Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

středa 31. října 2012

Já tu nemoc z vás vyženu

36 komentářů:

  1. Alenko doufám,že je to jen ta chřipka.Takovéhle stavy člověka vyčerpají sami o sobě a když má ještě k tomu pobíhat po doktorech...Odpočívej a snad zítra bude líp

    OdpovědětVymazat
  2. Ali, tohle je jeden z důvodů, proč radši ani k doktorovi nejdu, pokud to teda není úplně na umření. Když to jen trochu jde, poléčím všechno doma. Doufám, že budeš brzo v pořádku a je to jen chřipka.

    OdpovědětVymazat
  3. Ať je to cokoliff, nechť je to rychle  těla pryč.

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím, co je lepší. Mě zase náš dokror nikam nepošle a všechno léčí sám. To se takových 10 dní léčíš, je ti blbě, nic nezabírá a pak teprv doktor usoudí, že by to mohlo být něco vážnějšího a pošle tě k odborníkovi. Naštěstí moc nemarodím, ale loni jsem vytrpěla jak pes s nějakým zánětem v noze. Od obvoďáka jsem dostala prášky na zánět a tlumení bolestí v koňských dávkách (= 4x větší dávka než je doporučená). Bolest utlumily, takže vypadalo všecko OK. Když mi došly prášky nemohla jsem skoro vůbec chodit. Pak teprv byl čas na odbornou péči.

    OdpovědětVymazat
  5. Teda Ali,přeji Ti brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  6. Držím palce, abys byla co nejdříve v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  7. Já už si připadám, že tě na dálku zaklínám. Pokaždé když tě pozvu na výstavu tak z toho onemocníš !!! Já už raději nic nebudu už říkat...tak se koukej dát brzy dohromady

    OdpovědětVymazat
  8. Ten doktor tě měl nechat aspoň pět dní v klidu vyležet a jen kdyby se ti to zhoršilo nebo nelepšilo, měl tě poslat na vyšetření odbornější. Mám dojem, že je to aktivní blbec. Na tvoje loňské štrapáce moc dobře vzpomínám, už tehdy mě zarazilo, kolikrát jsi musela na různá vyšetření, kolik času jsi procestovala v MHD a kolik proseděla v čekárně prolezlé bacily a viry. Vážně mám dojem, že ten doktor není nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  9. Namíchala jsem léčivý čaj, k tomu přidala své kouzla a čáry Věřím, že už bude jen lépe a lépe Alenko.

    OdpovědětVymazat
  10. Alenko, drž se!!! Nechápu, proč tě doktor pořád tahá do ordinace, když je ti tak zle a máš horečku. Měla bys být pár dnů v klidu, zvlášť když jsi dostala léky. Musí se jim dát šance, aby zabraly.

    OdpovědětVymazat
  11. Ali, věřím, že ti léky s pelíškem pomůžou. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  12. Ájo, ti obvoďáci jsou často jen takoví rozesílači pacientů. My jsme s Markétou takhle prožili vánoce před dvěma roky. Střídali jsme se v nejmenší místnosti našeho bytu a salát jsme ani nedělali. Magistra v lekárně nám doporučila tu studenou Colu, což opravdu docela slušně funguje. Letos to chytla Markéta na Slovensku a já o pár dní později na Valašsku. Jediné, co se s tím dá dělat, je pít tu colu, občas čaj a čekat! V případě průjmů nasadit Endiaron, nechodit ven a bejt v klidu. Přeju ti, ať to brzy přejde! A mimochodem: Nejdeš ty už zejtra do toho důchodu? To bych tě totiž přivítal vespolečnosti svobodných!

    OdpovědětVymazat
  13. Jejda, Alčo, myslím na tebe, vím, co to je, brrr! Pamatuju si čerstvě, jak nás několik na slovensku bázlivě a nesměle pokukovalo několik po rohlíku - mám, nemám? co to udělá? Hlavně pij a spi, co to půjde! a na Colu nezapomínej, funguje to!

    OdpovědětVymazat
  14. Alenko, přeji ti, aby jsi se co nejdřív uzdravila. Viroza nebo chřipajzna je potvora.

    OdpovědětVymazat
  15. Au, tak to přeji brzké uzdravení, časté zvracení je strašně nepříjemná záležitost.

    OdpovědětVymazat
  16. Cola ( ledová ) fakt zabírá. Nevím proč , jinak je to strašný sajrajt , já sama ji piju vyjímečně, ale při takových stavech , kdy hrozí těžká dehydratace se doporučuje i diabetikům Nebo zkus vlažný neslazený heřmánkový čaj. Heřmánek má dezinfekční účinky.

