Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

úterý 23. října 2012

Outside


Byla jsem mimo sít'.

Tímto článkem bych proto chtěla omluvit svou nepřítomnost mezi blogery.
Vím, že se někteří obávali, co se mnou je.
S VendyW, na kterou mám telefon, jsem mluvila, dalším jsem dnes odpověděla na email. Omlouvám se, že to dříve nešlo.
Moc všem děkuji za zájem.

Dlouhé tři týdny, ve kterých domácí počítač nefungoval a stejně tak dlouhé tři týdny, kdy jsem sedíc v práci u počítače, pozbyla možnost připojit se soukromě. V poslední době už sedím na vedlejší židli a jen dohlížím na svou nástupkyni, doufajíc, že jsem jí předala maximum svých zkušeností.

Vždy jsem se řídila heslem, že práce pro mě končí zaklapnutím dveří u zaměstnavatele. A ejhle, v poslední době se budím v noci a přemýšlím o tom, zda jsem něco nezapoměla předat. V práci vytvářím manuály a mívám pocit, že čím víc informací své kolegyni předávám, tím má ona v hlavě větší Babylon.

Ale, abych se vrátila k tomu, proč jsem tady tři týdny nebyla, nepsala, nekomentovala, nefungovala.

Mimo sít' jsem se ocitla dílem vlastní hloupostí a dílem okolností, volně na sebe navazujících.
Začnu od začátku.
Rozhodla jsem se, že budu šetřit. Nepatřím mezi ty kteří hýří, ale ani mezi ty, kteří plýtvají. Nejsem ani skot, natož Strýček Skrblík. Pokud se však naskytne možnost, kdy mohu ušetřit, neváhám.
Trochu mě k tomu inspirovala paní, u které jsme pobývali na jihočeském pobytu v posledním prázdninovém týdnu. Rozhodla jsem se proto, že změním operátora, přes kterého máme pevnou linku (téměř zbytečně) a připojení na internet. K poslednímu zářijovému dni jsem vypověděla smlouvu u stávajícího a k 1. říjnu jsem podala žádost u operátora jiného, konkurenčního a hlavně levnějšího. Toto vše s dostatečným časovým předstihem.
Ve své naivitě jsem se domnívala, že změna proběhne plynule a že jeden naváže na druhého. Nevím, zda to byla jen naivita, či k tomu přispěla má blond hlava? O nás blondýnách už se toho namluvilo a napsalo.
Jak to dopadlo?
Původní operátor skutečně odpojil naše připojení k 30. září. Očekávala jsem, že od 1. října bude internet fungovat u nového operátora. Ale nic nefungovalo.
Novému operátorovi trvalo celých 14 dní, než se po mnoha urgencích uráčil nám linky zprůchodnit. Zajásala jsem a říkala si - no konečně. Ale ouha. Pro změnu zase nevyhovoval modem.
Konečně! Až dnes, po třech týdnech od požadované změny, máme konečně připojení k internetu.
Jediné pozitivum na tom všem je, že ušetříme měsíčně necelých třista korun.

Ze začátku mě to štvalo, ale potom jsem si zvykla na to, že nemůžu na počítač.
Mělo to i několik pozitivních stránek.
Kromě času, který jsem věnovala svým vnoučatům, jsem zazimovala všechny kytky - a že jich mám!
Z protlaků, které jsem průběžně vyráběla z ovoce z naší zahrady a následně zamrazovala, jsem uvařila marmelády. Vlastně bych asi měla napsat ovocné pomazánky, aby na mě "nevletěl" nějaký úředník z EU.
Dokonce jsem se pustila do vyšívání vánočního ubrusu.
Určitě jsem v těch uplynulých třech týdnech nelenošila.

Přiznám se však, že se mi stýskalo.

Radost mi udělal vnouček, který roste jako z vody. Je to kluk jako buk. Po dvou tmavovlasých a tmavookých princeznách, je tu malý, modrooký chlapeček.


S holčičkama jsme navštívili pout' v Břevnově. Do rodinného rozpočtu jsme "zasekli" pěknou sekeru. Ale v porovnání s cenami na rekonstrukci Bitvy na Bílé Hoře, byly na pouti ceny slušnější. Balonky stály jen padesát korun a medovník byl o deset korun levnější. I když - nejlevnější atrakce stála třicet korun. Potkala jsem se tam s kamarádkou a ptala se jí, odkdy tam je. Podívala se na mě, usmála se a odpověděla: "Asi by bylo lepší, kdyby ses zeptala, za kolik už tady jsem." Pak se podívala na naše holky a řekla: "Nojo, ty to můžeš rovnou násobit dvěma."




Když se holčičky točily na kolotoči, dívala jsem se na tuto atrakci a nebylo mi nejlépe. Jak bylo těm, co létali ve vzduchu a rotovali kolem osy, raději ani nedomýšlím.



Mé květinové "království" se přesunulo ze zahrady do domu, aby zaplnilo všechna místa a zákoutí. Ve druhém říjnovém týdnu u nás byla tři mrazivá rána za sebou. Sice se potom udělalo zase docela hezké počasí, ale kytky jsme preventivně nastěhovali do garáže.






Nemám toto období ráda. Vlastně vůbec nemám ráda podzim. Je to pro mě období zmaru.
Kytky, které krásně kvetou, se během několika málo okamžiků stávají smutnými zbytky, aby ve své zmenšené podobě přečkaly zimu. V garáži jsem stříhala, vylamovala oddenky na sadbu pro příští rok a pak chemicky ošetřovala. Jen jednu kytku jsem odmítla ostříhat a přemluvila manžela, aby mi ke sklepnímu oknu, kde nemrzne, našrouboval "lustrhák" a na něj jsem jí pověsila.



Z chodby v domě se stala jakási botanická zahrada. Své milované oleandry jsem však musela svázat drátem, aby byl zachován průchod po schodišti.

Na okně už mám připravený základ budoucí květeny pro příští rok.


Jsem zpátky po dlouhých třech týdnech.
Stále však nejsem úplně paní svého času. Možnost připojit se na blog z práce mi opravdu chybí. Vyplňovala jsem blogováním a návštěvami svých oblíbených blogů čas, který jsem měla.

Den, kdy skončím v práci, se blíží.
Připadám si, jako bych stříhala pomyslný metr a už se opravdu těším.
Těším se na to, že nebudu muset vstávat ve čtvrt na šest, nebudu v rychlosti snídat a hlídaje hodinky se zrychleným tempem přesouvat k tramvaji. Nebudu čekat v hnusném, mlhavém počasí na refýži na svou tramvaj. Nebudu pak muset sedět za stolem v místnosti, kde se opět netopí.

Těším se na to, až vypnu budík. A možná vypnu i telefon.




39 komentářů:

  1. Jsem tu první? Tak tě tu vítám mezi námi.
    V Německu, když přijedu, tak mi ho zapojí během dvou hodin než dojedu domů.   

    OdpovědětVymazat
  2. No sláva,záhada vyřešena.Alenko máš hezká vnoučata.To množství kytek bych tedy nechtěla likvidovat.
    Vítej zpět mezi námi

    OdpovědětVymazat
  3. Neotiskl se web, promiň. Holky ti zase krásně povyrostly. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Alenko, blíží se Ti čas rentiérky. Nebudeš ráno brzo vstávat a dál můžeš žít už jen podle sebe a svýho zdraví. Užiješ si TEPLA domova. Život Ti teprve začne...   

    OdpovědětVymazat
  5. Alenko, bylo mi divné, že nepíšeš. Ale, že máš takové potíže mě nenapadlo. To se může stát jen v naší republice. Na všechno dost času.
    Máš doma hotovou botanickou zahradu. Přiznám se, že bych to nechtěla zazimovávat.
    Vnučky jsou roztomilé a určitě se na pouti vyřádily.
    Moc ti přeji, aby jsi už mohla být na doživotní dovolené. To vstávání je ubíjející. Alespoň mě ničilo.

