustoupila a doma je doma.

Věci, bez kterých se ted' neobejdu. Usmívající se

Dávám si pauzu, místo sezení u počítače jsem dala přednost povalování se v posteli, nebo s knížkou na gauči.

Omlouvám se proto všem svým blogovým návštěvníkům, že je tak trochu zanedbávám.
Ale určitě se vrátím.

24 komentářů:

  1. To se taky těším, že se vrátíš :) Ať tu nemoc brzy porazíš.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ti preji úspesné lécení doma!Uz na velikonoce jsi byla nemocná,ale s temi dvemi" cácorkami" sis tezko mohla lehnout!

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem také doma, od úterý a to volno jsem si už vážně zasloužila, jen ta viróza mi ho kazí. Přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem zrovna nemocná,ale ještě to neni taková tragédie,abych to nevyležela. Ten popis toho doktora mi silně připomíná jednoho "chirurga". Kamarádka u něj byla s tím,že má obrovskou bouli na zápěstí a on ji řekl,ať si po tom bouchá knížkou   

    OdpovědětVymazat
  5. Ali hezky se dokurýruj,nic se nemá podceńovat.Koukám na ten teploměr,dostane se ještě v česku takový koupit? Ty digi jsou nějak nepřesné.Pa.

    OdpovědětVymazat
  6. Alenko, pěkně se kurýruj, ať se nám můžeš co nejdříve vrátit. Hezky se prolévej čajem, lež v posteli a čti si. Jen odpočívej, zasloužíš si to po celoživotním maratónu. Přeji ti, aby jsi bacila brzy porazila.

    OdpovědětVymazat
  7. Alenko, kurýruj se, jaro už ťuká na dveře.

    OdpovědětVymazat
  8. Přeju brzké uzdravení, Ali. Taky chodím k doktorům jen v nejnutnějších případech. A na chřipky a nachlazení je stejně nejlepší ležet v pelíšku

    OdpovědětVymazat
  9. Alenko, neomlouvej se, hlavně se brzy uzdrav. Jsi v důchodu, tak toho pěkně využij a nechej se "oprašovat" pro změnu zase ty.   

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezká fotečka, jsi šikulka! Prima, že se takhle zhostila léčby v důchodu. Já jsem taky taková, snažím se na vše nějak přírodě a většinou se daří. Takže držím palečky, klid a teplo je to pravé!

    OdpovědětVymazat
  11. No to je fakt. Neschopenku nepotřebuješ a jestli jsi jen nachlazená, tak by postel, teplý čaj a nějaký ten aspyrin, měly pomoct. Měj se v tom pelíšku hezky a brzo se uzdrav!!

    OdpovědětVymazat
  12. Alenko, brzy se uzdrav, jaro už klepe a láká do zahrady, na procházky a tak je třeba zdravíčko. V teplé posteli s knížkou to půjde lépe a já ti k tomu přeji pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
  13. Ájo, ty nemoce by měly postihovat jen práceschopné, produktivní občany a nás důchodce vynechat, že jo? Já si tu nahřejvam záda. Tenhle rok už potřetí mám takovou bolest v kříži, že asi zase zajdu za obvoďákem pro injekci. Ale byl jsem tam nedávno.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak se hezky v klidu vylež a vyzdrav, příroda ti snad mezi tím venku přichystá to tak dlouho očekávané jaro, práce už jsou v plném proudu, tak snad to zase seshora nestopnou.

    OdpovědětVymazat
  15. Taky si pamatuju, jak ti bylo zle a honili tě po vyšetřeních každý druhý den, a bylo to v zimě. Blbci.

    OdpovědětVymazat
  16. Přeji ti brzké uzdravení, nic neuspěchej a ať si brzy fit! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Alenko přeji brzké uzdravení a pohodové počtení.

    OdpovědětVymazat
  18. Ali, přeju brzký uzdravení. Ale přece jen - měla bys něco podniknout se svou imunitou. Jaro a čajíky všechno nejistí. Obuj se do toho i teď na jaře, aby ses pořád nehroutila. Pak si všeho líp užiješ. Pošlu regenerační čajík, když mi pošleš atres...

    OdpovědětVymazat
  19. Ali, jaro je sice tady, já jsem zimu přežila v dobrém zdraví a bez nachlazení, jenom teď se mi zdá, že z té náhlé přemíry čerstvého vzduchu, slunečního svitu a ptačího cvrlikání se mi nějak často točí hlava a dlouho venku nevydržím. To bude asi ta opožděná jarní únava.

    OdpovědětVymazat
  20. Milí přátelé, moc vám všem děkuji za komentáře a za přání k uzdravení. Už je líp, teplota odešla a já se postupně začínám vracet k normálu.

    OdpovědětVymazat
  21. Ali, netřeba se omlouvat, zdraví je opravd na 1. místě!

    OdpovědětVymazat
  22. Uzdrav se brzy ať máš pak sílydohánět zameškané

    OdpovědětVymazat
  23. Prolévám se čajem, jím vitamíny, jen lehnout si nemohu...snad už je ti líp.

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