    OdpovědětVymazat
  17. Cola a slané tycinky(takové ty tenké se solí),to delá divy.Preji rychlé uzdravení!

    OdpovědětVymazat
  18. Kontrastní bratr1. listopadu 2012 v 0:41

    Minulý týden mně bylo tak blbě, ze jsem přemýšlel o závěti. Na pohotovosti v Benešově se tvářili ustaraně a prihlásili, že musím na testy. Druhý den se tvářili, že mě zakopaj v nemocnici na zahradě. Leč tou dobou jsem si již nasadil echinaceu, maxicéčko (1000 mg) eleuteroccocus a schizandru a už mě bylo o 80% líp.

    OdpovědětVymazat
  19. Přeji ti, ať se brzy uzdravíš. Snad to bude jen chřipka a nic horšího.      Určitě se z toho dostaneš.

    OdpovědětVymazat
  20. Alenko, přeji ti brzké uzdravení. Věřím, že už je ti líp a hlavně, abys už taky něco jedla, nebudeš mít sílu ani sedět natož něco jiného. Tak buď fit! Ale to myslím opravdu a těším se brzy na čtenou!

    OdpovědětVymazat
  21. Ne tak docela se vyznám v dnešních pravidlech, já tedy ale určitě, bych k lékaři nešla, pokud bych neumírala, a i potom mám nějaké to právo, tři dny ležet, pokud se omluvím v práci, zavolat si pohotovost, nenechat sebou vláčet, pokud je mě opravdu zle, po ambulancích. K lékaři bych šla, až toho budu schopna. Pamatuji si, když jste podobně psala minule. Proč se všichni spoléháme na to, že doktor je BŮH, a musí nám okamžitě pomoci, necháme sebou manipulovat, je to asi odvislé, od závislosti na práci, kde musíme mít, jakousi omluvenku, jako školáček, soudný zaměstnavatel by to toleroval, blbec, ne. Ta chvíle, kdy budete svobodným člověkem, a na vaší vůli bude, kdy půjdete k lékaři a proč, se blíží, přeji vám štěstí, ať to musí být, co nejméně.

    OdpovědětVymazat
  22. Hodně nepříjemná nemoc. TAk ať už se to zlomí a je dobře.

    OdpovědětVymazat
  23. Všem Vám moc děkuji za milé a hlavně povzbudivé komentáře.

    OdpovědětVymazat
  24. Alenko držím palce ať jsi brzo v pořádku. Pravdu mají v jednom PIJ, PIJ, PIJ!!!

    OdpovědětVymazat
  25. Tak hlavně, že se zná příčina, teď už jen popíjet ať se nedobré vyplavý a ležet.

    OdpovědětVymazat
  26. [24]: [24]: Hodně mi to připomíná mou anabázi, kdy mně pro změnu pan doktor chtěl léčit zánět ledvin paralenem...

    OdpovědětVymazat
  27. Na běžné střevní problémy mimo kofoly pomáhají medvídci. Jsou to malí bílí medvídci jakoby z bílé čokolády.

    OdpovědětVymazat
  28. [25]: Moc děkuju za podporu, už je mi lépe.

    OdpovědětVymazat
  29. Ali to je dobře,že už je ti líp.Nakoukni ještě jednou ke mně,schválně jestli ho tam najdeš

    OdpovědětVymazat
  30. Ali přišla jsem se podívat a čtu, že je už lépe. To je dobře, moc zdravím.

    OdpovědětVymazat
  31. A já se jen k přáním přidávám, zdravotnické rady po přečtení knížky "Mým marodům" od  oblíbeného pana doktora Hnízdila nemaje. Leda úvodní motto: "Lékař je člověk, který podává léky, o nichž ví jen velmi málo, k léčbě nemocí, o nichž ví ještě méně, lidem, o nichž neví vůbec nic". Ale nedá se to a ani to nechci paušalizovat. Doma jsem měl taky jednu takovou (nepaušalizovanou).

    OdpovědětVymazat
  32. Alenko, už jsem tě někde zaregistrovala v komentářích. Je fajn, že je ti líp, hlavně to pořádně vylež, rozhodně nespěchej do práce, musí tam být děsná zima!

    OdpovědětVymazat
  33. Doufám že je ti lépe, když jsi u mne nechala komentář. Dodatečně další krásné roky v manželství, ale víc co je zajímavé... kdybych se nerozvedl, slavil bych taky letos 37 let a to dokonce pár dní od tebe 1.listopadu, padl jsem jsem do chomoutu v roce 75 dřív jak ty.

    OdpovědětVymazat
  34. Proto já chodím k doktorovi až v nejhorším případě. U dětí nejdřív po 3 dnech nemoci. Šárka leží od soboty, Eli od úterka, snad ty horečky zvládneme doma...

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