    OdpovědětVymazat
  6. K tomu vyšívání vánočního ubrusu by taky mohli mít úředníci EU výhrady. Například v USA už se v médiích nesmí používat termín Vánoce (Christmas), ale Svátky (Holidays). To znamená, že to brzo bude i v Evropě.
    A s tím ubrusem je to už taky na vážkách. V budoucnosti se ubrusu bude muset říkat "plachta na stůl".
    Takže pozor, od příště už budeš vyšívat "sváteční plachtu na stůl".

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: Trochu humoru neuškodí, ale moc velká sranda to není. Bůhvíco na nás vymyslí. Myslíte, že je to pravda a odhlašujeme se z EU? Mluvčí prezidenta to oznamuje dopisem EU. To je asi nějaký vtip.

    OdpovědětVymazat
  8. To jsem odbočila, ale oni to všichni napsali i za mě. Vítej mezi námi důchodkyněmi a důchodci, kteří se mají jako prasátka v žitě. Nic nedělají, jen rentu  berou atpod. Ale pořád nemají na nic čas...   

    OdpovědětVymazat
  9. Alenko, taky tě vítám mezi bloggery a za pár dní i mezi námi důchodci. Já sice trošku pracuju, ale díky důchodu si můžu řídit množství práce, čas i volno. Je to bezva!
    Komentovat chování tuzemských operátorů se ani nepokouším. Když jsem kdysi rušil pevnou linku, přišla mi po třech měsících faktura za období, kdy už byla linka zrušená. Reklamaci mi uznali, ale jsou to pitomci.

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Alenko, jsem ráda, že ses ozvala. Už jsem si říkala, žes to vzdala. Doufám, že i po odchodu z práce budeš mít přístup na pc a občas napíšeš jak se daří. Taky jsem se kdysi těšila, co všechno budu moci dělat až... Ještě jsem se k tomu nedostala, protože nestíhám.

    OdpovědětVymazat
  11. Připojuju se s radostným pozdravem do botanické zahrady a potvrzuju, že to zasloužilé rentiérství je bájové, akorát že stejně člověk nestíhá, co by chtěl. Nebo že by jen někdo?

    OdpovědětVymazat
  12. Alenko, vítám tě zpátky, taky jsem si už říkala, co s tebou asi je. Dobu bez internetu jsi využila teda opravdu do poslení chvilky, máš zazimováno, zavařeno...a tak teď můžeš hezky v klidu "surfovat", ne?   

    OdpovědětVymazat
  13. Vítej opět mezi námi. Snad se teď objevíš častěji, když už ti net zase funguje.
    Docela jsi mě s těmi problémy vyděsila. Vypověděli jsme plyn a přecházíme k jinému dodavateli. Mělo by to proběhnout na přelomu roku. Snad to u nich přecejen chodí plynuleji. Sice na plynovém topení nejsme závislí, ale nevím, jak bych uvařila.
    Vnoučata krásně rostou a kytičky ti závidím i s tím množstvím práce. Já je bohužel likviduju úplně, protože je nemám kde uskladňovat. Oken sice je dost, ale jakmile na ně dám na zimu kvítka, začnou okna a okolí plesnivět. Už jsem zlikvidovala i poslední tři pokojovky

    OdpovědětVymazat
  14. Vítej po třech týdnech. Tvoje peripetie s operátorem mě usvědčily v tom, že je lépe nic neměnit. On chce každý vydělat, takže různé balíčky, které nabízí nakonec získáš i u toho druhého operátora. Všechno jsou to jen fligny na lidi. Když se díváš na rozzářená dětská očka na kolotočích, nezatni sekeru hluboko do rozpočtu. To by ti srdce nedalo. Naši politici taky zatínají sekeru stále hlouběji, ale nám očka rozhodně nezáří. Tak to bych potřebovala, takový kout na kvítka. Protože takové prostory, kde by bylo chladno a přitom světlo nemám,musím převislé muškáty každé jaro kupovat znovu. Uchovám jen ty babičkovské a fuchsie. Taky begónky ve sklepě přečkají. Jinak nic.

    OdpovědětVymazat
  15. Ali jsem rada,ze opet fungujes - online.
    Divala jsem se na Tve kytky a mas jich teda pozehnane.Uz Te vidim v duchode-zahradnice,babicka atd.... P.S.zase mi to nepise hacky

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Alenko,je dobře,že odmlka nebyla v souvislosti se zdravím.Je podzim a jako chronický astmatik vím,čeho se na podzim obávat.Proto jsem měla i obavy. Ale k věci,důchod je krásná věc,představa volnosti,ale....Jakmile jsme babičky svolné k pomoci s vnoučaty,je to často větší časová omezenost než práce.Ale daleko příjemnější.Počítač zapínam,abych zjistila,jestli dcera a vnoučata něco akutně nepotřebují.Mobil mám zapnutý celou noc na nočním stolku a ve dne ho nosím téměř i na záchod.Předpokládám,že to bude podobné. Přeju hodně pohodových chvil,pevné zdravíčko a spolehlivé spojení internetu ,ať se zase nelekáme.

    OdpovědětVymazat
  17. Jen ještě něco .Před 3týdny  jsme se vrátili z jihu Itálie,moje dcera se konečně dočkala a mám maličkou vnučku,byli jsme tam i při jejím narození,ale za to teď je nám smutno.   

    OdpovědětVymazat
  18. Podobnou kalvárií při změně operátora abychom ušetřili a zrychlili, jsme si prošli taky, a to dokonce V PRÁCI, kde na tom, zda jsme nebo nejsme připojeni, hodně záleží. Svatosvatě slíbili, že 31. odpojí a 1. zapojí. Jenomže neřekli, že jedna firma odpojí, počochní a jiná (která neslibovala...) musí obdržet hzlášení o odpojení - PÍSEMNÉ!!! v době el. spojení a pak teprve si naplánuje, kdy připojí, pošlou nový modem...vyřizoval to manžel, otravoval, nadával a nic, pak jsem tam zavolala já, ani už nevím, co všechno jsem ji nablábolila a bylo to druhý den. Nevěřím ale, že jsem to zapříčinila já, spíš prostě dozrál čas. A nevěřím tomu, že šetříme. Oni si to stáhnou zase jinak.
    Kytky - letos jsme vzorně zazimovali včas a mrazy ještě nepřišly a mě mrzí, že jsem ty krásně kvetoucí fuchsie ořezala tak brzo, mohli jsme se jimi ještě pár dní těšit.

    OdpovědětVymazat
  19. Hlavně jsem ráda, že jsi zdravá, že za tou odmlkou nebylo nic horšího než chybějící připojení na net. Jestli se vám fakt podaří ušetřit za net, tak potom gratuluji. Já mám zatím pevnou  linku, internet a televizi a loni se mi to podařilo srazit asi o pětikilo, když jsem chtěla přejít ke konkurenci - stávající cena se dá zatím unést.
    Vnouček je krásné dítě, už takové to  "výstavní, fotogenické", krásně se usmívá. A holčičky zase o kousek povyrostly!
    Volného času jsi využila do posledního kousku, takže si nemusíš nic vyčítat. A marmelády? Klidně říkej marmelády, EU tady nemusí za pár let být, bo bude zrušené (i když jejich patvary zřejmě zůstanou ještě sto let).
    [7]: Vánoce už nebudou? No nazdar. To si lidičky nebudou říkat šťastné vánoce, ale šťastné svátky vánoční.Nojo.
    Jsem konzerva. A tak zůstanu u marmelád, pomazánkového másla, ubrusu a Vánoc.

    OdpovědětVymazat
  20. Já už jem s také podivovala, co s tebou je. Když jsem se stěhovala, byla jsem také asi dva týdny bez internetu. Takové věci se prostě stávají.
    Klouček je moc pěkný, máte z něj určitě všichni velkou radost.
    Jak koukám na ty kytky, určitě se nudit doma nebudeš.

    OdpovědětVymazat
  21. To mi připomíná moje patálie s internetem, ale náš nový operátor nás upozornil, že to může trvat pár týdnů a tak jsem tenkrát na blogu svojí nepřítomnost duchapřítomně avízovala dopředu .[7]: Amící jsou pošahaný...

