Mezi moje záliby patří historie, cestování, poznávání nových krajů a fotografování.
Před každou další cestou se snažím získat nějaké informace o místě, které navštívím.
Ráda se proto o své poznatky z cest podělím.

"Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu."
David Livingstone


Vítejte na mém blogu ...

pondělí 22. prosince 2014

Přání



Moji milí blogoví přátelé,

dovolte mi, abych Vám všem popřála klidné a pohodové prožití vánočních svátků v kruhu Vašich blízkých. Přeji Vám i splnění Vašich přání - at' už se bude jednat o dárek, či jen milé setkání. Krásné Vánoce všem....




Dlouho jsem tu nebyla.
Nemoci pronásledovaly nejen mě a obě vnučky, ale i počítač.
S vnučkami jsme si předávaly nemoci mezi sebou podobně jako štafetový kolík a já v podstatě od poloviny září trpěla různými neduhy. A když už bylo trochu lépe, onemocněla jedna či druhá z holčiček. Pendlovala jsme mezi svým a jejich bydlištěm, vyháněla spálu, horečky, bolavé ouško, či jen obyčejné nachlazení. Kašlajíc jsem vozila pravidelně Emu na hodiny baletu, vyzvedávala Sáru z družiny a pak, po návratu domů se vztekala nad "nemocným" počítačem.

V pátek jsem dostala první a trochu předčasný dárek k Vánocům, kterým je nový počítač. Rozloučila jsem se se svým XP a ted' se peru s Windows 8.1. Pokud jsem mívala pocit, že ten starý XP počítač býval mnohdy chytřejší než já, ted' jsem o svém novém přesvědčená, že tomu tak je. Prostě je chytřejší!!!

V pátek jsem se vrátila navečer z hlídání nemocné Emy a zastihla "počítačového" Honzu, který manželovi už jen něco "dovysvětloval". Sedla jsem si vedle muže a dívala se Honzovi přes rameno. Nebyla jsem moudrá. A pak jsem zaslechla větu, že stejně nejlepší je to, když si to člověk takzvaně sám osahá a sám si najde svou cestičku. To je něco pro mě! Jsem samouk a to, co jsem se na počítači naučila jsem si fakt sama osahala. Jen občas jsem zoufale volala dceři, aby mi poradila kudy dál. Snad to tentokrát také zvládnu sama.
Pozdě večer jsem počítač pustila, tupě se dívala na funkce, kterým nerozumím a pak jsem ho vypnula.
V sobotu večer, po návratu z rodného severu, kam jsem jela navštívit zděděnou nemovitost v podobě hrobu mých rodičů, nebot' to ostatní, co mělo nějakou hodnotu vlastní moje sestra, jsem odvážně počítač pustila znovu a po více než dvou hodinách se mi podařilo do něj stáhnout fotky. S vítězným pocitem jsem šla v půl třetí ráno spát.
Včera jsem ho pustila s odhodláním odeslat vánoční přáníčka těm, na které mám email. Po obrovském snažení se to konečně podařilo a já zažívala euforii a současně vyčerpání z toho, jakou mi to tentokrát dalo práci.
A dnes, když jsem dopekla vánočky, odhodlaně jsem zasedla ke klávesnici s rozhodnutím, že o sobě musím dát vědět také tady - na blogu.

Pokud tento článek čtete, povedlo se to!

Ještě jednou klidné a pohodové Vánoce Vám všem.

19 komentářů:

  1. Konečně jsem našel článek,který stojí za to číst! :) Když jsem procházel nejnovější články,tak to byly články o jednom slově a absolutně nepropracované.. Pěkný článek,pěkně se četl :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem Alenko zápasila s novým operačním systémem a všechno to šlo, jen s fotkami to byl opravdu boj, protože jejich nahrávání do počítače i následná úprava je úplně jiná. Ale když jsem to zvládla já, tak už to zvládne každý.

    OdpovědětVymazat
  3. Aj ja prajem šťastné a veselé Vianoce . A prajem aj skoré uzdravenie, nech si tie Vianoce vychutnáte .

    OdpovědětVymazat
  4. I vám všem Ali všechno nej. Děsím se chvíle kdy mě opustí můj notbůček, protože to bude mazec!   

    OdpovědětVymazat
  5. Krása, že je u vás už zdravěji i směrem k PC. A nový článek jsi ukutila, i s fotkou. Jsi šikula. Asi se ti už taky po nás a svých příspěvcích stýskalo, nemám pravdu? Mějte se zdravě a všem přeju co nejhezčí zážitky z Ježíškovy nadílky

    OdpovědětVymazat
  6. Alenko, opět krásné čtení. Nad novým PC postupně vítězíš, to je dobře. A opět ve článku čtu, jak jsi zase lítala jako poletucha! Do nového roku Ti přeji pohodové a šťastné létání, vím, že bys bez toho nemohla být!

    OdpovědětVymazat
  7. Alenko, přeji Ti pohodové Vánoce a hlavně kopec zdraví! ♥ Do nového roku kromě štěstí opět a zase hlavně zdraví.

    OdpovědětVymazat
  8. Huráááá, povedlo se, Alííí!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Alenko, přeji tobě a celé rodině pohodové svátky. Ať se ti ten nový rok povede lepší než tento - hodně zdravíčka.   

    OdpovědětVymazat
  10. Tak je to zase v pořádku. Myslím, že nehrozí, že by ti něco nešlo. Taky mám radost, když se mi něco povede a ty už jsi měla hodně hezkých fotografií i článků, takže si jen ,,osedláš" nového koníčka a bude to. Pěkné svátky a žádné nemoci v rodině.

    OdpovědětVymazat
  11. Alenko vítám tě mezi námi. Přeji ti pohodové tvoření. "Osahat sama" je to nejlepší řešení  u PC. Rady a pomoc mého muže jdou do různých výšin, ještě tak nejlépe mě poradí vnuk

    OdpovědětVymazat
  12. Alenko, s novým počítačem si časem poradíš, zvládla jsi starý, zvládneš i nový prográmek. O to budeš mít větší radost, když půjdeš krůček po krůčku...

    OdpovědětVymazat
  13. Přeji krásné Vánoce a pohodový rok 2015.

    OdpovědětVymazat
  14. Alenko, přeji ti krásné Vánoce a hodně zdraví, štěstí, spokojenosti, pevných nervů a trpělivosti, s bližními i s technikou, v tom novém roce 2015.   

    OdpovědětVymazat
  15. Jsem tu sice uz skoro po vánocích,ale do Nového roku to prání urcite dojde! vcechno nejlepsí a hlavne zdraví! Jsem ráda,ze jsi zase tady!At se darí

    OdpovědětVymazat
  16. Čtu to pozdě, takže ti přeji hodně zdraví do Nového roku a ať se ti daří na co sáhneš

    OdpovědětVymazat

MOC DĚKUJI ZA VAŠE KOMENTÁŘE ❤❤❤