    OdpovědětVymazat
  22. Ali telefon nevypínej, budou tě v práci ještě dlouho potřebovat mít tě na drátě. Vím to z vlastní zkušenosti. Pokud se na ně nechceš jak se říká: " vyprdnout". Teda za to, že netopí bych se vyprdla, ale bylo by mě líto té mé nástupkyně. Aspoň já měla paní co mě zaučila a tak jsem to i pak takto vrátila - zaučila a pak dle potřeby poradila.
    Změnu operátora a tím levnější provoz vyjednal můj muž u piva v hospůdce. Světe div se nový operátor přišel, starého odpojil, nové připojil v ten samý den a jelo se dál. Setobox jsme odeslali poštou a bylo. Vše bylo dopředu včas nahlášeno jak televize, tak počítač.
    To jsem dobrá Ali ani tě tu nevítám, však jsi nám dělala starosti. Tak vítej mezi námi.
    Čtu kolik jsi stihla udělat věcí jak nebylo připojení.
    Vnoučátka ti rostou jako z vody a docela si dovedu přdstavit kolik vydání je taková návštěva atrakcí.
    Jo a nebudeš náhodou otevírat soukromou botanickou zahradu? Tolik květin

    OdpovědětVymazat
  23. A já jsem si říkala, že máš měsíc dovolenou počítačovou, jako jsem si já dala v srpnu!-:)
    Jsem taky ráda jako všichni, že jsi zpět!

    OdpovědětVymazat
  24. Alenko, moc pěkně si to rozepsala a věř, že ti ten důchod moc přeji, pěkně v teploučku. Já budu doma v prosinci, a už také počítám i když ne do důchodu, už je to opravdu venku moc smutné. A tvé kytičky, tedy to je zahradnictví. Jen by mě zajímalo kde máte auto. A díky tvému zahradnictví jsem zjistila, že mám venku jednu kytičku, která zimu přežije doma. Takže zítra půjde domů, jsem kozel zahradník. Také jsi mě dostala s "EU ovocné pomazánky" Vnoučátka máš moc krásné a je dobře, že jste si spolu užili a počítač? Když mě vypadl uklidila jsem kde co, ze začátku měla tik, nakonec jsem měla vše jak ze škatulky.

    OdpovědětVymazat
  25. Alenko,děkuju za přání,radost máme velkou a vzdálenost mezi námi je velká taky.Zbývá jen kamera na skype.

    OdpovědětVymazat
  26. Těším se na to za Tebe. Jak já se vžiju do článku, hned zkouším mít cizí pocity a věřím, že na toto bych se těšila také.
    Máš teda parádní květinovou říši, ty fotky mě ohromily, bez nich bych si nedokázala představit, kolik rostlinek to vlastně vlastníš. Tomu jsi musela obětovat hodně moc času. Tak jsi dělala něco užitečného a obklopila se touto nádherou

    OdpovědětVymazat
  27. Tak vítej mezi důchodce.Teprve poznáš,že na nic není čas.Všichni si myslí,že když seš doma,tak nemáš co na práci a tak Tě budou "úkolovat"-víc než šéf v práci.Ale co bychom pro své miláčky neudělali,že?Alespoň jsme vytíženi a víme,že žijem...a nemáme čas si všímat nemocí atd...Prostě je to super..

    OdpovědětVymazat
  28. [29]:
    Ještě chci doplnit,že se člověk "úkoluje" hlavně sám,protože si myslí,že když nechodí do práce,tak musí všechno zvládnout, co dřív nestíhal a ještě něco "navíc"...

    OdpovědětVymazat
  29. Jé, to je dobře, Alenko, že jsi zpět. Také jsem už chtěla psát email, ale pak jsem si řekla, že to ještě není tak dlouho a že jsi třeba už v důchodu a tak nemáš čas
    Tak jsem ráda, že je vše zase v pořádku a těším se na Tvé povídání.

    OdpovědětVymazat
  30. [26]: Už se těším, až budu doma. Moje nástupkyně už práci zvládá obstojně, tak nebudu odcházet s pocitem, "po mě potopa". Budu ráda, když to bude fungovat dál, i když mi to v podstatě pak už může být jedno.
    Já si také uvědomila, že jsme na přední zahradě zapoměli dvě obrovské agáve, tak už jsou v garáži, je nejvyšší čas, má začít mrznout.
    Ona to v podstatě není garáž, ale pod celým domem a terasou je prostor, kde míval mužův dědeček firmu do doby, než mu jí znárodnili. Prostor je to veliký a pokud jsou kytky na svém zimovišti, nikomu by neměly překážet.
    EU s jejich blbými nápady mě štve, jsem zvědavá, co nám zakáží příště.
    Díky moc za pochvalu vnoučátek, je to moje radost.
    A nefunkční počítač? Když tak nad tím přemýšlím, udělala jsem díky tomu docela hodně práce. [27]: Skype je báječná věc, která nám umožňuje vidět své milé kdykoli je čas. [28]: Těším se, opravdu. Ne na to, že budu v důchodu, ale hlavně, že nebudu muset fungovat podle budíku, hodinek, jízdních řádů a hloupých nápadů našeho šéfa. Když tam není, firma jede jako rychlodráha, když se objeví, mám pocit, že kromě řvaní nosí sebou ještě kyblíček s pískem a lopatičkou a občas nasype něco pod kola jedoucí firmy. Funguje to tam bez něho v pohodě, nevím zda to on ví.
    Kytiček mám opravdu hodně, sice jsem jich během léta dost rozdala a doufám, že jsem jimi udělala radost. Když odjíždíme na dovolenou, bývá mi líto dcery, která k nám dojíždí a zalévá. Docela jí chápu, že má ráda letní déšt'. [29]: Ještě chvilku, i když myšlenkami už tam jsem. Kolegyni jsem doufám vysvětlila a předala vše podstatné, vypracovala jí manuály a pracovní postupy.
    Dcera už se těší, až budu v důchodu a budu mít víc času. Já už se snažila pomoci i po práci, ale ted' to bude mnohem jednodušší.[30]: Úkoluju se už dlouho. Ráno vstávám s myšlenkou, co všechno bych měla udělat a zařídit. Večer, když to v duchu bilancuju a dosáhnu 50%, pokládám den za úspěšný. Času budu mít víc i když nebudu vstávat ve čtvrt na šest, jako ted'. V práci jsem 8 a půl hodiny, k tomu hodinu na cestě tam a druhou zpět. Doma bývám po půl páté s mnohdy mám pocit, že je konec dne.
    Už mám plány, co bych měla udělat, třeba jen probrat skříně s šatstvem a to, co nenosím, odnést do kontejneru na humanitární účely. Jak vidíš, už se úkoluju ted'.

    OdpovědětVymazat
  31. [31]: Ježurko, pokud jsem to dobře spočítala, budu v práci do 13. listopadu a pak budu dobírat dovolenou, která plynule přejde do důchodu.
    Několik blogových kamarádek jako je VendyW, Fukčárinka, Kerria, Margarita a další psalo, ale v práci už soukromě na internet nemůžu a doma jsem nefungovala. Odpovědět jsem nemohla. Hned po zapojení jsem mluvila s Kitty.
    Tak jsem zpátky, sice nachcípaná, protože se v práci stále ještě netopí, ale jsem tady mezi vámi.

    OdpovědětVymazat
  32. Alenko, to jsi ty 3 týdny ale pěkně využila a udělala jsi fůru práce! Ty kytičky Ti musely dát zabrat, máš jich opravdu hodně, o to hezčí to ale u Tebe na zahrádce musí být, jako v květinovém ráji! Je skvělé, že máš možnost kytičky si přes zimu uchovat, my je většinou po sezóně vyhazujeme a na jaře kupujeme nové. Máme totiž takovou "pidi" garáž a tam má náš taťka spoustu svých věcí a naše muškáty by ho tam pěkně rozčilovaly! Letos nám ale bylo líto vyhodit fuchsie-tanečnice, byly tak krásné, tak jsme mu tam dva truhlíky šouply! Ještě na to nepřišel, to padne slov až to tam uvidí!
    Holky si pouť koukám užili a pěkně se vyřádily Jako malá jsem na pouť také moc ráda chodila, ale těch odvážnějších atrakcí jsem se vždy bála, stačily mi labutě a řetízkáč A to jsem ještě musela přemluvit taťku, aby na atrakci šel se mnou, samotná jsem na to neměla odvahu, byla jsem takový strašpytel No jó, jenže tenkrát stála atrakce pětikorunu, teď je to všechno tak drahé... Ale nedivím se, on ten pronájem za plochu pro pouť bude totiž také pěkný balík...

    OdpovědětVymazat
  33. Tak tady by se ti to s výměnou operátora podařilo - nedávno jsme ho také měnili a vše fungovalo, jak má a ve správný čas V ČR jsme si nechali měsíční přesah a vyplatilo se

    OdpovědětVymazat
  34. My jsme také měnili operátora, když jsem zjistil, že můžeme ušetřit asi 700 Kč, jak ten první byl předražený. Nebylo přitom potřebné žádné potvrzení o ukončení, nová firma připojila svou linku a setopbox a první měsíc jsme platili obě dvě, než doběhla smlouva té staré.

    OdpovědětVymazat
  35. Chválabohu, Alenko, že jsi zpátky!!! Já už jsem taková, že vždycky myslím na nejhorší. V životě by mě nenapadlo (i když by mohlo a mělo), že jsi mimo síť.  
    Za ty tři týdny jsi udělala hromadu práce, takže se zase potvrdilo, že všechno zlé je pro něco dobré.
    V práci to máš teď na houby, pamatuju se, když jsem předávala funkci před pěti lety já. Své nástupkyni jsem všechno sepsala krok za krokem, a pak jsem jí to ještě dva měsíce vysvětlovala ústně. Byla jsem z toho na prášky a ona v naprosté pohodě a v pohodě je doposud.
    Vnoučata sice stojí peníze, ale jsou to sluníčka, Ali! Co by pro ně člověk neudělal, když vidí jejich rozesmáté oči. Holčičky jsou malé princezny a vnouček je kouzelný, to se budeš v důchodu mít!    Hlavně abys už v něm byla.
    Žasnu nad množstvím tvých kytek a vůbec nechápu, jak zvládáš to stěhování dvakrát ročně, to je na mě docela síla!  
    Už končím, ale ještě musím pochválit tvoje fotky, je to parádní reportáž!
    Alenko, měj se krásně, přeji ti pevné nervy při předávání funkce.     Hanka

    OdpovědětVymazat
  36. Neposlušně a opožděně se zařazuju na chvost komentářů, ale neboj, nezjistila jsem, že seš zpátky, až teď!
    Oddech od počítače je fajn, jen si nalháváme, že si ho někdy dopřejeme sami od sebe!
    Proto máme v obýváku vánoční stromek celý rok, neboť je mi líto mačkat mu větvičky k sobě a cpát ho do krabice:)
    Jooo, to si pěkně počkám, než zas bude teplo a nějaká pouť!
    Jen si nemysli, že odchodem z práce získáš víc času a budeš se budit později:)
    Víš, i bez internetu sis mohla pár článků předepsat - seš mistr těch dlouhých:)
    Papa a mávám

    OdpovědětVymazat
  37. Mám ráda ty pozdní příchody, na článku, a potom tedy hlavně, na komentářích si tak smlsnu. je pravda, že se ten můj potom hůře píše, vše je řečeno a napsáno. Ale i tak, že to bude po desáté přeji ten nádherný prvopocit, po odchodu s práce. Vše, mimo těch mrňousků, ty už nemám, je s mými starostmi podobné, na některé kytkoviny bych se ráda zeptala, jiné ráda poradila, to tedy až v tom důchodcovském volnu. Zdravím a zdraví přeji.

    OdpovědětVymazat
  38. Vnouček je náádhernýý. Léta jsem si přála, aby tchýně s tchánem vzali svá vnoučata na pouť - marnost. Jéje, ty máš kytek!!!

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